У Луцьку говорили про те, як встигати бути політиком та мамою. ФОТО

У Луцьку говорили про те, як встигати бути політиком та мамою. ФОТО
У Луцьку відбулася дискусія «Для чого в Україні ПУЛ жінок?»

Захід відбувся в межах проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні», що впроваджується Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН у 12 областях України та охоплює всі регіони.

Завдання проекту – створити громадянську платформу, яка допоможе збільшити представництво жінок на всіх рівнях прийняття рішень. Базою лобістської платформи стануть організації Національної Мережі «Жіночий консорціум України», які просувають ідеї рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в Україні.

Обговорювали проблеми жіноцтва переважно жінки, проте упродовж дискусії все-таки долучились і представники чоловічої статі.

Координаторка проекту у Волинській, Рівненській, Житомирській областях Оксана Ярош жартома зазначила: "Чоловіки вважають, що проблеми, які стосуються жінок, - це лише справа жіночої статі. Тому, власне, вони й залишаються осторонь. Це навіть можемо побачити й за присутністю представників чоловічої статті на сьогоднішній події. Однак дуже важливо тут привернути й їхню увагу, щоб якнайшвидше вирішити цю проблему".

Окрім того, учасники заходу говорили про статистику участі жінок у політичних партіях як на всеукраїнському, так і на регіональному рівнях. Вони помітили, що частіше жінок обирають до влади у селищних та сільських радах, оскільки саме там, за словами учасників, жінок оцінюють не за стереотипними враженнями, а за тим, який з неї керівник.

Чи не всі присутні погодились і з тим, що про проблему недооцінювання жінок та їхньої ролі в побудові суспільства говорять мало, й дуже часто таку проблему зараховують до другорядних. Хоча, за словами учасників, її не можна ставити на останнє місце, оскільки саме така проблематика є частиною формування політичної культури Українців.

Також наголосили й на тому, що до виховання дітей мають долучатись і чоловіки, оскільки жінки, які займають активну життєву позицію, зазвичай займаються й домашніми справами, а також виховують дітей.

Потрібно на етапі формування політичної культури позбуватись стереотипів та прагнути до європейського рівня у цих питаннях.

Дуже важливо привертати увагу суспільства до стереотипів, через які жінка не може реалізувати себе повною мірою. Окрім того, важливо формувати культуру "рівності" ще зі шкільних лав.

























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на семінарі де вона гнала пургу про фемінзм, я задав питання- навіщо жінкам давати преференції, вона вимагала 30 процентів бронювати місць у владних структурах, я логічно запитав-якщо жінки професіонали - чому не 100 процентів, а якщо вона не професіонал- 0 процентів, нічого не відповіла і з*їхала з теми
Відповісти
Ну що? Робимо такому поважному виданню, як ВолиньPost, своїми коментарями рейтинг цієї новини? Шкода лише, що Ви - анонім, але щиро бажаю вигравати гранти та притягувати інвестиції у нашу область і місто, бо ми того варті!
Відповісти
Направду, коли Ви Оксана, хочу спитати, яка практична користь від усього цього заходу? Що він дає, крім галочки у папері прозвіт за грантові гроші?
Привели якихось тьоток, посадили, для чого це тим тьоткам, Вони мають посади державних службовців, чекають пенсії і глядять внуків. На що спонукає їз Ваша лекція і слайди?
Відповісти
Запрошую на Фейсбук, якщо бажаєте, звісно, й там поспілкуємось. Це буде публічна дискусія двох реальних людей. Або приходьте на наші заходи, вони завжди відкриті.
Відповісти
Оксано, пергий пост не мій.Відносно Фейсбуку, я там не зареєстрована та й доступ до інтернету маю рідко.
Я закінчила універ, влаштувалася працювати не по спеціальності, вийшла заміж за класного хлопця, розумного і працьовитого. Але на жаль ні я ні мій обранець ніколи не користувалися протекцією. Ми з хороших, чесних, працьовитих сімей. Але в житті мусимо покладатися лише на себе, бо немаємо впливових і багатих родичів. У мене двійко літей.Один з яких не має ще і року. Чоловік працює в Польщі. Тому я прив"язана до дому. Коли веду старшого на гурток чи в басейн маю брати і малого. Лише в крайніх випадках можу скористатися допомогою бабусь. Бабусі у нас дуже класні. Але одна з них доглядає за хворим лежачим дідусем, а інша працює в кількох місцях, щоб допомагати іншій доньці. Ми живемо на зйомній квартирі. Маю подружок і всі вони приблизно в такій же ситуації. Останнє про що вони думають - це про політичне лобі. І коли я побачила на фото тьоток, які власне на порозі пенсії і прийшли на вашу імпрезу по рознарядці, то подумала, що можливо краще ті гроші було б пустити на інші потреби. Наших дітей годують в садочках і щколах продуктами ганебної якості наших дітей заражають в дитячих садочках і школах сальмонельозом і іншими хворобами і ще купа всіляких проблем. Коли маєш дитину дошкільного віку ганси отримати роботу падаюьб, не завжди сприймаються лікарняні по догляду за дитиною. Можливо варто звернути увагу на такі грані нашого життя.
Вибачте. Я нехочу вас образити. З повагою РП
То
Відповісти
Якщо говорити про квотування в партійних списках - то це називається позитивною дискримінацією і застовується для випадків, коли є діюча дискримінація стосовно тієї чи іншої групи (у даному випадку щодо великої групи, яку складають жінки. За конституцією жінки і чоловіки мають рівні права та можливості. В Україні - права - так, та чи є рівні з чоловіками можливості у жінок? Напевне, ні. То ж коли ми говоримо про справедливість, слід починати із того, чи справедливо, коли людина, маючи мотивацію, потенціал і розуміння процесів в країні, а також розуміння, як можна міняти наше життя на краще, залишається незатребуваною тільки тому, що вона живе в суспільстві, де патріархальні погляди глушать здоровий глузд і ініціативу занчної частини громадян? І де економічна доцільність не використовувати такий ресурс? З іншого боку, жінок є 54 % населення, то ж в ідеалі, представництво у всіх гілках влади і на всіх рівнях прийняття рішень має бути пропорційним.
Відповісти
Пропорційність повинна залежати від професіоналізму, а не від статі. Проблема фемінізму лише одна- в Україні нема дискримінації жінок від чоловівків, а є дискрімінація по економічній ознаці і чоловіків і жінок нашими дєрьмократами і прихватизаторами
Відповісти
чому я вважаю, що ваша діяльність є глупотою. В сучасних умовах економічної кризи , коли люди виживають, остання справа- налаштовувати чоловіків проти жінок, тому що по суті-це єдине ціле, а завдання у них вижити і витримати сучасний безлад, піднявши власних дітей. А ви гроші грантоїдів налаштовуєте їх один проти одного, відволікаючи від головного питання-як протистояти економічному рабству і економічній експлуатації
Відповісти
Останні новини
У Луцьку говорили про те, як встигати бути політиком та мамою. ФОТО
17 червень, 2016, 14:05