Додати запис

ГО «ВГО Комітет громадського спротиву»

ГО " ВГО Комітет громадського спротиву"
Опубликовано: игор пинис · 3 декабря · отредактировано
ЗВІТ ПО НАШІЙ ВОЛОНТЕРСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

Наша волонтерська діяльність розпочалась з 09 квітня 2014 року. 16 квітня 2014 року – коли розпочалася перша хвиля мобілізації відповідно до указу Президента № 303 від 18.03.2014 – Калитюк Лариса (член громадської організації та мати двох мобілізованих військовослужбовців Калитюка С.В. та Калитюка Ю.В.) разом Корнійчуком Анатолієм на його особистій машині доставили першу допомогу, яку надали жителі Ковельщини, військовослужбовцям 51 ОМБр на Рівненський полігон. На той час допомога складалася з 200 кг продуктів, 5 шт. – бушлатів, 5 пар. – берців, мила, побутової хімія на суму в розмірі 800 грн., товарів першої необхідності, 20 упаковок мінеральної води, 1 спального матрацу. В результаті даної поїздки виявилося, що військовослужбовці 51 ОМБр, які призвані захищати нашу державу – державою не забезпечені ні ліками, ні продуктами, ні одягом, ні взуттям і т.д., практично нічим. Тому наша організація пріоритетним своїм завданням поставила (крім боротьби з корупцією, бюрократією та боротьби за оновлення країни) збір допомоги для воїнів України та доставки даної допомоги в зону АТО.
06 липня 2014 року була наступна поїздка в с.Дачне Дніпропетровської області та м.Маріуполь Донецької області. Поїздку Калитюк Ларисі, Головчич Жанні та Верчуку Ігорю (голові районної ради) допоміг здійснити підприємець Печенюк Микола, який виділив автомобіль та кошти на паливо. Під час поїздки було доставлено нашим бійцям 5 індивідуальних посилок та 8 бронежилетів, які були передані «з рук в руки», а також 250 кг продуктів, побутова хімія, електропроводка, вода та одяг. Завдяки даній поїздці наша організація дізналася про те, що наших хлопці 51 бригади, було розкидано по даних областях і деякі підрозділи вже знаходилися в зоні бойових дій хто, в тільки що у звільненому Маріуполі, хто на аеродромі Луганська та Донецька, хто в Свердловському районі на границі з Росією. На допомогу нам прийшли самі ж бійці 51 ОМБр, які знаходилися в с.Дачне та м.Маріуполі. Вони налагодили звязок між нами та безпосередньо з мобілізованими хлопцями для забезпечення безпосередньої передачі всього необхідного «з рук в руки». Таким чином, було передано 2 індивідуальні посилки з бронежилетами.
Бойові дії наростали і не стихали, доставляти хлопцям передачі і все не обхідне все ставало тяжче та тяжче. А також в звязку з виявленням фактів не доставки продуктів до адресатів, у червні місяці ми обєднали свої зусилля з Олександром «Харьковським» і самообороною Волині.
По двом маршрутам, які створили батальон «Буг» і самооборона м.Ківерці, Олександром було доставлено чи мало індивідуальнихпередач та всі необхідні речі, які просили привезти мобілізовані (продукти, ліки, побутова хімія, одяг, воду). Від ГО було виділено 7 тис. грн. на поїздку за маршрутом – Щастя-Славянськ-Краматорськ. Також за його допомоги було повернено додому чоловіка, сина, батька 8 дітей у с.Новий Мосир, який був звільнений із Збройних сил України та перебував у той час в оточені у Луганській області на кордоні з Росією. Вивезли з окупованого Луганська матір нашого офіцера. І таких випадків були десятки.
Коли ми стикнулись з тим, що бійці, які відїжджають додому у відпустку і назад в зону АТО за свій кошт, було прийнято рішення організувати спільно з Володимир-Волинськими волонтерами і перевізником Козаком систематичні рейси по перевезенню (напевно перші в Україні) за маршрутом Ковель-Дачне.
Також організацією було організовано декілька пунктів прийому допомогу для воїнів АТО: с.Дубове (ПП Пініс Ігор), с.Воля-Ковельська. Величезну допомогу надали районні партійні організації «Батьківщина», зокрема Ковельського, Любомльського, Ратнівського, Шацького, Старовижівського районів та міста Ковеля. Ними було зібрано 15 тон продуктів харчування, невраховуючи овочевих культур.
В подальшому процесі нашої діяльності організація стикнулася з юридичною незахищеністю мобілізованих військовослужбовців. Роботодавці незаконно звільняли бійців з роботи. Голови сільських рад відмовлялися допомагати сімям мобілізованих, загиблих та поранених і т.д.. Після застосовування організацією відповідних мір було притягнуто до відповідальності деяких посадових осіб, а деяких навіть було звільнено з посад.
Членами ради Калитюк Ларисою і Головчич Жанною, після загибелі наших хлопців під Волновахою, була розроблена база 51 ОМБр. На основі, якої в подальшому було створено Штаб допомоги 51 ОМБр і передано його волонтерам.
Для юридичного захисту мобілізованих та членів їх сімей організацією було запрошено до співпраці адвоката Василя Нагорного, який і до сьогодні захищає і відстою інтереси бійців 51 ОМБр.
Сімям поранених та загиблих військовослужбовців надавали і будемо надалі надавати матеріальну допомогу.
Допомагаємо ремонтувати військову техніку.
Вели перші переговори з головою комітету по визволенню полонених із зони АТО.
В загальному за період з 01 квітня 2014 року по 10 листопада 2014 року ГО ВГО було зроблено слідуюче:
- організовано 18 поїздок-рейсів в зону АТО – зібрано та витрачено на паливо 42.5 тис.грн.;
- надано допомогу по перевезенню загиблих і поранених із зони АТО;
- надано допомогу у доїзді в зону АТО та додому відпускників – 268 чол.;
- відправлено в зону АТО:
- продуктів харчування, крім овочевих культур – 63,5 т.;
- бронежилетів різної модифікації – 48 шт.;
- розгрузок – 61 шт.;
- сотні ліхтариків, балаклав, ременів;
- теплий одяг: бушлатів – 50 шт., термобілизна – 300 комплектів, нижньої білизни – 29 шт.;
- рюкзаків – 18 шт.;
- кофт – 80 шт.;
- курток – 4 шт.;
- форм – 6 шт.;
- носки – 5 тис.пар;
- сигарет – 2750 блоків;
- медикаментів на суму 13 тис. грн.: протизапальні, кровоспинні, обезболюючі, бинти, целокс – 50 шт.;
- запчастин на машини – на суму 12 тис. грн.;
- побутової хімії – 1.5 тонни;
- надано сімям загиблих та поранених близько 3 т. продуктів харчування, теплий одяг: 20 курток, 200 світерів, 28 пар взуття та матеріальної допомоги на суму 5500 грн.;
- надано допомогу 3 сімям-біженцям: продуктів харчування – 300 кг, одяг, засоби гігєни;
-надано допомогу жителям Луганської та Донецької областей: продуктів харчування – 3 т., крім овочевих культур,побутової хімії та теплий одяг- 300 кг;
- організовано для матерів та жінок мобілізованих зустріч з адвокатом для надання юридичної допомоги, як воїнам АТО, так і їх сімям (надано сотні юридичних консультацій, вирішено чимало проблемних питань).
Ми допомагали і допомагаємо без виключення всім Волинським військовим. Так, серед наших друзів є батальони «Айдар», «Донбас», «Світязь», «Дук», міліціонери, що також беруть участь в зоні АТО, прикордонники, територіальна оборона та бійці 51 ОМБр.
Дякуємо Всім громадянам України за величезну та неоціненну допомогу, яку Ви нам надає. Вас дуже багато і якщо скласти список, то в нього війдуть всі жителі Волині. Багато хто навіть не називають своїх імен, коли приносять допомогу. Тому, щоб нікого не образити ми не будемо перечисляти Ваші імена.
Ми памятаємо кожного пенсіонера, який допоміг своїм вкладом із своєї мізерної пенсії, недоївши кусочка хліба, чи чогось смачненького.
Ми памятаємо підприємців із Ковельських ринків.
Ми памятаємо всіх і кожного і дякуємо Вам за Вашу допомогу і чуйні серця! Низький уклін Вам і всьому українському народу.
І це далеко не повний перелік зробленого нами на сьогоднішній день.
даний звіт підписали головою ради ГО " ВГО Комітет громадського спротиву" Печенюк Микола заступник голови ради ГО " ВГО Комітет громадського спротиву" Пініс Ігор члени ради ГО " ВГО Комітет громадського спротиву" Калитюк Лариса та Головчич Жанна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.