Особливості національного паркування: стояти не можна припаркуватися. ВІДЕО

Особливості національного паркування: стояти не можна припаркуватися. ВІДЕО
Як розвантажити центральну частину міста від автомобілів? Як боротися з водіями, які паркують свої авто в недозволених місцях або ж просто вільному клаптику землі? Як забезпечити належний стан доріг та безперешкодне пересування пішоходів центральними вуличками міста?

Всі ці питання досить часто обговорюють не лише представники ЗМІ, депутати та чиновники, а й пересічні лучани.

Більшість лучан впевнені, що це питання можна вирішити лише шляхом облаштування нових парковок – чи то багаторівневих надземних, чи то підземних.

При цьому про додаткові парковки говорять не лише водії, яким часто немає, де поставити свій автомобіль, а й пішоходи, які не можуть спокійно пересуватись по тротуарах, оскільки вони всі перегороджені автівками.

«Припарковані автомобілі не дають перехожим навіть по тротуару пройти. Думаєш, як би обминути, змушений сходити на проїжджу частину і тим самим порушуєш правила. Нам треба створити парковки, щоб всі стояли за правилами», - переконує лучанка.

Проблема з паркуванням існує і поблизу Центрального універмагу, оскільки на масштабний торговий комплекс розраховано лише 10 паркомісць. Тоді як біля ТЦ «ПортСіті» є і наземна, і підземна парковки, які вирішили проблему з нагромадженням автомобілів.

Місцевий журналіст Мирослав Ватащук пояснює проблему з паркуванням ще й тим, що місто проектувалося ще за Радянського Союзу, а тоді кількість населення та автівок була значно меншою. А з того часу в місті нічого не змінювалось.

Нині при зведенні нового багатоквартирного будинку чи житлового комплексу кожен забудовник зобов’язаний забезпечити паркомісцем кожну квартиру, однак стосовно старих забудов це питання так і лишається актуальним.

Ще однією проблемною точкою міста є відрізок проспекту Волі поблизу гімназії №4. Більшість батьків, які відвозять своїх дітей на навчання до школи, зупиняються та залишають свої машини просто на проїжджій частині, а відтак пішоходи, які переходять дорогу, просто не бачать зустрічного транспорту.

Дуже гостро стоїть питання паркування автомобілів поблизу двох найбільших ринків міста – Центрального та Завокзального.
Проте заступник міського голови Сергій Григоренко переконує, що ситуація у Старому місті невдовзі докорінно зміниться.

На території історичної частини міста все буде автоматизовано, працюватимуть автоматичні обмежувачі руху – боларди. В’їзд та виїзд будуть з вулиці Данила Галицького, буде працювати виїзд до Старого ринку та об’їзд навколо замку. Окрім того, буде відремонтовано вулиці Замкову та Плитницю.

Вказаним вулицям нададуть необхідного вигляду, одразу ж буде обмежено рух та запроваджено платне паркування. Вартість паркування буде складати 6 гривень за годину, однак це лише з 05:00 до 16:00 години, тобто в час, коли працює Центральний ринок. Очікувані надходження до бюджету – 200 тисяч гривень на рік. Ці кошти будуть витрачатись на розвиток Старого міста.

Сергій Григоренко переконує, що облаштуванням парковки буде займатись та ж фірма, яка розробляла систему платного паркування поблизу гіпермаркету «ТАМ-ТАМ» та ТЦ «ПортСіті». Окрім парковки, в Старому місті встановлять додаткові знаки та зроблять дорожню розмітку. Все це планують зробити до Дня Незалежності України.

Що ж стосується Завокзального ринку, то там обіцяють зробити комунальну парковку.

Тож лучанам залишається лише спостерігати за тим, чи покращиться нарешті ситуація з проблемним паркуванням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А лінк до схеми в більшому розмірі можна? Цікава картинка
Відповісти
Не вірю.Вже мало бути 1 вересня
Відповісти
в нормальних краънах не борються з людьми, а створюють умови для життя, тобто будують парковки. але для того треба мати клепку в голові, чого у наших чинуш гострий дефіцит
Відповісти
Останні новини
Особливості національного паркування: стояти не можна припаркуватися. ВІДЕО
08 червень, 2016, 12:39