Додати запис

Бюджетні ініціативи Кабміну є глибоко антисоціальні і можуть привести до соціального вибуху

Уряд Арсенія Яценюка планує латати бюджетні діри за рахунок простих українців, масштабного скорочення соціальних гарантій, замороження пенсій і інших виплат, водночас не чіпаючи інтересів олігархів.

Новий Кабмін під керівництвом прем’єра-«камікадзе» Арсенія Яценюка замість боротьби з корумпованою олігархічною, згубною моделлю економіки України планує скоротити дефіцит бюджету за рахунок простих українців. Такі висновки випливають з опублікованих у ЗМІ планів Міністерства фінансів на 2015 рік. Очевидним є те, що «найкращий прем’єр-міністр» та його команда вирішили перекласти весь тягар економічної кризи та своєї бездіяльності на плечі звичайних українців. Суть реформ від Арсенія Яценюка – це скорочення фінансування освіти, медицини, замороження пенсій і зарплат, звільнення бюджетників, скасування компенсації військовослужбовцям за придбане житло, зменшення розмірів допомоги на випадок безробіття», - зазначив Анатолій Вітів.

Такі ініціативи Кабміну є глибоко антисоціальними за своєю суттю і можуть привести до соціального вибуху.

Зокрема, пропонується зменшити фінансування медицини і освіти, скасувати норму про безкоштовну освіту і медицину. На думку урядовців, потрібно ввести платне харчування для пацієнтів лікарень та відмінити безкоштовне для учнів молодших класів. Також серед пропозицій «реформаторського» Мінфіну – скасувати стипендії для студентів з вересня 2015 року, підняти навантаження на вчителів, скорочення працівників бюджетної сфери. У приступі турботи про український народ, уряд Арсенія Яценюка не забув і про відміну пенсій при втраті годувальника та збільшення стажу для виходу на пенсію. Пенсійні виплати наступного року планується взагалі заморозити і не збільшувати! І це при величезній інфляції та росту цін на комунальні послуги! Але, очевидно, уряд «камікадзе» не турбує як виживатимуть українці. Більше його хвилює чи добре почуватимуться олігархи. Ще один неприємний сюрприз стосується безробітних. Їм хочуть скоротити виплати у випадку втрати роботи. Також горе-урядовці, вишукуючи можливості задля того, щоб не зачепити інтереси олігархів, хочуть скоротити кількість бійців Нацгвардії з 60 до 40 тисяч та відмовитися від компенсації підприємствам видатків для збереження за мобілізованими робочого місця. І це в умовах російської агресії!

Уряд Арсенія Яценюка замість реформ і системних змін, за які проливали і проливають кров українці, працює на благо олігархів.

Намагаючись наповнити бюджет, витягуючи останні гроші з кишень українців, Арсеній Яценюк показав себе не як реформатор, а як кишеньковий прем’єр-міністр в руках всемогутніх олігархічних кланів. Чому уряд не шукає гроші в офшорах? Адже тільки за 9 місяців цього року туди вивели близько 6,5 мільярда доларів! Чому влада проігнорувала свободівські законодавчі ініціативи про повернення капіталів з-за кордону, про ліквідацію монополій в економіці, про введення воєнного податку з олігархів? Чому Арсеній Яценюк, як того вимагає «Свобода», не бореться за введення податку з розкоші, за прогресивну шкалу оподаткування? Де обіцяне революційне зменшення податкового навантаження на бізнес? Якщо Кабмін оголосив війну корупції, то покажіть мені хоча б одного відомого корупціонера за гратами? Чому ніхто не каже про вкрадені стратегічні підприємства, про тендери, де відмиваються мільярди? За часи прем’єрства Яценюка не було проведено жодної реформи. І ніякого бажання ліквідовувати засилля олігархів та встановлювати соціальну справедливість в країні в глави Кабміну, схоже, немає. Якщо лідер «Народного фронту» буде й надалі втілювати курс із викачування грошей з простих українців і працюватиме на благо олігархів, то країну чекає економічний і соціальний крах вже в наступному році.

Анатолій ВІТІВ,
голова Волинської «Свободи»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 40
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
петеушник "шарить" в фінансах і реформах! Де ж ти, ненаглядний , був раніше?
Відповісти
раніше такого бардаку не було!
Відповісти
Сич, Мохник, Махніцький, Швайка, Тенюх що зробили, щоб цього не трапилося?
Відповісти
Кожен з них на своїй зробив набагото більше, ніж всі попередники разом взяті! Журналісту мабуть не важко ознайомитись із звітом цих екс-посадовців! Чи проблема полягає в тому, що їх звіт у "зомбоящик" не подали, а почитати лінуємось?
Відповісти
Звісно! Особливої уваги заслуговує доробок Мохника, Швайки та Махніцького, місце яких - на лаві підсудних.
Відповісти
Судити того, хто вживав заходів, щоб арештувати рахунки сім'ї? Та "нагороджувати" тих, хто ці арешти знімав?
Відповісти
А може судити того, хто виконував доручення прем'єра, а потім, за вказівкою того ж прем'єра не мав права коментувати ситуацію для ЗМІ?
Відповісти
народ тупий як тріска...ти б скільки не робив ..ніхто не помітить хороший справ..однак як щось погане..то роздмухають..!! хватить срати один на одного..пора об*єднатися !11
Відповісти
Ти ще скажи що прийшов час Єднатися!!!!
Відповісти
Я не кажу, що Яценюк і Порошенко святий. Я кажу про відповідальність. "Свобода" взяла на себе відповідальність, пішовши у владу. В т.ч. в "жирні" міністрества + посада Генпрокурора. Тепер "Свобода" кричить "всьо пропало", хоча до цього долучилася не менше, ніж Яценюк з Порошенком.

І судячи зі звички валити все на "попередників", проліт "Свободи" повз парламент їх нічому не навчив.

Більше того, "доробок" Мохника, Швайки та Махніцького у новій-старій владі потребує прискіпливого вивчення правоохоронними органами.
Відповісти
будь ласка...якщо є порушення закону цих людей на даних посадах..так в студію...а ляпати язиком кожна баба зможе..не в обіду Андрію..але не меліть дурні!!! й не філософствуйте..бо ви типу хочите сказати на Вашу думку мудрі слова..але на справді в реалі виходить сарафане радіо...із брехні!!! ХВАТИТЬ БУТИ ЯК БАБА !!
Відповісти
Мохник:
раз - http://youtu.be/vdwcGf39Cbg

два - https://www.youtube.com/watch?v=jNS_uqwXhA4

три - https://www.youtube.com/watch?v=iH0oycvlZO8


Махніцький:
http://www.pravda.com.ua/news/2014/11/13/7044185/


Швайка:
раз - http://obozrevatel.com/politics/24316-komunistichnij-biznes-svobodi-yak-ninishnij-protezhe-shvajki-zdav-magarach-pid-dachu-yanukovicha.htm

два - http://nikorupciji.org/2014/08/29/ministr-shvajka-jizdyt-na-avto-za-700-tys-hrn-narodnyj-kontrol/

три - http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?shvayku_ta_nachalnika_ukrspirtu_pidozryuyut_v_uzurpatsiyi_spirtovoyi_galuzi&objectId=514462
Відповісти
Палиця до Луцьку уже схолонув..пора шукати нового шефа !
Відповісти
вірніше так....як "палиця" думає, так й ми пишемо )))
Відповісти
Ти закинь Президенту за його Передвиборчу програму за припинення АТО за 2 дні, Крим зарплати як на його підприємствах, Соц.гарантії популізм чистої води .Оце Життя по новому?
Відповісти
Тепер багато що можна робити в тіні прикриваючись АТО , а коли щось спливає то не можна говорити бо ти агент кремля і накаляїш ситуацію полний []!!!!!!
Відповісти
З усіх Бюджетників податок 1.5 % на Ато з олігархів які стільки років обкрадали і країну і Армію нічого тендери проводяться тими самими фірмами олігархів і надалі це якись брєд!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А слабо митників, прокурорів, судів та іншу братію чесно й відверто пролюструвати, а то знову зменшують вчителям з/п, інвалідам, матерям, малозабезпеченим соцвиплати і т.д. Добре Яценюку, що Янукович через конституційний суд в 12 році пртиснув рішення, яке дозволяє "чхати" на Конституцію.
Відповісти
Зараз Порошенко І Яценюк Маючи Свій Уряд Та більшість у Парламенті можуть прийняти всі закони і втілити їх в життя для покращення добробуту населення але не тут то було краще вивести кошти і набити собі кармани ще більше а списати все на Ато
Відповісти
Ще більший безпрідєл і дєрибан ніж при януковичу!!!!
Відповісти
Ті дурнуваті бариги РЕГІонали тільки ї знали що красти по дурному , но при владі тепер хитрі жиди які не тільки створюють ситуацію а й вміло її використовують на власне збагачення ситуація з АТо тому не виключення!
Відповісти
Судячи з окремих коментів, то критикувати нинічинну владу має право лише опблок?
Відповісти
научіться читати, й робити аналіз із прочитаного..а не шукати в коментах власної моральної розсправи та втіхи!! Вітів каже так як буде!! але ж звісно..коли людей попереджати про проблеми..то сам же собі риєш яму..бо тебе ж й зроблять винним у всіх гріхах....
Відповісти
А покажіть мені хоча б одного відомого корупціонера за гратами?- питає Вітів. А як же ж його покажеш, коли свободівець Махніцький був прокурором і усіх прикривав, ГА?
Відповісти
так всі махніцького тролите..а що зараз в україні немає генпрокурора ? чи всіх влаштовує Ярема ???
Відповісти
так так..ми бачимо як Ярема. проводить розслідування розстрілу майданівців
Відповісти
Дуже сподіваюся, що поруч із Махніцьким на лаві підсудних сидітиме і Ярема.
Відповісти
не треба показувати свою нейтральну позицію! ми знаємо який Ви "незалежни" журналіст!
Відповісти
Кожний говорить про своє, про наболіле, і ніхто не помітив, що ритрика Вітіва нічим не відризняється від балаканини комуністів та неорегіоналів. Правий став червоним, бо ніколи не був правим. А значить, що "Свобода" - це не частина українського життя а чийсь проект, який треба продовжувати. Що і продемонстрували події у Вінниці.
Відповісти
Що куримо? Нормально гребе - поділись!
Відповісти
тілько для того, щоб головою пробивати трибуну...
Відповісти
Скасування стипендій та пільг, заморожування пенсій, скорочення бюджетників, галопуюча інфляція - це не реформи камікадзе з кулею в лобі, це відсутність не лише реформ, а й розуміння, що таке економіка. Гарно говорити випускник-заочник Чернівецької філії Київського торгово-економічного інституту, який на той час проживав не у Чернівцях, а в Києві - навчився, а от в економіці так і не розібрався. Тому й такий плачевний результат.
Відповісти
Запропонуй свій варіант економіки, перед тим як піти з життя!!!
Відповісти
Почитав коменти і ясно одне - Тимошенко треба взяти все в свої руки, бо розвал неминучий.....Юлю треба до влади
Відповісти
А чому Тимошенко, яка максимально спричинилась до цього розвалу. Це тільки інфатильні хлопчики і езальтовані дєвочки не бачать. А давайте віддамо всю владу Путіну?! Ну щоб не мучатись. Живемо і звикли жити в дебільному світі, варіанті русского міра. Маємо руссскую свідомість, тоєть сознає, бо гардімся Києвской Руссссю і очень нелюбім запад.
Відповісти
що той вітів ще хоче? хто неуку написав? знов гроші вова морда дав? на смітник.
Відповісти
Щось неймовіре коїться в головах вчорашніх свободівців. Їх лозунги почали співпадати з комуністичними, бо бачте вони сі сплакали за безплатною медициною, освітою і т.п. А коли в останній раз хтось бачив ці сфери безплатними? Легалізувавши платні медичне і освітнє середовище, людям можна буде додати велику частку зарплатні, яка нині йде в податки на "безплатність". Критикувати нову владу є за що і треба, але ж скочуватись в обійми до комуняк негоже! Чи дуже вже хочеться влади?
Відповісти
Ні, поки Тимошенко не візьме у свої руки владу, толку в Україні не буде.
Відповісти
Що ви розумієте Вітів прийде порядок наведе
Відповісти
Бла бла бла... може хватить ато вже нудить.
Відповісти