ВИБОРИ-2015: Хто претендує на крісло мера Луцька. ІНФОГРАФІКА

ВИБОРИ-2015: Хто претендує на крісло мера Луцька. ІНФОГРАФІКА
Виборча кампанія на Волині набирає обертів. Так, за даними міської виборчої комісії, у Луцьку зареєстрували 12 кандидатів на посаду міського голови: 9 з них балотуються від місцевих організацій політичних партій, ще троє – самовисуванці.

ГЕНДЕРНА (НЕ)РІВНІСТЬ
Якщо ж говорити про гендерну складову, то із дванадцяти кандидатів на посаду міського голови Луцька, – лише дві жінки. Одна з них – відома городянам політична діячка та бізнесвумен, депутат Луцької міської ради Олена Голєва. У кандидати на посаду міського голови вона балотується від «Європейської партії України».

Голєва є також головою ради обласної правозахисної громадської організації «Народний адвокат Волині». Разом з тим, згідно з офіційними даними, проживає кандидатка у Києві.

На відміну від Голєвої, особа другої жінки-кандидатки Оксани Марищук в обласному центрі мало відома. В мери Луцька вона балотується шляхом самовисування.

За інформацією Луцької міської виборчої комісії, Оксана Марищук є приватним підприємцем. Жінка має середню спеціальну освіту. Мешкає у Луцьку.

БІЗНЕСМЕНИ, ДЕПУТАТИ, БЕЗРОБІТНІ...
Решта кандидатів – чоловіки: колишні й теперішні чиновники, депутати, бізнесмени та просто безробітні. Є серед них знані на Волині особистості, зокрема: чинний мер міста Микола Романюк, який на минулих виборах був висуванцем «Сильної України», а також бізнесмен Олександр Товстенюк, відомий у місті як голова благодійного фонду «Новий Луцьк Ігоря Палиці».

Ще один кандидат на крісло міського голови - депутат Луцької міськради Павло Данильчук.

Павло голосно заявив про себе під час Революції Гідності. Пізніше він став головою «Правого сектору» Волині, а влітку минулого року – чотовим полку «Азов». Нині Данильчук очолює волинську обласну організацію політичної партії «Громадський Рух «Народний контроль».

Охочий покерувати містом і проректор Волинського інституту економіки та менеджменту, чинний депутат облради від Ковельського округу №36, недавній кандидат у народні депутати України по Маневицькому округу №23, голова облорганізації Партії зелених України Василь Байцим. У мери Луцька він балотується від міської організації Партії Зелених України.

Василь Байцим раніше працював на посадах заступника голови Волинської ОДА та заступника міського голови Луцька. У грудні 2012 року написав заяву про звільнення.

Претендує на мерське крісло і колишній перший заступник голови Волинської ОДА, свободівець Сергій Кудрявцев.

Посаду першого заступника губернатора Кудрявцев обійняв у 2014 році за квотою «Свободи». Передували його призначенню громадські слухання та погодження кандидатури на народному віче у Луцьку. Однак вже в липні 2015-го він звільнився з посади за згодою сторін. Своєю роботою в кріслі заступника чиновник запам'ятався тим, що їздив на роботу на велосипеді.

Балотується на посаду міського голови Луцька також підприємець, боєць батальйону «Айдар» Олександр Кралюк. Свого часу був помічником нардепа Анатолія Гриценка.

Про Кралюка як політика лучани знають небагато. Скоріше, його ім'я пов'язують із діяльністю мережі таксі «Морячок» чи комунального підприємства «Автопарксервіс», де донедавна був директором. Олександр Кралюк лише 15 серпня повернувся з фронту на малу Батьківщину, де одразу ж зайнявся допомогою сім'ям загиблих побратимів. А тому, за браком часу на вступ до партії однодумців «Громадянська позиція», йде в мери самовисуванцем.

Серед тих, хто претендує на крісло очільника міста є й ті, чиї імена мало відомі широкому загалу. Мова, зокрема, про 34-річного Миколу Іванюка, члена Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина», який іде на вибори шляхом самовисування.

Микола Іванюк у 2006-2008 роках був депутатом Луцької міської ради, а в 2008-2010 – заступником тодішнього міського голови Луцька Богдан Шиби, керівником справами виконкому. Згодом чоловік працював на інших посадах у виконавчих органах міськради: очолював управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради.

Мало відомостей і про кандидата в мери від «Радикальної Партії Олега Ляшка», голову обласного осередку партії, 36-річного Володимира Кучера.

Відомо, що головний радикал Волині тимчасово не працює. За офіційними даними, проживає він у селі Берестечко, Демидівського району, Рівненської області.

ОДІОЗНІ КАНДИДАТИ
Неочікуваним для лучан стало рішення йти у мери міста так званого боратинського магната, одіозного аграрія Волині Степана Москвича.

За інформацією ТВК, Москвич – безпартійний, пенсіонер, проживає в Луцьку, висунутий Луцькою міською партійною організацією Аграрної партії України.

Про цього кандидата на Волині ходять справжні легенди. Так, Степан Москвич відомий, як власник аграрних та будівельних фірм. Його сільгосппідприємства орендують тисячі гектарів угідь у Луцькому районі.
Окрім того за Москвичем тягнеться ряд скандалів з кримінальними складовими.

Інший скандальний кандидат у міські голови Луцька – луцький екс-комуніст, перший секретар Волинського обласного комітету Комсомолу України Олександр Кононович.

Наприкінці минулого року Олександр разом із братом Михайлом стали зірками сепаратистського телеканалу. У відеоролику, який облетів весь Інтернет, брати-комуністи заявили, що дії української армії спрямовані проти місцевого населення і «їх можна порівняти з блокадою німецькими фашистами Ленінграда», також повідав сепаратистському каналу про неофашизм на Волині і щоденні "гроби" у Луцьку.

Наразі Олександр Кононович безпартійний, тимчасово не працює, проживає в Луцьку, висунутий в кандидати Луцькою міською організацією політичної партії «Нова держава».


Як бачимо, охочих зайняти крісло мера Луцька не так вже й багато. Однак виглядає на те, що виборцеві треба буде визначатись лише з-поміж кількох сильних лідерів. Не виключений також і другий тур виборів.

Ксенія ШЕВУК (фрілансер ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 66
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класна аватарка у Оксани Марищук.Типу - фото в тіні, значить все буде в тіні - в тому числі міський бюджет, призначення людей на посади, закупки, тендери..
Відповісти
головне,не пропустити олігархію до влади... діючих мер міста - найкраща кандидатура.
Відповісти
Хіба регіАнал найкраща кадидатура?..
Відповісти
кандидати як на підбір, один другого краще
Відповісти
і хто рветься до кормушки, одні директори та олігархи. влада має бути чесною, і думати про народ, а не про власні кишені.
Відповісти
бачу одного гідного кандидата- діючий мер...
Відповісти
гарно описали кожного кандидата. є про що почитати.
Відповісти
що вам скажу панове то єдина гідна кандидатура то Микола Ярославович, от йому місто доручити можна так як він вже був мером і робив багато для лучан!
Відповісти
тут і близько немає за кого голосувати. Добре що Романюк свою кандидатуру висунув, він містом керував вже, хоч часом і не дуже справно, але думаю якщо виграє то виправиться, все таки людська довіра зараз дорого коштує, і він це прекрасно розуміє.
Відповісти
охочих не багато, але один занадто вирізняється з загального списку своїм бажанням зайняти крісло мера.
Відповісти
Звідки Кононович має ще сміливості балатуватись в мери
Відповісти
Товстенюк
Відповісти
бізнесу і оліхархам не місце в політиці...люди. відкрийте очі. йдіть на вибори і віддавайте голоси за гідних кандидатів, які показали, що місто і люди йому не байдужі, а не за тих, хто вже набудував плани по те, як набити власні кишені за рахунок посади мера
Відповісти
Як на мене то тут єдиний кандидат Микола Романюк, більше для себе я нікого не бачу. Народ не вводьте себе в оману, н еможна довірти владу в нашому містіолігархам!!
Відповісти
5 років не риба не м"ясо,ні х....ра не робив .а тут самий достойний. вже в нас през самий достойний..
Відповісти
бізнесмен Олександр Товстенюк- чи теперішній мер міста??? які тут можуть бути вагання. Хіба можна голосувати за тих, хто має плани на крісло мера виключно для власної вигоди, чи навіть для вигоди своїх "протеже". Микола Ярославович- бажаю отримати перемогу..
Відповісти
один гідний кандидат.не роздає обіцянки, а робить свою справу. Мій голос за Романюка
Відповісти
Микола Романюк сміючись виграє вибори з першого туру. Менше буде витрат. Тут Байцим, Голєва і Іванюк матимуть по 2-3 відсотки голосів, Товстенюк якщо дотягне до 5%, то треба вирізати орден з картоплі чи з пластиліну ліпити, а решту забере Микола Романюк. Везе ж йому, бля, завжди!!! Заздрю йому білою заздрістю, бо сам хочу бути мером (хоч би Сирників, Хутора Милушівського чи Дачного). Просто шкода народних грошей, "власник" яких - Палиця. Краще б жебракам і хворим на лейкомію дітям роздав.
Відповісти
вже унас є 1 тур
Відповісти
сильний лідер- той, хто показав, що місто та його жителі не байдужі йому не тільки перед виборами. це то, хто не піарить себе задля всенародного визнання і не влаштовує марнотратних показух.
Відповісти
В Романюка класне фото: роздумує, куди ви, шмакодявки, лізете?.. Автору - уважуха!
Відповісти
Палиця допомагає всім,хто йде і просить,а що можуть дати чи зробити інші наведіть хоть якийсь приклад.Фонд Палиці для міста багато що зробив доброго,а інші"добродії",крім балачок нічого.
Відповісти
Не в кривду "меру підїзду" скажу, що серед цих фейсів половину не вибрали б і мерами підїздів. Наприклад, москвича, марищук, кучера, кононовича.
Відповісти
От читаю я цей перечень, і розумію що окрім Пана Романюка гідних не має, подивіться "як ремонтують Луцьк", скільки років такого не було, ось що означає розумне використання бюджету
Відповісти
Так, скільки не ремонтували, зате перед виборами "натє" і голосуйте за наступні роботи через чотири роки
Відповісти
ну от тут реально 2 претенденти, всіх інших можна сміливо називати технічними, бо хо такі ці люди як вони показали семе у розвитку Луцька?
Відповісти
Гнати всіх!романюк кришуе такіх бандюганів луцька шо Ви навіть не уявляете!!
Відповісти
Було б круто якби Кононовича вибрали)))
Відповісти
Свідомість наших людей помінялась і вони розуміють що всякі Тостенюки це просто маріонетки великих людей і все що профодить Новий Луцьк, це є підкуп і не можна робити таких помилок як раніше, тому що саме прикро і боляче це коли люди платять своїми життями..
Відповісти
Тільки Микола Романюк є достойним кандидатом, що гідно себе проявив у цю каденцію А для усіх інших - марна витрата коштів Фонду.
Відповісти
Пацани я ж просив пару коментів хороших про мене. А ви тут цілу оду мені написали. Досить, а то люди перестануть вірити що я такий хороший.
Відповісти
Романюк Микола Ярославович дуже гарно вміє обіцяти, а от виконати свою обіцянку забуває.Мій дідусь Степан говорив, коли людина дає обіцянку, що допоможе людині, то вона несе відповідальність за ту людину.
А в нас обіцяного чекають все життя.
Хай щастить вам Микола Ярославович в обіцянках
Відповісти
Головне не забудьте перевести годинник з 25 на 26-те))) мурррррр
Відповісти
Якщо Романюк буде мером будемо все літо знову без гарячої води сидіти
Відповісти
то постав бойлер
Відповісти
А москвич куди пхається з нього що аграрник ,що мер одне те саме .Йому аби когось надурити або шонебуть стирити
Відповісти
Щиро бажаю перемоги Миколі Ярославовичу! А весь цей перелік "чудаков"реальної конкуренції не складає. Невдахи, які не життя міста, вони свого, самостійно, організувати не можуть!А вода....хиба це самий переконливий аргумент спроможності мера?
Відповісти
Кононович хороший мер будет и опыт есть.
Відповісти
з яких пір Берестечко стало Рівненською областю? Та і с Москвича вже майже нічого немає одні борги....
Відповісти
А з яких пір Берестечко інша область, а не Рівненська?
Відповісти
А з яких пір Берестечко- це не Рівненська обл?
Відповісти
серед кандидатів очевидних два лідери- Романюк Микола та Товстенюк Олександр. але ж вибори одні- що виберемо- з тим і жити будемо наступні два роки. Олександр звичайно сильний кандидат, але надто вже він підпав під вплив Палиці. і всі ці піар- кампанії і гучні святкування не дуже позитивно відбиваються на репутаціі кандидата. Микола Ярославович- займав дану посаду, показав жителям, що місто йому не байдуже,і досвід має неабиякий. тому все таки надам перевагу більш досвідченому очільник міста, Романюку.
Відповісти
вичерпна стаття,доступно описано кандидатів, але все таки надам перевагу Романюку- він показав, що може дбати про місто та його жителів, а це все таки більш переконливо, ніж пусті слова та марнотратні витрачання коштів на своіх же прибічників
Відповісти
не треба нам нового мера, крісло звикло до Романюка, Романюк до крісла, нащо нам якісь нові люди.
Відповісти
та виграє Романюк.
Відповісти
міський голова має бути чесним та хазяйновитим. Романюк наш мер
Відповісти
Ага,хозяйствєнік
Відповісти
Діючий мер все що міг вже зробив, пройшли його п'ять років, тому час дати можливість і шанс іншим людям!!!
Відповісти
якщо у більшості лучан перевахае здоровий глузд то луцьк проголосуе за Романюка бо достойнішоі кандидатури в цьому списку немае
Відповісти
Давайте вибиремо ,,Данильчука
Відповісти
Слава Богу, Романюк подав кандидатуру. Буде хоч за кого голосувати. А жінки краще б і не позорилися. Особливо "Тінь отця Гамлета". Хто взвгалі чув про неї?
Відповісти
Мером міста Буде Микола Романюк. Низький уклін.Слава м.Луцьку✌
Відповісти
Мер м.Луцьк є і буде М. Романюк. Слава !!!!!.✌
Відповісти
проголосуйте за Товстенюка.
Відповісти
Як Господь забирає людям розум!Перед виборами президента я казала: тільки не Порошенко!Тепер кажу: тільки не Романюк, не Голєва, не Товстенюк, не Москвич! Палко надіюсь, ці вибори відрізнятимуться від попередніх.
Відповісти
Тут як і за скільки - колишні Регіонали з Гопниками(крімінал) та " Патріотами" з Майдану стають " солідарними " та стають тушками партії Президента БПП " Солідарність" (Организацию БПП в Мариуполе продали Тернавскому)https://www.youtube.com/watch?v=XKGn06Sqwpw&list=PLBlCcviWdBtL_l3ZYhKO7j5XZoTWS0UwV&index=60
Відповісти
Видно людям подобається жити без гарячої води і в руїнах, на які перетворився Луцьк останнім часом, купи сміття кругом, на театральному майдані замість фонтана незрозуміла "конструкція", соромно гостям показувати, а те що дороги трохи поремонтували перед виборами -це не заслуга мера, він за 4 роки нічого не робив, Луцьк перетворився з прекрасного чистого міста на брудну провінцію, далеко відстав від більшості обласних центрів. Дякую чинному меру!!! надіюсь, що скоро він ним не буде
Відповісти
Кралюк заставляе своїх водіїв агітувати за себе. Та обклеювати свої авто своїм "вейсом",в разі відмови -погрожує звільненням. Цікаво чи це законно?
Відповісти
Незаконно і якщо це правда то зверніться у прокуратуру бо поки що це нагадує анонімний наклеп.
Відповісти
І хто б сумнівався, що до влади ( і в місцеві, і в обласні ради, і в мери) дорвуться кандидати від олігархів Порошенка( Солідарність) і Коломойського (Укроп), лучанам вже байдуже за що вмирали люди на Майдані і наші патріоти в АТО. Одні життя віддають, щоб змести олігархат, а інші йдуть на вибори, щоб залишити їх при владі.
Відповісти
Романюк мер 100%
Відповісти
Ахрєнеть вибори. Обираєм між Каламойским і Порошенком. Вроді на майдані не за те стояли чи ні?
Відповісти
А куди лізе Байцим? Невже не розуміє, цей самовпевнений у собі "нарцис", що набере якихось пів відсотка? Пам'ятаємо його "керування"на посаді заступника голови Волинської облдержадміністрації з економічних питань - "накерував", тепер хоче місто завалити!
Відповісти
Всі вони хочуть покращення тільки собі я вже не голосую дожились стиль і позор
Відповісти
Чому ви вважаєте ,що чистота в місті тількі робота мера потрібно перестати самим гадити .Романюк в вкрісло мера найбільш достойний

Відповісти
Моі Вітання Вам Миколо Ярославович. Романюк!!!!!!Слава Укр. Слава м. Луцьку Слава меру Р. М. Я. Зробіть м.Луцьк Європейским містом.БУДЬТЕ Ласкаві,Дякую!здоровя Вам.!
Відповісти