У Луцьку вирішували, як реконструювати проспект Волі

У Луцьку вирішували, як реконструювати проспект Волі
Під час реконструкції проспекту Волі у Луцьку від перехрестя із вулицею Чехова до перехрестя із вулицею Шопена планують не зрізати дерев, окрім аварійних. Натомість запланували парковки і велодоріжки.

Про це йшлося під час круглого столу щодо проекту реконструкції у вівторок, 7 лютого.

Наразі на реконструкцію передбачені 9 мільйонів гривень. Проте остаточну вартість проекту визначать десь за місяць. А завершити роботи хочуть до кінця 2017 року. Як пояснює директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, ремонтувати тротуари почнуть тоді, коли дозволятиме погода.

У рамках реконструкції хочуть лише заміняти аварійні дерева на нові, проте не зменшувати обсяг зелених насаджень. Також планують заміну комунікацій, що може створити незручності для мешканців міста, зокрема повне перекриття вулиці. Тому Юрій Крась попереджає лучан по можливі незручності.

А перший заступник міського голови Тарас Яковлев закликав підрядника «Луцькавтодор» організувати якісну та зрозумілу для людей систему об’їзду, аби мінімізувати дискомфорт. Посадовець додав, що рішення про «незвуження» проспекту в районі вулиці Чехова вже прийняте. Проте розширити його можуть в районі з’їзду на вулицю Глушець біля Луцького педагогічного коледжу.

За словами депутата Павла Данильчука, «кишені» для автомобілів варто обгородити стовпцями, щоб автомобілі не заїжджали на тротуари. Таку ідею підтримав Юрій Крась. Він відзначив, що «кишені» можуть обгородити півкулями, які «вписуються» в архітектурний план. А саме покриття зробити із каменю та бруківки через статичне навантаження від автомобілів.

Зокрема одну «кишеню» планують зробити біля гімназії №4, аби 2-3 автомобілі могли зробити тимчасову зупинку. Мовляв, так батьки зможуть привезти дітей на навчання і поїхати. Натомість для тих, хто хоче зупинятися на довше, радять шукати місце для паркування на сусідніх вулицях.

Попередній план реконструкції передбачає і часткове скорочення кількості зупинок громадського транспорту. Такі заходи спрямовані на те, аби звільнити місце для «кишень». При цьому у міській раді обіцяють зберегти норматив про відстань не більше 200 метрів між зупинками. Також можуть перекрити стихійні виїзди із дворів, які зробили самі мешканці.

Директор «Луцьксвітла» Іван Кубіцький передбачає, що після реконструкції на проспекті будуть по 2 лінії освітлення, за зразком проспекту Соборності. Зокрема планують освітити передбачену велодоріжку.

Депутат Юрій Безпятко закликав врахувати в проекті і паралельні вулиці Глушець та Коперника, які мали б «розвантажити» проспект Волі. За словами Юрія Крася, над цим наразі працюють. Зокрема йдеться про можливе запровадження одностороннього руху на Коперника, розширення заїздів на вулицю Глушець.

А громадський активіст Сергій Шараєвський вважає, що реконструкція має перетворити Волі на «зразковий» проспект, який би став окрасою міста. Також він закликав подумати про нанесення якісної і стійкої розмітки. Таку пропозицію підтримав Тарас Яковлев. Мовляв, на проспекті Волі можуть нанести і пластикову розмітку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто такі Яковлєв?Данильчук?Крась?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вирішували, як реконструювати проспект Волі
07 лютий, 2017, 12:33