Двори найдовшого будинку Луцька наче заборонена зона. ФОТО

Двори найдовшого будинку Луцька наче заборонена зона. ФОТО
Луцьк відомий найдовшим будинком у світі, який розтягнувся на три кілометри та складається із сорока об’єднаних між собою будівель, що простягаються вздовж трьох проспектів.

Про нього писали не одна газета та інтернет-видання, показували різні телеканали. Проте є у цього будинку й негативна сторона. В прохідних тунелях встановлені обмежувачі руху, що унеможливлює доїзд автомобілів екстреної медичної допомоги та рятувальників, - повідомили у муніципали.

До департаменту муніципальної варти звернулись колеги з екстрених служб здійснити демонтажі незаконно встановлених- запірних планок, парканів, шлагбаумів, бетонних тумби та інші видів огороджень, що самовільно з порушенням закону встановлено на прибудинкових територіях.

Такі речі в понеділка, 9 жовтня, почнуть демонтовувати працівники Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради. Ці штучні перешкоди не позначені ніякими попереджувальними вказівниками, що проїзд закритий. Вони не нанесені на жодну карту міста, а також на GPS-карти, якими користуються водії спецавтомобілів, визначаючи маршрути до місць виклику.

Особливо це відчутно в районі 40-го та 33-го кварталів Луцька, де своєрідний тип забудови зумовлює труднощі у визначені шляху під’їзду бригад швидкої до хворих та потерпілих, а пожежників до місць загоряння. Також обмежувачі руху встановлено на бульварі Дружби Народів, 3 та 9, пр. Перемоги, 18, 20, вул. Кравчука, 46а, 46б, 46в, 46г, 44, вул. Конякіна, 25, 25а.

Останнім часом почастішали випадки в приватних секторах, коли мешканці обласного центру самовільно встановлюють різні перешкоди. Крім того, охоронці окремих приватних структур не дозволяють виїжджати автомобілям на бруківку перед входом до приміщень, де перебуває людина у невідкладному стані, тим самим обмежуючи можливості бригад швидкої у застосуванні медичного обладнання, яке знаходиться у автомобілі екстреної медичної допомоги.



Встановлення штучних обмежень на місцях проходу чи проїзду не передбачених проектами їх побудови є джерелом підвищеної небезпеки та травматизму, як для мешканців міста, так і для працівників рятувальних служб, які прямують до місця виклику. Неодноразово медики, виконуючи невідкладне службове завдання, отримували виробничі травми, через встановлені перешкоди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони там не просто так встановлені
Відповісти
30 років був доїзд, а тут раптом нема доїзду.
Відповісти
А де муніципали? Чи гаражі зносити цікавіше ?
Відповісти
Останні новини
На Волині зник підліток
07 жовтень, 2017, 13:29
Двори найдовшого будинку Луцька наче заборонена зона. ФОТО
07 жовтень, 2017, 13:14