Додати запис

Зберігайте розум холодним, а серце - гарячим

3 грудня 2014 року для студентів Луцького НТУ лекцію з теми «Кримінальне право» провели представники управління МВС у Волинській області. Нестандартне заняття проводилося з ініціативи деканату факультету бізнесу, а також доцента кафедри філософії, політології та права Алли Земко та уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в Луцькому НТУ Вікторії Осейчук.

Заступник начальника управління МВС України у Волинськіій області, начальник міліції громадської безпеки, полковник міліції Анатолій Шумик розповів студентам про роботу правоохоронних органів в місті, про потужну роль контролю правопорядку та про те, як молоді вберегтися від ризиків зіштовхнутися з проблемами. «Найкраще, чим може займатися молода людина вашого віку – це навчатися, навчатися і ще раз навчатися», – так звернувся запрошений до аудиторії.

Про те, що собою являє структурний підрозділ і наскільки відрізняється черговий серіал від дійсності, розповів студентам заступник начальника управління МВС України у Волинській області, начальник управління карного розшуку в УМВС, полковник міліції Геннадій Єпіфанович. Щодо динаміки правопорушень в області, як зазначив гість, то на сьогодні приросту не спостережено. Рівень суїцидальності коливається – тривалий час може бути не зафіксовано жодного випадку, а тривалий – по кілька фактів вчинення відразу. Йшлося в бесіді про інтернет-шахрайство та те, як не стати жертвою так званого «лохотрону». Є проблема і стосовно відвідування молоддю закладів розважального характеру, особливо в нічний час. «Живіть своїм життям, відвідуйте різної спрямованості заходи, не зациклюйтесь на комп’ютерних іграх або ж соціальних мережах. Проте – завжди мисліть, оцінюйте ситуацію об’єктивно. Зберігайте розум холодним, а серце гарячим. Цим ви збережете собі життя та не засмутите батьків», – наголосив Геннадій Єпіфанович.

Детальніше про шахраїв та їхні методи обдурювання громадян, які переваги та недоліки нового Кримінально-процесуального кодексу України, що таке злочин та з яких етапів складається розслідування повідомив заступник начальника слідчого управління при МВС у Волинській області, полковник міліції Іван Поторась. «Злочинці, виставляючи на продаж в мережі товар, враховують людську жадібність. Тому нехай не будуть жадібними студенти такого видатного ВНЗ. І пам’ятайте, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці», – наголосив запрошений.

Підбиваючи підсумки заняття, Алла Земко подякувала гостям за якісну інформативно-просвітницьку роботу та висловила сподівання на регулярні зустрічі в такому форматі. «Юридичні знання сьогодні є необхідними, кожен має знати, як захистити свої права», – резюмувала науковець та викладач.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого ж зникла тут інформація про незабутню зустріч зі студентами Луцького НТУ досвідченої особистості - пана Лазорка, - із рецептами успіху та проектами будівництва нафтопроводів по територі Волині, оминаючи чорноморськи протоки?
Відповісти
Гарна стаття про те "чи бути розумним шкідливо" є у 2-ому номері україномовного психологічного журналу Експеримент http://spe.org.ua/experyment/
Відповісти