«Ми оплачуємо цю війну», - координатор штабу блокади в Луцьку

«Ми оплачуємо цю війну», - координатор штабу блокади в Луцьку
Блокаду торгівлі з окупантами намагаються саботувати люди, які заробляють мільйонні кошти на оборудках із вугіллям, тим самим саботуючи розвиток вугільної галузі, зокрема на Волині. Тим часом, електроенергію та воду з України постачають на окуповані території, а кошти за них отримують окупаційні режими псевдореспублік, - вважає координатор штабу блокади торгівлі з окупантами Анатолій Виногродський.

Про це він заявив під час прес-конференції 31 березня у Луцьку.

Він вкотре акцентував увагу на важливості блокади та те, чому влада так її заперечує.

Мовляв, на теплоелектростанції, які працюють на антрацитному вугіллі, дають всього 12% енергії в країні. Наразі весь антрацит знаходиться на окупованій території, тому йдуть розмови про переведення ТЕС на газоносні групи та інші види вугілля. Проте цей процес наразі саботують, - переконує Виногродський.

За його словами, вартість вугілля на окупованій території – максимум 300- 500 гривень, а не 800, як розповідають. Натомість вугілля низької якості, яке продавали в Україну з її ж території, коштувало взагалі 70-100 гривень. Натомість продавали його в десятки разів дорожче.

На думку координатора блокади, саботують розвиток вугільної промисловості на Волині Петро Порошенко та Ринат Ахметов.

«Мене викликав на переговори пан Гройсман, він розказував, що на волинській шахті собівартість вугілля - 2000 гривень», каже Виногородський. Натомість він упевнений, що вугілля, яке добувають зі значно меншої глибини, не може бути дорожчим у рази.

«По факту ми зараз окуповані, адже енергетична, фінансова сфера під впливом Росії, навіть тут, на Волині»,- зауважив організатор Блокади Богдан Пташник. Він розповів про візит на волинські шахти та збагачувальний завод. Пташник вважає, що якби шахти запустити на повну потужність, справа стала би прибутковою та дала б енергетичну незалежність. Знищення ж вугільної галузі, на його думку, курують «зверху».

Блокадники впевнені, що саботаж здійснюють саме для того, аби не втрачати грошей. За його словами, ТЕС міста Щастя досі не підключена до енергосистеми України. Тому ця ТЕС повністю залежна від непідконтрольних територій та вугілля. Натомість з боку Росії до Луганської ТЕЦ ведуть мережі із Росії.

«За 3 роки окуповані території не названі окупованими територіями», - додав Виноградський.

Тому блокадники переконані: усі ці дії призводять до того, що ми фактично утримуємо окупаційні режими Луганської та Донецької області.

«На сьогодні ми з вами оплачуємо цю війну», - додав Виногродський. Адже на окуповані території безоплатно доставляють воду та електроенергію. Натомість люди сплачують гроші окупаційній владі, яка спрямовує їх на найманців.

Тому блокадники закликають: нині блокада має стосуватися й блокування роботи людей, які заробляють, «сидячи на схемах». Якщо ж цього не зробити, то Україна перетвориться у випалену землю. Як приклад такої руйнації держави Виногродський назвав і незаконний видобуток бурштину – мовляв, люди не думають про майбутнє, а лише про те як збагатитися та втекти.

Зрештою, він запросив усіх небайдужих долучитися до блокади, адже це справа не окремих людей, а цілого народу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ми оплачуємо цю війну», - координатор штабу блокади в Луцьку
31 березень, 2017, 14:28