Додати запис

Подарок Коломойскому на день рождения

Сегодня, 13 февраля, Игорь Коломойский справляет свой день рождения. Из множества подарков, пожалуй, самый приятный ему преподнесет правительство Украины.

Ему принесут голову исполнительного директора "Нафтогаза Украины" Андрея Пасишника.

Пасишника, который последние месяцы вел направление по возвращению "Укрнафты" под государственный контроль, после настойчивых просьб и шантажа Коломойского исключают из аукционного комитета по продаже нефти.

Аукционный комитет определяет параметры аукциона и стартовую цену. Его состав формируется совместным приказом Минэнерго и Минэкономики. Владимир Демчишин уже свою подпись поставил. Теперь очередь за Айварасом Абромавичусом, который, вопреки давлению, уже проявлял героизм в отношениях с Коломойским на прошлой неделе, сэкономив для страны миллиард гривен.



На фоне пафоса о спасении Украины, в тени происходит настоящая борьба за ресурсы страны. Менеджмент Коломойского в "Укрнафте" (компания, где 51 процент принадлежит "Нафтогазу") подал в суд против... самого "Нафтогаза".

Их цель – исключить из аукционного комитета по продаже нефти представителей самого же "Нафтогаза". Вдумайтесь в этот абсурд! Причина? Потому что с момента включения представителей "Нафтогаза" в аукционный комитет ломаются все схемы Коломойского по завладению нефти по выгодным для себя ценам.

Многие месяцы до этого Коломойский выставлял ресурсы "Укрнефти" на фиктивные по сути аукционы на карманной бирже. Настоящую биржу Коломойский выбил из игры решением суда из-за того, что у нее была... задолженность по телефону.

Никто другой на этот аукцион податься не может, поскольку счета для зачисления залога участников находятся в Приватбанке, и платежи "неправильным" покупателям просто не проводят.

В итоге, на карманной бирже сырье "Укрнафты" по стартовой цене, еще и с 15-процентной скидкой, забирали фирмы Коломойского, имитируя "конкуренцию" сами с собой. Экономия для олигарха и потери для государственной "Укрнафты" на каждом аукционе измерялись 0,5-1 миллиардом гривен.

Но в последние недели схемы Коломойского, во многом благодаря Пасишнику, начали ломать. "Укрнафту" лишили скидки. Из аукционного комитета вывели ставленника Коломойского Куща. "Укрнафте" не дали провести на прошлой неделе аукцион, где нефть была посчитана по курсу 15 гривен за доллар (при реальном более 23 гривен).

Теперь уже нефть высчитывают по реальному курсу, но "Укрнафта" начала саботировать новый аукцион, назначенный на 16 февраля. Еще один абсурд – ведь "Укрнефть" по-сути лишает себя дополнительной прибыли.

Но никакого абсурда нет – потому что государственный актив, уже не скрываясь, работает в интересах "патриота" Коломойского.

Более того, по информации источников, "Укрнефти" нечего выставлять на аукцион, потому что нефть... уже перерабатывается на Кременчугском заводе у Коломойского. Завод работает без остановки, тогда как в Украину нет импорта нефти. Соответственно, или на Кременчуге перерабатывают еще непроданное сырье "Укрнефти", или же – ту техническую нефть из трубопроводов, которую со скандалом слили в 2014 году. И то, и другое – присвоение в особо крупных размерах!

По данному поводу группой депутатов, среди которых и автор этих строк, направлено депутатское обращение генеральному прокурору Виктору Покину.

P.S. В пятницу вечером Андрей Пасишник написал в фейсбуке, что "благодаря принципиальной позиции главы Нефтегаза Андрея Коболева, министра экономики Айвараса Абромавичуса и премьер-министра Украины" он остается в составе аукционного комитета. По словами источников, в ходе заседания правительственного комитета премьер Яценюк открыл этот блог на "Украинской правде" и раскритиковал министров, заставив их даже писать объяснительные.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про Коломойського згоден. Тут, як кажуть, і до ворожки не ходи. Але не зрозуміло, чого цей журналюга так заповзято пише останнім часом про багатьох олігархів, крім Пороха. У нас сьогодні хто головний олігарх, або правильніше сказати, хто є смотрящим від олігархії? Правильно, Порошенко. Саме він сьогодін не просто задає кланово-олігархічний тон, але й встановлює правила для кланово-олігархічної системи. Отже, якби цей завзятий журналіст, який нині сидить на парламентській лаві, представляючи там клан, чи пак блок Порошенка в парламенті, зрів, як казав відомий Кузьма Прутков, у самісінький корінь, то писав би не тільки іне стільки про Коломойського, а про першопричину цього зла в Україні.
Відповісти
Годі вже дуркувати за гроші, ФСБ. Ніхто не вважає Порошенка святим, але не варто, удаючи з себе антиолігарха, пересмикувати факти, десь приблизно так, як робить цей напівграмотний журналіст. Україна потребує правової деолігархізації, тобто приведення їх до виконання однакових для всіх законів, а не "пролетарських" намагань їх закрити. Закрити хочуть ті, хоче прагнуть зайняти їх місце, як колись робила Тимошенко

Відповісти
При чому тут Тимошенко? Що вона робила? Не треба їй приписувати те, чого не було. Вона єдина, хто по справжньому може поставити олігархів на місце. Порох живе Ліпецькою фабрикою та Севастопольським кораблебудівним заводом, який отримує замовлення від міністерства обоони Росії, Коломойський маніпулює аукціонами з нафти, інші теж заробляють сьогодні шалені гроші. Була б на чолі держави Тимошенко - за місяць навела б порядок. Того й такі тролі її оббріхують. Грошики ж треба відпрацьовувати.
Відповісти
Тимощенко, Коломойський, Порошенко суть одинакові олігархи. Відрізняються вони лише ступенем хитродупості поведінки і використанням різної риторики і різних інструментів в обмані простих людей.
Відповісти
Годі вже дуркувати, вбачаючи у всіх, хто проти олігарха-Порошенка "гроші ФСБ". Майдан скакав проти корупції, проти злочинців, проти оліграхічнів кланів, натомість привів до влади не просто іншихї олігархів (це ще було б пів біди), а олігархів-убивць. І янек разом з його кодлом - просто сором'язливі хлопчаки із церковної недільної школи у порівнянні з тими покидьками, які зараз сидять у Києві...
Відповісти
Про капітали Порошенка знають всі, а де гроші Тимошенко? На пам’яті її заяви, що вона немає жодного банківського рахунку. Це в той час, коли її дочка вчилась в Англії. Чим і як вона сплачувала за її навчання та проживання? Бідна Юля нічого немає, безхатченко, але живе на широку ногу і дозволяє собі $ мільйоні виборчі кампанії.
Відповісти
Російські тролі почали черговий наїзд на Тимошенко.
Відповісти
Почувши слово "олігарх", українські журналісти, інтелектуали і просто блогери не спромоглись зрозуміти його значення. Олігархія - це з грецької, влада кількох над усіма. Олігархи - це не синонім слова "багатий", це ті, хто нехтує закони або нав’язує суспільству свої, вигідні їм закони, використовуючи можливості свого капіталу. Олігархія – це результат пасивності та політичної імпотентності середнього класу, в Україні, продажності і тупості інтелігенції. Крупний капітал є в усіх країнах Західної Європи, США, але в цих країнах діють закони на стримування та контроль за олігархами. В Україні є поки що «святі» Тимошенко , Ляшко, Ярош, Тягнибок і ще чимало, навіть кепеушник Сімоненко, які щодня на людях переймаються долею народу. При цьому вони, як і цей журналіст роблять чимало для збереження олігархічної системи в нашій державі.
Відповісти
Одна з основних проблем України саме в тому, що кожен олігарх знайде в Україні достатню кількість ось таких степанів, щоб бути при владі, продукувати пасивність і продажність переважної частини суспільства, формувати через власні СМІ необхідний рівень тупості і зазомбованості.
Відповісти
Так команди коломойського працюють вже в кількох областях за подібними схемами. Від минулого року і в Одеській. Восени буде і в Луцьку та на Волині
Відповісти