Додати запис

Герої і нікчеми нашого часу

Мій особистий список чесних і достойних поваги людей від учорашнього дня поповнився ще одним іменем: Ольга Пономарьова, суддя Ківерцівського міськрайонного суду.

У понеділок, 11 лютого вона скасувала протокол податкової міліції, складений на директора приватного підприємства «Вітмарк Україна» Тетяну Піх. На підставі відсутності одного з дозволів податківці хотіли заборонити роботу підприємства, яке існувало всього лиш в стадії наладки обладнання.

Насправді все просто: такий «наїзд» податківців на «Вітмарк» - одна з чотирьох «ліній пресингу» бізнесу моєї сім’ї. Є ще «підозри» в організації схеми ухиляння від сплати митних зборів та інше.

Це – всього лиш один з «пазлів» картини, яку сміливо можна назвати політичними репресіями на Волині.

Знаю не з чуток: на суддю Ольгу Пономарьову тиснули. Вмовляли, переконували, примушували прийняти «правильне» рішення. «Правильне», але не справедливе.

А вона прийняла законне.

І саме це мусить сьогодні сотням тисяч активістів повернути віру у чесний суд, у те, що не всі судді продажні і безхребетні.

Вчора, не дивлячись на негоду, підтримати мене і мою дружину прийшли соратники, однодумці з Майдану. Яким я вкотре адресую своє щире ДЯКУЮ - побратимам з Майдану та Автомайдану. Низький вам уклін і від мене і моєї родини.

* * *

Вчора поповнився ще один мій особистий список. Слава Богу, він менший за той, який я згадував раніше. Але нажаль він є. Це список нікчем, з якими мені довелося зустрітися.

Звати нового фігурата цього списку Тарас Миколайович Михалко. Він – слідчий податкової міліції. Саме його, як свого вірного шакала, «шерхани» волинських силових структур натравили на мою дружину. Саме він на основі фальшивої заяви вів кілька кримінальних проваджень щодо її підприємницької діяльності.

Пам’ятаєте, що було з шакалом книги Кіплінга? Отримав копняка і був з ганьбою вигнаний з достойного товариства.

Тому, Тарасе Миколайовичу… Допоки ви самі не стали фігурантом кримінальної справи за підробку документів – йдіть-но краще на лікарняний. Чи у відпустку. Чи й взагалі звільняйтеся. Можливо, вам допоможу, нагадавши, що ще ніхто не скасовував такого призабутого вами поняття як «честь офіцера».

* * *

І насамкінець. Мусимо чітко усвідомлювати, чиїми руками сьогодні здійснюються репресії, хто є їх знаряддям.

Це в першу чергу – Прокуратура Волині.

В другу – податкова міліція.

За роки безкарної роботи керівники цих структур звикли, що їх ніхто не чіпає, а у пресі згадують тільки у панегіриках і «прилизаних» інтерв’ю.

Так от, пані і панове: часи змінюються. І невдовзі я це доведу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Михалко - порядна людина. Автор вз"ївся на нього, бо той прищемив хвіст його бізнесу
Відповісти
Михалко ти?
Відповісти
Пащенко, почему вы назвали только налоговую и прокуратуру? Почему забыли МВС? потому что у вас там все на мази?
Відповісти
Ви бачили Даніліна чи Параку серед людей? Чи начальника податкової міліції?
Терещук серед людей і кожен може йому сказати, що він про нього думає.
Але Ви дійсно праві, що і міліція сьогодні знаряддя репресій.
Проте генерує репресії прокуратура.
Відповісти
"Терещук серед людей і кожен може йому сказати, що він про нього думає". А Терещуку з цього як з гуся вода. Як і Параці. Ну не керує він міліціонерами, які сторожують мітинги, нащо йому йти до людей?
Я до того що і прокуратура і міліція винні у цьому бл....тві однаково. Не треба вам міліцію виправдовувати.
Відповісти
За те, що проти держиморд виступив, молодець! Михалка знаю. Виконує державні "обовязки", бо теж хоче їсти шматок черствого хліба, іноді з маслом. А Grog теж правий: МВС в брудних справах стоїть на 5 голів вище за податкову і прокуратуру, тільки їм ніколи зайнятись твоїм бізнесом. Вони, головним чином, займаються розборками злочинності у власних рядах.
Відповісти
Пащенко чому ти при Веселусі не гнав на прокуратуру? Просто коли "криша "тоді і прокуратура і податкова все "о " а тільки почались перевірки ти став "активістом". На таких іудах Україну не збудуєш!!!!Зніми маску бо ти позориш справжніх борців за Україну.
Відповісти
А чому при Веселусі я не стояв на майдані?
Але Ви, пишучи цей коментар, добре знаєте, що мій тесть Веселуха вже два роки як в сирій землі. Хочеться Вам зачепити мене через покійника, який жодного відношення не мав до прокуратури. Так само діє і Михалко: фальшує і перекручує.
Три місяці не може знайти заявника, на підставі заяви якого порушили кримінальні справи
Відповісти
ви чудово розумієте , що я не тестя мав на увазі. не хочу знову писати фальш і перекручування
Відповісти
Не знаю вас, Володимир, особисто, але ваші слова викликають довіру. Може тому що ви не політик, а може тому що Волиньпост одне з небагатьох видань яке читаю і якому довіряю.... Не знаю, але бажаю вам витримки.
Відповісти
Дякую Вам
Відповісти
ахахаха
Відповісти
Володю, немає відповіді на заголовок. Хто герої? Нікчеми - то ясно, а герої не виведені. Чи треба читати між рядками7
Відповісти
Ні просто не хочу когось забути
Декого нажаль не знаю по імені
Але пам'ятаю кожне обличчя і очі, що не зрадять
Низький уклін всім не байдужим людям
Відповісти
Як не має ???
Чи ви шановний читати не вмієте... ??
Автор суддю має на увазі...
За те, що витримала тиск і не пішла на поводку в тиранії...
Відповісти
Люблю конструктивну критику!
Бачив на днях звернення судді з Вінниці, який подав у відставку, не маючи бажання виконувати злочинні накази. Для мене це приклад справжнього Мужчини, а не продажної шкури.
Приємно, що у Ківерцях є суддя, яка сповідує верховенство права, а не нуликі на рахунку.
Успіхів Вам, Пащенко! Слава Україні!
Відповісти
Героям Слава!
Дякую Вам
Відповісти
М-м-м, це той суддя, що подав у відставку, бо мав два кримінальних вироки, які набрали законної сили? Я теж спочатку думала, що благородний. Аж ні, кримінал. :(
Відповісти
По-людськи автора можна зрозуміти, але все ж таки визначати людей на героїв і нікчем у залежності від ставлення до твого бізнесу не варто. Дріб'язково це якось, базарністю відгонить.
Відповісти
"Визначати людей на героїв і нікчем у залежності від ставлення до твого бізнесу не варто"

Ви ділите людей за якимись іншими критеріями? Якими?
Відповісти
Бізнес в Україні - тема надто цнотлива з багатьох причин. Не знаю жодного бізнесмена, який би працював чесно і прозоро. Просто за визначенням в Україні це не можливо. Інакше ти банкрут. Тому в кожному разі я проти того, щоб сталення до власного бізнесу було критерієм поділу людей на героїв і нікчем.
Відповісти
Судять не мене судять не бізнес моєї родини судять бізнесменів які мали нахабство занадто активно підтримати майдан
Щоб неповадно було
Розберіться в деталях і все зрозумієте
Відповісти
Не сильно люблю автора статті, так як не поважаю політиків чи активістів які в той же час причетні до Бізнеса, але дивлячись на своїх товаришів, які працюють у СБУ, Прокуратурі, Податковій, дивлячись на те яким чином вони туди потрапили на роботу, яку роботу виконують (ну спілкуємся ж все таки дуже часто в неформальній обстановці), Я повністю солідарний із п. Володимиром і з його порівнянням про шакалів, і хочеться вірити, що Володимир доведе що часи змінюються, і ті люди, які виконують чииїсь замовлення - рано чи пізно будуть відповідати за свої вчинки.
Відповісти
Дякую, що не сильно мене любете. Залиште сильні почуття моїй дружині ;)
А от за солідарність дуже дякую
Відповісти
Суть в тому - що все тайне БУДЕ явним...
Те, що руками прокурорів виконують волю ригів - це всі і так знають... це було завжди і буде доти - доки риги будуть при владі...
Тому "офіцери" - добре подумайте перш ніж виконувати НЕЗАКОННІ накази... Незабувайте, що після зміни влади вам ще ЖИТИ між людьми ...

ВолиньПОСТ - Вам велика повага і хвала за те що не боїтеся висвітлювати такі АКТУАЛЬНІ наразі теми...
Відповісти
що після зміни влади вам ще ЖИТИ між людьми ...

ну не факт...хоча в тюрмі теж люди)
Відповісти
Дякую Вам
Дякую, що небайдужі
Відповісти
Ну меня то ВП особенно любит, я знаю))) а какого разрешения не было у Витмарка, можно узнать? И чем занимается Витмарк Украина?
Відповісти
Ага, прочитал по ссылке... Просто думал, что господин Пащенко выкупил совсем не маленького одесского производителя соков "Наш сад"))
Відповісти
Те, що Володимир Пащенко з перших днів був на майдані - це факт. Так само є факт, що його бізнес не є ідеально чистим (маю на увазі сплату податків та інше), але сьогодні усі бізнесмени поставлені у такі умови цією владою і їхнім податковим кодексом та іншими законами. Хочу лише одного, що б п. Володимир пообіцяв (бажано на майдані, а ми почуємо), що коли піде влада ригів і в Україні будуть діяти закони такі як у Німеччині (Євросоюзі), він буде чесно платити усі податки та дотримуватиметься інших законів України.
Відповісти