Як СЄНУ отримав більше двох тисяч першокурсників. ФОТО

Як СЄНУ отримав більше двох тисяч першокурсників. ФОТО
На перший курс до Східноєвропейського національного університету імені Лесі України у 2012 році вступили 2288 студентів, які 31 серпня прийняли присягу.

Урочистості почалися о 10:00 ранку біля головного корпусу університету. До слова, на корпусі вже повісили вивіску з новою назвою вишу.

Нагадаємо, університет 24 серпня перейменували з Волинського національного у Східноєвропейський.

До нової назви, схоже, ще не звик і ректор університету Ігор Коцан, який у вітальному слові обмовився та назвав університет Волинським національним. Урочистості розпочалися з благословення владики Михаїла, який окропив свяченою водою першокурсників, їхніх викладачів, чиновників та представників влади.

Опісля хода з оркестром, студентами, їхніми батьками, представниками влади та наглядової ради вузу рушила центральними вулицями міста. Понад півгодини перекритими були проспект Волі, вулиця Винниченка та проспект Перемоги.

Продовжилася посвята у студенти на спортивному майданчику СЄНУ, що на вулиці Ярощука. З вітальним словом до присутніх звернулися гості свята: члени наглядової ради університету Іван Драч, Микола Жулинський, правозахисниця, журналістка та поетеса Мрідула Гош, нардепи Катерина Ващук, Ігор Палиця, начальник управління освіти волинської ОДА Олександр Хомич, голова волинської облради Володимир Войтович. Окрім цього, на свято завітав і член наглядової ради університету, бізнесмен Василь Токарський, а також запрошені вчені з Польщі.

Ректор вузу Ігор Коцан зазначив, що СЄНУ – це не той вуз, де навчають, а той, де можна навчитися. Наголосив на самоосвіті та удосконаленні й літературознавець Микола Жулинський.

«Удосконалення – це можливість витворити себе як особистість і створити життя у найкращий спосіб. Ще Сенека казав, що день, прожитий без книги, – це загублений день. Сьогодні можна додати, що день, прожитий без книги і комп’ютера, – це загублений день», - зазначив Жулинський.

«У глобалізованому світі ви будете потрапляти під різні впливи. Але, як сказав мій співвітчизник Махатма Ганді, «залишаймо всі двері й вікна відкриті, нехай вітер всіх цивілізацій йде до мене, але треба так власну культуру та духовні цінності зберегти, аби ці вітри мене не збивали з ніг. Отож, я вам бажаю, аби ви були відкриті до всіх, але зберегти свою ідентичність, цінності, які носять ця земля», - зазначила Мрідула Гош.

Посвята завершилася святковим концертом. Загалом на денну форму навчання вступило 1548 студентів, з них - 911 за держзамовленням. За освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» здобуватимуть освіту 1803 студенти, за ОКР «магістр» – 686.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, ВНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ребята симпатичные, но до чего же противные хари во главе процессии!!!
Відповісти
Цікавий нік. Це тільки перші букви слова гі...?
Відповісти
Романюк з Палицею задоволені: зараз і цих студентиків "опрацюємо"!
Відповісти
Більша частина неповнолітні. Так що облом ;)
Відповісти
вони розраховують "опилити" батьків
Відповісти
Яки дибіл придумав таку назву?
Чого так некриативно, ну хоча б "Западний малоросєйскій..."
Відповісти
І креативно, і, головне, практично. Хороші шанси залучати іноземних студентів.
А який дебіл (саме літера "Е") себе так кретивно назвав - Джип?!
Відповісти
Два зрадника, що продали українську мову: Ващук і Палиця. Ще у них совісті вистачає до Українського університету приходити і сміятися.
Відповісти
Андрюша, розслабся.
Відповісти
і це при тому, що один із зрадників голова наглядової ради університету!
можна собі уявити, яку величезну користь воно принесе цьому закладу, коли вже у парламенті воно просто кинуло українців.
як приклад - подарунок місту, унікальний сонячний годинник, при чому унікальність його полягає у тому, що ні +/- якогось часу адекватного цій місцевості він не покаже, і взагалі нічого не покаже, бо сонячний годинник ця професура поставила просто у тіні!!!
нічого не можуть нормально зробити.
Відповісти
це точно. одна показуха, бачила як по волі йшли.
Відповісти
Наш "тато" Демчук не міняється і залишається найкращим - і в ЛДПІ і в СЄНУ.
Відповісти
Наш "тато" Демчук не міняється і залишається найкращим - і в ЛДПІ і в СЄНУ.
Відповісти
нах навчання? бухай, ригай!
Відповісти
Мені дійство сподобалося. Бачила як по Волі ішли. Барабанщиці як забили в барабани, то аж мурашки по спині пішли. Гарна традиція. Теж доньку віддам у СНУ. До речі чому не СНУ, а СЄНУ? Адже східноєвропейський - це одне слово, то в абревіатурі позначається однією буквою.
Було ВНУ, стане - СНУ
СЄНу було б якби Східноєвропейський складалося з двох слів чи через дефіз хоча б писалося.
Відповісти
>>СЄНУ – це не той вуз, де навчають, а той, де можна навчитися.
Ахах, то студенти платять не за те щоб їх навчили, а щоб навчатись самим, що можна робити і дома ))) Як така людина стала ректором...
Відповісти
Останні новини
Як СЄНУ отримав більше двох тисяч першокурсників. ФОТО
31 серпень, 2012, 15:40