Додати запис

Зірки, які померли на знімальному майданчику. ФОТО

Актори часто вмирають вдавано, але трапляється, що смерть на знімальному майданчику виявляється справжньою.


Євген Урбанський

Зірка і секс-символ радянського кіно, актор Євген Урбанський, загинув на зйомках фільму "Директор", який знімав режисер Віктор Салтиков. Технічно складний епізод актор хотів зіграти сам, без допомоги каскадера. У кадрі автомобіль, за кермом якого знаходився головний герой, як на трампліні, влітав над барханом (зйомки проходили в пісках) і падав на землю.

Перший дубль був знятий вдало, але акторові він не сподобався - він наполіг на другому, під час якого машина, підстрибнувши, впала на дах. Урбанського підвела відсутність необхідного досвіду і каскадерських навичок: там, де професіонал згрупувався б, стиснувся і залишився живий, актор, навпаки, напружився, випростався і - зламав шийний хребець. Він помер через кілька годин у лікарні.

Останні слова, які сказав у своєму житті актор: "Господи, як боляче!" Євгенію Урбанському було всього 33 роки, через два з половиною місяці його дружина, актриса Дзідра Рітенберг, народила дочку, яку назвали Євгенією. Кажуть, актор не хотів грати цю роль - напередодні зйомок його долали погані передчуття. Дружина згадувала, що одного разу, повернувшись додому, застала його в пригніченому стані. "Знаєш, - зізнався їй Урбанський, - мені було так самотньо, а навколо - так порожньо, що мені на мить здалося, ніби то я помер". Відчуття поразки не залишало його й на знімальному майданчику.

За день до смерті йому і його другу, акторові і каскадерові Володимиру Балону, дозволили подивитися на місце зйомок з вертольота. Дивлячись на трамплін з піску, з якого повинен був стрибати його автомобіль, Урбанський сказав: "Дивися, мені могилу риють". І - виявився правий.



Інна Бурдученко

День, коли студентці другого курсу Київського театрального інституту імені І. К. Карпенка-Карого запропонували зіграти головну роль у кіно, дівчина, яка з дитинства мріяла стати актрисою, напевно, вважала одним із найщасливіших у своєму житті.

Перша картина за участю Бурдученко, "Іванна" режисера Віктора Івченка, зробила її знаменитою як в Радянському Союзі, де фільм отримав Другу премію на Всесоюзному кінофестивалі в Києві в 1960 році, так і за кордоном, де антиклерикальна картина (в одній зі сцен героїня відрікається від Бога і зриває з себе хрест) викликала різко негативну реакцію - говорили, що римсько-католицька церква на чолі зі своїм тодішнім Папою Іваном ХХIII прокляла всіх, хто мав до неї відношення.

Незабаром справді померли сім чоловік, що входили в знімальну групу, серед них була і юна акторка.

Інна загинула на зйомках фільму з робочою назвою "Так ніхто не кохав", згодом перейменованим в "Квітка на камені". В одній зі сцен актриса, що грала комсомолку, повинна була врятувати прапор з палаючого будинку. Режисер змушував Бурдученко забігати в облитий бензином барак знову і знову, і під час третього дубля будівля завалилася. Інна, у якої в щілини в підлозі застряг каблук, вибігти не встигла. В останній момент вона, як справжня жінка і актриса, закрила руками обличчя.

З вогню Бурдученко виніс знаменитий Коник - актор Сергій Іванов, який, будучи в той час ще нікому невідомим статистом, знімався у фільмі в масовці. В Інни виявилося обпаленим 78 відсотків тіла, в середині минулого століття це було смертним вироком. Незважаючи на те що глядачі здавали для неї кров і навіть шматочки шкіри, врятувати актрису не вдалося. Інну, якій було всього 22 роки, поховали на Байковому кладовищі, у неї залишилася маленька дитина.


Василь Шукшин

Василь Шукшин помер на зйомках фільму "Вони билися за Батьківщину" у вересні 1974 року. Напередодні вночі під час роботи над сценарієм наступної картини, "Степан Разін", Василю Макаровичу стало погано з серцем. Ті, хто ще не спав, кинулися шукати хоч якісь ліки, але знайшли тільки краплі Зеленіна.

О третій годині ночі Шукшин сказав своєму другові, акторові Георгію Буркову, який знімався у нього в картині: "Мені так погано, що я навіть курити не буду - піду і ляжу".

Вночі ті, хто жив у сусідній каюті (знімальна група розмістилася на кораблі) чули різкий стукіт у стінку, але не звернули на це уваги. На наступний ранок Бурков, не дочекавшись приходу Василя Макаровича (згідно виробленому за час зйомок ритуалу, Шукшин завжди будив його, а потім вони разом пили каву), пішов до його каюти. Коли на стук ніхто не відгукнувся, він відкрив двері і побачив Шукшина, який лежав на ліжку в неприродній позі - допомогти Василю Макаровичу вже нічим не можна було.

Його роль у фільмі дограв дублер, якого знімали тільки на середніх і дальніх планах, а озвучив її актор Ігор Єфімов.


Брендон Лі

Син Брюса Лі, Брендон, почав зніматися в кіно в 1991 році. Довгий час він марно мріяв про драматичній ролі, в той час як режисери пропонували йому криваві бойовики, в яких йому потрібно було проявляти тільки одне своє вміння - битися. Коли Брендон прочитав сценарій фільму "Ворон", він зрозумів, що його мрія нарешті здійснилася: головний герой картини, рок-зірка, після смерті перетворюється на ворона і мстить своїм кривдникам.

Брендон із задоволенням занурився в роботу, не підозрюючи, що у нього і у його героя буде один день смерті на двох. 1 квітня 1993 за 8:00 до зйомки Лі взяв у руки нещасливий "Магнум-44", підніс до скроні і натиснув на курок - пістолет не був заряджений і замість пострілу пролунав клацання.

Побачивши переляк на обличчях оточуючих, Брендон розсміявся: "Кому судилося бути повішеним, не потоне. Я помру по-іншому, пістолета мені побоюватися не варто". Але коли ввечері - вже під час зйомки - він знову натиснув на курок, несподівано пролунав постріл. Брендон впав, навколо нього - не за сценарієм! - розтеклася калюжа крові.

Виявилося, що з пістолета, який був заряджений холостими патронами, забули вийняти так звану "заглушку" - вилетівши, вона застрягла в хребті Лі. Швидше за все, причиною трагедії стала недбалість реквізиторів, не встежити за зброєю, але це не заважає шанувальникам Брендона запевняти, що їх кумира вбили - нібито він занадто наблизився до розгадки смерті свого батька, Брюса Лі.

Через кілька годин актор помер у лікарні, не приходячи до тями, до його весілля з коханою дівчиною Елізою Хаттон залишалося трохи більше двох тижнів.

... Брендона Лі поховали на кладовищі Лейк В'ю в Сіетлі - поруч з батьком. У решти епізодах "Ворона" знімався дублер, якому за допомогою комп'ютерної графіки "примальовували" особа Лі.


Стів Ірвін

Відомий австралійський телеведучий Стів Ірвін, якого часто називали "мисливцем за крокодилами" (він спеціалізувався на передачах про небезпечні тварин), загинув під час репортажу в прямому ефірі.

4 вересня 2006 під час підводних зйомок в районі Великого бар'єрного рифа його вдарив у груди шипохвоста скат. За смертю Стіва спостерігали мільйони глядачів у всьому світі. Ірвіну було 44 роки, у нього залишилося двоє дітей - Бінді Сью і Боб Кларенс.


Джон Елрой Сенфорд

Американський актор-комік, якого глядачі знали під псевдонімом Редд Фокс, помер під час репетиції телевізійного шоу "Королівська сім'я".

Сценка з серцевим нападом була коронним номером Сенфорда, актор часто грав її, щоб повеселити публіку. Тому коли він схопився за серце, а потім впав, ніхто не зрозумів, що ж насправді сталося.

Втім, навіть якщо б оточуючі вчасно зорієнтувалися, допомогти Сенфорд вони все одно нічим не змогли б - він помер миттєво, а їх регіт, можливо, був найкращою нагородою в останні секунди акторові, який все життя смішив людей.


Джон - Ерік Хекс

Актор і модель Джон-Ерік Хекс пішов з життя так само, як і Брендон Лі - навіть знаряддя смерті у нього точно така ж, той же "Магнум-44", заряджений холостими патронами.

Під час перерви на знімальному майданчику красавчик Джон-Ерік, вирішивши пожартувати, приставив пістолет до скроні і натиснув на курок. Пролунав постріл і Хекс впав замертво. Актор не знав, що навіть холості патрони покриті металевою оболонкою - вона потрібна для того, щоб звук пострілу був дзвінким, звучним, а людські кістки - дуже тендітні.


Андрій Ростоцький

Андрій Ростоцький, син режисера Станіслава Ростоцького і актриси Ніни Меньшиковою, загинув 5 травня 2002 року на зйомках серіалу "Моя межа" - він зірвався з 30-метрової скелі біля водоспаду Дівочі сльози в околицях Сочі.

Близькі вважають, що Андрія підвели ті якості, які завжди дозволяли йому домагатися успіху - він звик завжди і у всьому розраховувати не на удачу і "авось", а на працю, професіоналізм і ретельну підготовку.

Ось і того дня він сам хотів перевірити гірську стежку, по якій завтра повинні були пройти актори. Кажуть, Ростоцький зірвався, потягнувшись за гарною квіткою, але його вдова Маріанна впевнена, що це не більше ніж красива легенда.

"Швидше за все, - розмірковує вона, - Андрій наступив на один з так званих рухомих каменів - здається, що він міцно лежить на землі, а насправді - висить у повітрі. Таких каменів навколо водоспаду - безліч, недарма ж він називається Дівочі сльози - там часто гинуть люди".

У той рік на 5 травня випала Пасха, тому і дружина, і другий режисер просили Андрія не їздити в гори і відкласти всі справи на завтрашній день, але він не послухав. Ростоцький довго сидів без роботи, тому дорожив кожним проведеним на знімальному майданчику вдень. Зірвавшись, Андрій до останньої хвилини боровся за життя - він падав, широко розставивши руки і намагаючись вхопитися за якусь гілку або кущ, щоб якщо і не врятуватися, то хоча б пом'якшити удар, але йому це не вдалося.


Сергій Бодров - молодший

Сергій Бодров-молодший загинув 20 вересня 2002 року на зйомках свого фільму "Зв'язковий" в Кармадонській ущелині. Разом з ним не стало ще більше ста осіб, серед яких члени знімальної групи і жителі села Нижній Кармадон, через численність жертв цю катастрофу порівнюють із загибеллю підводного човна "Курськ".

Тоді високо з гори Джімара зірвалася брила льоду, яка, потрапивши на льодовик Колка, зрушила його з місця. Сповзаючи вниз, лавина, захоплюючи по шляху величезні камені, накрила Кармадонській ущелині, в якому перебувала група фільму "Зв'язковий".

Напередодні наче б сама природа попереджала людей про небезпеку: над Кармадонській ущелині весь день стояла темна хмара, хоча у всій окрузі був ясний сонячний день, злякано тулилися одне до одного вівці, а що брала участь у зйомках собака вила так, що кров стигла в жилах.

Але ніхто до цих застережень не прислухався, вранці знімальна група знову виїхала в гори, а ввечері, буквально за кілька хвилин, людей накрив льодовик - швидше за все, багато хто навіть не встигли зрозуміти, що відбувається.

Намагаючись хоч якось пояснити причини жахливої ​​трагедії, багато говорять і пишуть про те, що сценарій "Зв'язкового", який Сергій написав сам, був сповнений містичних подій. Згадують, що ще під час зйомок "Кавказького бранця" Бодров був зачарований горами і часто говорив, що хотів би залишитися в цій місцевості назавжди.

На думку місцевих жителів, причиною події могло стати те, що знімальна група порушила спокій духів - неподалік від місця зйомок знаходилося старовинне кладовище, яке вважається царством мертвих. Більше ста людей вже десять років вважаються зниклими безвісти, у них немає могил, ніхто не виявив їх останки - за підрахунками вчених Колка буде танути дванадцять років.

Тому багато хто вірить, що Бодров і ті, хто був з ним, не загинули, а живуть десь в паралельній реальності - кажуть, в горах такі випадки бувають.


Андрій Краско

Один з найуспішніших російських акторів постперебудовний часу Андрій Краско помер 4 липня 2006 року в Одесі на зйомках серіалу "Ліквідація". У те літо на морському узбережжі стояла така спека, що в мілководних лиманах заживо варилася риба. Не дивно, що серце актора, виснажене роботою (у свій час Краско дуже довго сидів без роботи, тому хапався за будь-яку пропозицію) і багаторічним зловживанням алкоголем, не витримало.

У той день у актора був вихідний, він з друзями і дівчиною поїхав під Одесу на пікнік. Там йому і стало погано. Можливо, якби він отримав своєчасну лікарську допомогу, все обійшлося б, але швидка відмовилась їхати за місто.

Друзі актора не знімають відповідальності і з продюсерів "Ліквідації": незадовго до зйомок Краско повинен був лягти в клініку на обстеження, але продюсери його не відпустили, пославшись на щільний графік зйомок.

До загибелі у Краско було тільки два повноцінних знімальних дні, він встиг зіграти кілька епізодів, в тому числі і сцену, в якій його героя знаходять мертвим. Режисер "Ліквідації" Сергій Урсуляк досі дякує Богу за те, що рішення про те, продовжувати зйомки або згортатися і їхати в Москву, приймав не він - це зробили продюсери.

Незважаючи на трагедію, робота над "Ліквідацією" була продовжена - роль Фіми замість Краско зіграв Сергій Маковецький.


Таїсія Кондратьєва


Больше читайте здесь: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=uk&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.ua&sl=ru&tl=uk&u=http://lady.tsn.ua/zvezdy/zvezdy/zvezdy-umershie-na-semochnoy-ploschadke-292312.html&usg=ALkJrhjdFOhmL1JJHjBO6KWV9NLM0h7fmA
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.