Додати запис

У «Волині-новій» уже «взялися» за власкорів

Вранці у двері пролунав несподіваний дзвінок. Хто б це міг бути о 8-й годині? Хіба щось у сусідів трапилося? Можливо, прийшов працівник від якогось комунального підприємства за показами лічильника на воду, чи на газ? А може, чергові протестанти знову роздають свою літературу? Чи бідаки-жебраки просять милостиню? Але ж всі вони в таку рань не ходять…

У вічку дверей бачу пролисину, яка схилилася над паперами. Враз чоловік нетерпляче підняв голову. Ба! Так це ж перший заступник головного редактора Василь Уліцький власною персоною!

- Привіт, Ярославе! Головний редактор підписав наказ про скорочення штату. Посада, яку ти займаєш, ліквідовується. Ось візьми попередження. Розпишись, – скоромовкою торохтить Василь. І тицяє письмове доручення головреда Згоранця вручити мені та власкору із Ратного Івану Капітулі персональне попередження про звільнення.

Зі сходів підсміюється голова профкому редакції Сергій Наумук, за ним – «підпирає» стіну незнайомий чоловік. Розумію, вони – свідки, і, в разі чого, готові «зверстати» тут же на сходах принагідний протокол.

Той примірник попередження, який Уліцький повіз Згоранцю, я, звичайно ж, підписав, проте вказав, що під втрату роботи по скороченню штату – не підпадаю. Надумане Згоранцем моє звільнення є грубим порушенням закону! Адже на відміну від фахових педагогів Згоранця, Уліцького та Наумука, я залишився одним з небагатьох в теперішньому складі редакції дипломованим журналістом. Вони ж – «вожді» – мають таке знати! Але з ким і про що говорити? Видно, хлопці виконують чужу волю: мерщій по сходах квапляться «попереджати» «чорною міткою» ратнівського колегу Івана Капітулу.

З тієї цидули (чомусь без вихідних даних) дізнаюся: скорочення штату працівників редакції здійснюється «у зв’язку з виробничою необхідністю».

Чудернацька якась необхідність! Економлячи кілька тисяч гривень на скороченій посаді власкора, редакційне керівництво при цьому купує новенький джип «Mitsubishi Pajero Sport» за 350 000 гривень!

І де совість у тих «вождів», коли на журналістах нашої газети роками економлять по 6 днів недоданої щорічної відпустки та матеріальної допомоги на оздоровлення?

То про яку «виробничу необхідність» йде мова? Кажуть, на засіданні редколегії той же Уліцький доводив, начебто я уже півроку не надсилаю до редакції власних матеріалів. Для чого ж колегам так цинічно замилювати очі?! Я регулярно надсилаю до «Волині-нової» свої замітки, репортажі, статті. Однак доля їх плачевна – всі вони опиняються у редакторському смітнику! Ось перелік надісланого, але не опублікованого:

• «Життя рятуватиме новий реанімобіль» (надіслано 04.12.2013 р.);
• «Один жертвує на революцію, інший – на себе» (09.12.2013 р.);
• «Через недопалок згоріла квартира» (17.12.2013 р.);
• «Для чого було судитися з газетою?» (18.12.2013 р.);
• «Громаду міста «надули» з новим сміттєвозом» (25.12.2013 р.);
• «Огорожі вкрали на Різдво» (09.01.2014 р.);
• «Виконком проголосував за «липове» рішення?» (21.01.2014 р.);
• «Ковельське віче засудило кровопролиття у Києві» (22.01.2014 р.);
• «Ковельтепло» купить мерії нову іномарку» (24.01.2014 р.);
• «Народна рада є і на Ковельщині» (28.01.2014 р.);
• «Прокурор застеріг міських депутатів…» (07.02.2014 р.);
• «Ковель звертається до Путіна – через Ржев» (04.03.2014 р.);
• «Площу в Ковелі назвуть на честь героїв Майдану» (19.03.2014 р.);
• «На бульварі єднали Україну» (22.04.2014 р.);
• «Авіаполігон «Повурськ» потребує підтримки» (05.05.2014 р.);
• «До думки мера прислухались у столиці» (07.05.2014 р.);
• «Громада просила священика не залишати приход» (12.05.2014 р.);
• «Хочуть заборонити Компартію і Партію регіонів» (30.05.2014 р.);
• «Ковельчани згадали розстріляних в’язнів» (23.06.2014 р.).

Подібної цензури в історії «Волині» і «Волині-нової» та, мабуть, й усієї волинської журналістики, ще не було!

Недарма казали у Ковелі обізнані люди, що після візиту до мера Кіндера депутатки обласної ради, філолога Блінової, яку Згоранець за якісь «заслуги» повернув до нашої газети (за Сачука її звільнили з роботи), було поставлене чітке завдання: «зачистити» інформаційний простір від незручного міській владі власкора Гаврилюка. То що, замовлення виконується?!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ярослав Гаврилюк -професійний журналіст. Він завжди відстоює інтереси людей.
Відповісти
Професійний журналіст ніколи не залишиться без роботи. А от проФФесійний...
Відповісти
Пане редакторе, чим Вам не догодив знаний журналіст Волині?
Відповісти
"...Зі сходів підсміюється голова профкому редакції Сергій Наумук..." Так коли цей голова профкому на публіку заявляє плакатом "Журналісти не мясо", для чого ж тихцем "їсти" власних, з "Волині", колег?!

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10437443_1640142909543263_2338992698447009674_n.jpg
Відповісти
Це якийсь цирк на дроті. Всяке бачив, але щоб голова профкому попереджав про звільнення??? Він в цей час страйк повинен оголошувати адміністрації. Наперед видно заангажованість профкому, а значитью суд точно виграєю А машинку нічого прикупив ваш редактор, мабуть з жиру біситься, бо бачу часто як від дому його забирає то ауді то рено джип то мітсубісі. купіть ще лексоса- влада дасть грошей за хвалебну публікацію
Відповісти
1.А яке право мають не друкувати статті цього журналіста чи мають?
2.Хіба мають право скорочувати, хіба не обласна рада це вирішує, це ж газета обласної ради?
3. А при чому тут Згоранець, якщшо без дозволу Вітра він не міг таке зробити. Чи на ній голова облради теж їздить?
Відповісти
Голова профкому недаремно став карателем, він же є кумом головного редактора. Вчинити інакше не міг!
Відповісти
вже наробили помилок, бо полпередження видається просто про те, що буде скорочення, але ще не ставить перед фактом, що ти вже скорочений.
Відповісти
Пане редакторе, ви б мали знати, що копаючи яму іншому - ви самі ж туди потрапите. Залишилося чекати зовсі трішки. Після того як ви (О. Згоранець) перестали друкувати в газеті "Волинь-нова" матеріали відомого журналіста Ярослава Гаврилюка, вона втратила своє обличчя і багато читачів, в тому числі мене і всіх моїх знайомих, а отже і підпищиків. Дуже шкода, що на чолі обласної газети, яка у свій час була флагманом Волинської преси, стоїти аморальний тип, для якого справедливість і гостре перо журналіста ніц не значить. Я більше ніж впевнена, що газета згодом таки зможе позбутися ось таких Згоранців і тих, хто нині знаходиться поряд з ним, і очиститься від їхніх брудних рук та зможе заново відродитися, як це зробив наш український народ, коли вигнав з України Януковича і Ко.
Відповісти
Скорочення власкора "Волинь нова" Ярослава Гаврилюка є нічим іншим, як розправою прогнилої БЮТорастівської зграї до якої разом зі Згоранцем долучилися такі собі провладні особі, як мер Ковеля Кіндер, одіозна пані депутат Блінова,бувший заступник пана Клімчука - Стоєв та ще багато гнилі, яку і перелічувати не хочеться.І причина тут тільки одна - Гаврилюк занадто критикував владні структури та причетних до різних "муток", чиновників. Це замість того, як це роблять на заході, піти самим у відставку - вони домовилися "скоротити" власкора другого по значенню міста в області! Оце вамєвропейський вибір БЮТівської мафії. Чому мовчать журналісти, чому не захищаєте колегу?!! З вами завтра зроблять те-ж саме! Де реація нової президентської вертикалі, для якої преса має виконувати роль "санітара" в прогнилому корупцією суспільстві? Невже все знову залишиться на рівні декларацій....
Відповісти
Помилився Володимир, що назвав їх "гнилою зграєю".
Це - ж монолітне болото БЮТу. Їх самих треба гнати засраним віником з редакції, де працював Сачук. А Джипа залишити.
Відповісти
Діючий редактор розчарував одразу ж після призначення. Знаю, що його обрали члени колективу на зборах. Але мало хто цікавиться долею тих, хто голосував проти - всі вони звільнені, або змушені були піти через тиск боку редактора, який, до речі, переміг, зокрема, й завдяки голосу пана Гаврилюка. Оцей один голос і став вирішальним. Боюсь, що поки при владі Пустовіт, Пирожик, змінити редактора, фактично не можливо, хоча дуже треба! Бо про незалежність в газеті вже давно забули. І зловживань під час виборів було багато, але чомусь на це закривали очі
Відповісти
теж проти того тирана. Він в його сорону навіть дивитися не хоче. тим більше про щось говорити.
Відповісти
А знаэте чому мовчать журналысти. бо звикли бути рабами. Там є пару чоловік , яких я поважаю, чому мовчать ,зайду запитаю. мабуть вони перетворились в рабів. Якби не підтримка редактора одним з нардепів, то вже б давно його вигнали.Все продається-все купується. Але гавно залишається гавном.
Відповісти
воно не тоне.
Відповісти
Той депутат ВРУ Андрій Шевченко з БЮТ. А як сам говорить з телевізора про свободу слова і права журналістів! Одне кажуть - інше роблять! Вся гниль зібралася в юлькіній партії і нема нікого порядного.
Відповісти
Немає кому захистити Гаврилюка. В редакції зі старої команди залишились престаріла Катька і Флішаровський, який вже багато років пливе за течію. А ще там сильний негативний вплив має задрипана полішка Блінова, від якої смердить пОтом, як від кози. Видання розвалене "завдяки" кільком бездарним людям, яких очолив згоранець.
Відповісти
редактора не захищаю, але описувати ... пролисину заступника редактора - це як мінімум не по-чоловічому! Невже пан Ярослав виглядає як Ален Делон? Загалом опус - банальний приступ чоловічої істерики.
P.S. Будучи постійним читачем Волині, відсутності текстій високопрофесійного журналіста Гаврилюка не помітила...
Відповісти
"відсутності текстій... не помітила" Пєрєвєді! Це про що?
Відповісти
Якщо ви справді постійна читачка газети, то не могли не помітити, що цей журналіст завжди пише жорстко. То це все - "банальні приступи чоловічої істерії"? Якийсь брєд сивої кобили!
Відповісти
А наша Галя - балувана! Бач, як на лисину зреагувала? Ніби й у самої така? Прочитай, Галю, текст. Пролисина була спочатку, а писок заступника редактора - згодом. То що не так? Можна, правда, ще звинуватити Гаврилюка, що зобразив Уліцького таким собі карликом, маківка якого ледь сягає дверного вічка. То що, Уліцький коротун, чи двері високі?
Помітив, що істерика, як правило, виникає у недомірків з комплексом Наполеона. А ви кажете лисина ображає.
Відповісти
Встань Шафета, подивися, що Згоранець наробив!
Відповісти
А Галя таки має рацію-це істерика.У недомірка з комплексом Наполеона,на який страждає Гаврилюк.Зчинити такий лемент може тільки він,перекрутивши все на світі.На брехні досі тримався,але ж на ній далеко не заїдеш.
Відповісти
тут на Наполеона більше за всіх схожий сам уліцький і ростом і зачіскою можна сказати один в один а те що він не головредактор то це справа часу тільки знімуть згоранця.
Відповісти
інформація з перевірених владних джерел. Власкором газети у Ковелі замість Гаврилюка мала бути зовсім не Блінова, а дружина радника мера Кіндера така собі Інна Конащук (Бураковська), яка колись працювала у Ковельському міськвиконкомі, керувала прес-службою. За що її звідти вигнали більше 10 років тому ковельчани дуже добре знають. Чоловік Юра чистородний бютівець, вже два скликання голова земельної комісії. Оця сімейка і поклала око на посаду власкора Волині у Ковелі. І гроші проплачені давно, тільки Гаврилюк все не здається.
Відповісти
Да галя,не знаешь ты нашего Ярослава.Он красавчик и настоящий мужчина,моряк подводник,не то что твои лысые друзья!Поэтому и борется со всякой нечистью вроде згоранця поганця с его киндер сюрпризом!Ярослав Вам желаю стойкости и победы над этой стаей шакалов!
Відповісти