Лучанка про Барселону: космічні ціни та натовпи туристів

Лучанка про Барселону: космічні ціни та натовпи туристів
Барселона славиться, передусім, фантастичним футболом та готичною архітектурою. Але чому там немає сиру?

З якими труднощами можна зіштовхнутися в аеропорту та метро? І чим барселонські продавці схожі на луцьких? Все це і навіть більше розповіла голова ГО Інституту волонтерства та громадської співпраці Юлія Євпак.

У постійній рубриці «Нотатки мандрівника» для Інформаційного агентства Волиньpost.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НОТАТОК МАНДРІВНИКІВ


ТАКОЖ ПІДПИШІТЬСЯ НА СТОРІНКУ РУБРИКИ В FACEBOOK


Вирушаючи до Барселони, я знала про неї лише три факти. По-перше, мої друзі рекомендували це місто, яке сповнене розкоші та культури. По-друге, іспанці напрочуд люблять футбол. По-третє, там жив і творив Гауді (відомий іспанський архітектор, - від авт.)

Готика та інфраструктура. Моє ж знайомство із містом почалося з готичного кварталу. Старе місто досить специфічне. Після того, як місто вирішили значно розширити, чітко спроектували інфраструктуру у блоковій системі. Для того, щоб вийшовши з будь-якого кварталу, вулиці, або ж закутку, кожен міг споглядати тільки море. Це прекрасна насолода! А в цьому готичному клаптику Барселони ви точно не загубитеся. І, мабуть, це місто найбільше сподобається тим, хто не дружить з картою.

Велосипеди, замість авто. Цікаво, що в Барселоні вулиці неймовірно вузенькі, а місця для паркування авто – платні. Таким чином міська рада стимулює, чи то пак, заохочує жителів пересідати на більш екологічний вид транспорту – велосипед. Здається, на дві людини там припадає до двох-трьох машин.

На дорогах панує порядок. Навіть частково відвели місця для водіїв скутерів. Ось їх там хоч греблю гати.

Ціна за квиток – космос. Після того, як виходиш з аеропорту тебе попереджують про дві речі. Перше – космічну ціну за проїзд звідти до метро (4.20 євро). Друге – в Барселоні купа злодіїв. Про останніх можна постійно прочитати на соціальних плакатах, які закликають бути обачнішими.

Неосяжність туристів крихітного міста. Знаєте, я об'їздила чимало міст світу, однак лише в Барселоні зрозуміла, що таке натовп туристів. Йдеш собі головною вулицею і зовсім не бачиш її, натомість бачиш голови людей, які не спиняють свій рух. Хоч у місті всього-на-всього мільйон двісті населення, але, як розповідають тутешні, на вихідні прибуває до 5 мільйонів туристів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
4.20 за доїзд з аеропорту - це космос? А 19€ з а/п Бове до Парижу як тоді назвати? Натовп туристів на "головній вулиці" (мабуть la Rambla)? Порівняно з пл. San Marco (Венеція) це пустеля Наміб. Ми хоч і не волонтерки з ГО, але лапшу нам на вуха вішати не треба. WizzAir з Варшава Shopin в El Prat коштує 9.99€, що робить Барсу доступною навіть для офіціанта з Фелічіти. Пиши просто, що бачиш. Не називай каталонців іспанцями. Удачі!
Відповісти
знаю офіціантів з Фелічіти, так вони заробляють більше чим всякого роду вчителі, лікарі, маршрутчики, не топові юристи і економісти, продавці, вихователі, сантехніки з жеку і так далі. Так що якраз офіціанти з Фелічіти мають більше шансів поїхати в Барсу :)))
Відповісти
"я об'їздила чимало міст світу..."
Стаття справляє дещо інше враження. Деякі речі абсолютно гіперболізовані. Ціни не є захмарними у порівнянні з іншими країнами Європи,як от Німеччина (зокрема проїзд), злодіїв вистачає будь-де (Барселону цей факт аж ніяк серед інших міст/країн не виділяє) і натовп туристів не створює проблем для прогулянок столицею Каталонії. В кінці кінців, це нормальне явище для міста з такою історією та архітектурою. Було б дивно і навіть підозріло, якби вулиці Барси були пустими. І так, влучне зауваження мами волонтерки - не варто каталонців називати іспанцями.
Відповісти
Подібні статті розраховані, напевно, на людей, які не виїжджали далі своєї вулиці...
Відповісти
Але чому там немає сиру?
Власне чому?
Відповісти
Останні новини
Лучанка про Барселону: космічні ціни та натовпи туристів
22 травень, 2017, 21:19