Луцькі депутати заборонили приймати сміття із інших областей

Луцькі депутати заборонили приймати сміття із інших областей
Депутати Луцької міськради зобов'язали "Луцькспецкомунтранс" розірвати договори про надання послуг з приймання та захоронення твердих побутових відходів, які завозяться з інших областей.

Таке рішення прийняли під час сесії міськради.

Які ідеться в документі, рішення прийняли з метою недопущення передчасного вичерпання ресурсу полігону твердих побутових відходів в Брищі Луцького району.

Нагадаємо, ініціатор прийняття рішення депутат міської ради Ігор Поліщук сумнівається, що договір про вивезення сміття зі Львова на Брищенський полігон розірвали остаточно, тож побоюється нових відходів зі столиці Галичини.

Водночас жителі села Брище 27 жовтня почали протест проти будівництва печі для спалювання відходів на території їхнього селища. Протестувальники вимагають припинити будівництво такого об´єкта та скасувати рішення селищної ради, яка надала дозвіл на встановлення печі для спалювання відходів. Селяни стверджують, що викиди від цієї печі є дуже шкідливими, адже фірма "Центр переробки та утилізації відходів" планує спалювати там біологічні та промислові відходи.

За словами Поліщука, нині діють 4 договори щодо вивезеня сміття: 3 із приватними, 1 із комунальними. Він відзначив. що тариф на вивезеня сміття для Луцька - 36,66 гривні, а у Львові тариф на прийняття сміття від населення 73 гривні і більше. Тому фактично Луцька міська рада дає можливість львівським підприємствам заробляти на смітті.

Посилаючись на начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександра Ткачука, Поліщук заявив, що біля Колок та Лища викидали львівське сміття, яке могли вивозити сміттяєвозами зі Львова.

За словами лідера фракції "УКРОПу", міський голова Микола Романюк свого часу без рішення ради та інформування депутатів прийняв рішення про дозвіл вивозити львівське сміття. В цій ситуації потрібно було б принаймні порадитися із депутатами.

Ігор Поліщук нагадав, що у Львові було 43 попозиції щодо будівництва заводів для переробки сміття, тому із них можна було вибрати належну попозицію.

Він попросив підтримати рішення завдля уникнення вичерпання ресурсів Брища та радикалізації настроїв мешканців Брища, які вже і так "бунтують" проти будівництва сміттєпереробної печі.

Його також підтримали у виступах однопартійці Микола Дендіберін, Сергій Шкода та лідер фракції ВО "Свобода" Микола Федік. Федік нагадав, що Львів у кілька разів більший за Луцьк, тому вони можуть "дуже швидко завалити нас сміття, буде екологічна катастрофа".

Депутат Андрій Козюра наголосив, що проблема не у самому прийманні сміття зі Львова, а в тому, що Микола Романюк дозволив його без повідомлення депутатів та громадськості.

Натомість секретар міської ради та представниця партії "Об'єднання "Самопоміч" Юлія Вусенко пояснила, що Львів опинився в облозі через "політичні" причини: мовляв, жодна із сільрад навколо міста не дала дозвіл на будівництов сміттєпереробного заводу.

Також вона нагадала, що чимало лучан відпочивають у Львові залишають там сміття. Луцьк може опинитися в аналогічній ситуації, тому потрібно підтриммувти один одного, а не посилювати таким "політичним " рішенням блокаду Львові.

У підсумку більшість депутатів підтримали рішення із поправкою Юлії Вусенко про доручення розробити положення щодо приймання сміття із інших районів області. Також підтримали пропозицію Ігоря Поліщука створити робочу групу із депутатів Рокинівської сільради, Луцької міської ради, департаменту ЖКГ та "Луцькспекомунтрансу" для запуску на повну потужінсть сміттєпереробної на полігоні в Брищі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

Після затвердження на обсесії подібних рішень складається враження , що багато депутатів Волинської обл
ради це типові недоумки -полішуки. Заборонити це легко, а допомогти сусідам в біді - оце по нашому по волинському !!!А тепер уявімо, що приміром завтра на Волині станеться подібна до львівськї техногенна катастрофа. І до кого і куди ми возитимемо після таких рішень своє сміття...
Відповісти
коля дозволить возити по тихому
Відповісти
рагулі уміють тільки паскудити...
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати заборонили приймати сміття із інших областей
27 жовтень, 2016, 11:50