Додати запис

Влада знову заговорила про те, чим їй заважає книжковий пасаж у Луцьку.

http://volga.lutsk.ua/view/917/
Це замітка у "Волинській газеті" про те, що, мовляв, на думку чиновників, "Книжковий пасаж" "затуляє будівлю ЦНАПу (Центру надання адміністративних послуг міської ради).
Тож депутат Луцької міськради Анатолій Бірюков підняв питання про те, аби взагалі прибрати книжковий пасаж: щоб, так би мовити, не псував пейзаж.
– Я теж вважаю, що перед приміщенням ЦНАПу гарна площа з лавочками виглядала би краще, – погодився Микола Романюк."

Моя пропозиція полягає в наступному:
Треба зняти з Пасажу дах і, не демонтуючи магазинів, організувати в центрі сквер: поставити 2-3 лавочки, ліхтар, посадити одне дерево (групу невеличких дерев - сумаху, сакуру або магнолію) або влаштувати фонтан невеличкий зі скульптурною групою. В самих магазинчиках лишити тільки профільну продукцію - книги, періодику, листівки, диски навчальні, довідникові, з лекціями, з картами доріг, з фільмами, з уроками масажу, танців тощо, крім музики (!), організувати продаж електронних книг та електронних "читалок" для них... Прибрати звідти всілякі ятки з морозивом та пиріжками... І буде не гірше, ніж у будь-якому сквері, яких у центрі лишилось надто обмаль... І добрий вийде пейзаж!
Хто що думає з цього приводу?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що той центр нах не потрібний, за кордоном практично все роблять через інтернет в онлайні, чиновника не бачать, навіть фірму у тій же польщі можна просто зареєструвати онлайн.
а в нас роздули з мухи слона, до кожно піди, кожному вклонись, ви посидіть там у фойє з годинки три до обіду і зрозумієте, про що я.
Відповісти
Ну те, що штат чиновників значно збільшився саме при мерові Романюку,- до нашої теми не відноситься. Колись і справді чиновників у Луцьку було менше - і при тому працювали ДЕРЖАВНІ заводи в місті, ДЕРЖАВНІ магазини і їдальні, велося масове будівництво житла, не падали будинки, в порядку були дороги, двори, сквери, атракціони в парку, фонтани, квітники і газони...
Зараз розкидані по всьому місту підрозділи зібрали під одним дахом, і це факт, змінити це ми не в силі.
Питання в тому, чи проводити зміни на Книжковому пасажі, чи залишити, як є, чи дозволити чинушам знести його повністю? Причому святе місце, як відомо, порожнім не буває - на місці Книжкового пасажу все одно якесь Буратіно з"явиться... Я - проти.
Але особисто мене жахає "архітектура" того Книжкового пасажу на історичній вулиці...
Відповісти
не розумію, чим він може заважати, навпаки саме дах робить його зручним і на свіжому повітрі можна провести якусь здибанку:) Крім того там порядок, за котрим слідкують власники магазинчиків, а хто буде за цим слідкувати в сквері, коли бидло почне там гадити...
Відповісти
От не можу пригадати, чи є у Книжкового пасажу якісь ворота, що зачиняються на ніч?
Відповісти
Той пасаж як явище - дуже добрий!
Але той уродний дах!!! Ну на базар похоже, чесслово! І магазинчики треба до людського вигляду привести...
Відповісти
Пасаж потрібен. В Луцьку дуже мало книжкових, до тогож в Пасажі теж є лавочки і стільчики. А наші любі депутати хай краще про фонтан біля театру подумають, оце і справді позор. А Пасаж чудове місце для людей, які ще не забули, як виглядають книги.
Відповісти
Хто знає, скільки дармоїдів пасеться у Центрі послуг? Гадаю більше сотні.
Кожному б дати банку фарби і пензель а в кінці дня спитати, що пофарбував за день.
Впевнений, що за місяць вже не впізнали б Луцьк.
Зайнялися ділом, то й до "Пассажа" не чіплялися.
Відповісти
Дайош чиновничий суботник по наведенню глянцю на Книжковому пасажі!
Відповісти