Додати запис

Західний фронт. Зрада

Західний фронт. Зрада

Після того, як Росія анексувала Крим і розвʾязала бійню на Донбасі, багато хто вперше почув про Будапештський меморандум.

Нагадаю. Його офіційна назва: Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. У документі, під яким 5 грудня 1994 року у Будапешті поставили свої підписи представники України, США, Росії та Великї Британії є, зокрема, такий пункт:

«Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки підтверджують Україні їх зобов'язання… поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України. …підтверджують їх зобов'язання утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності або політичної незалежності України…»

Вибачте за довгу цитату, але хотів, аби всі порівняли підписане на найвищому рівні більше 20 років тому і бачене нами всіма щодня зараз. Порівняли з підступністю російських дій під час анексії Криму. З відвертою військовою агресією на Сході України. Зі щоденними смертями українців.

Що ріже око? Ні, не цинізм і злочинні дії Північно-Східного сусіда. А байдужість Західного!

Україна – у прямому контактному бою з сильнішим ворогом, який бʾється абсолютно не по правилах. Кого ж бачить Україна, повернувши голову ліворуч-праворуч? НІКОГО!

А віддалік стоять США і Велика Британія: грозять пальцем Росії. Не злякається Росія пальця – почнуть трясти кулаком.

І здивуванню усіх немає меж: чому?!! Чому так ведуть себе ті, хто всього лиш кілька десятиліть тому був гранітним щитом для комуністичної зарази, поширюваної однією з реінкарнацій Росії – Радянським Союзом?! .

А все просто: гроші. Вигода. Холодний цинічний прагматизм.

Погляньте, що робиться у США. Військово-промисловий комплекс працює в три зміни. Авторитетна газета The Wall Street Journal провела експертне опитування 45 авторитетних економістів. Усі одностайні у своїх прогнозах: ВВП США за чотири квартали 2015 виросте на 2,9%, що стане другим результатом з часу завершення рецесії. Причини - обвал нафтових котирувань приблизно на 40%. Низькі ціни на нафту і нафтопродукти позитивно вплинуть на споживчий сектор США в 2015 р, відзначають експерти. Безробіття в Америці падає, заробітна плата росте, долар зміцнюється.

Підйом американської економіки, зменшення цін на нафту, послаблення євро, збільшення в рази військових замовлень – все це веде до зростання економіки країн Європейського Союзу.

Рано чи пізно Росія відчує гостру потребу в валюті. І тоді газ буде коштувати стільки, скільки захочуть в Європі. За деякими підрахунками, за час війни на Донбасі Росія витратила більше ста мільярдів доларів. Європа чекає…



Сумнівно, що Європа всерйоз боїться перекидання війни на її територію. Втім, якщо й боїться – то робить усе, аби конфлікт в Україні заморозити, але аж ніяк не вирішити. Тому й зволікає з подальшими санкціями, не дивлячись на колосальну зухвалість росіян у повному недотримання мінських домовленостей.

Тому й економічна допомога Україні з боку західних сусідів – не більше ніж на погашення боргів і «підтримку штанів» 

Озброєння? Безкоштовно? Ви що, там, в Україні, з глузду зʾїхали? «Може вам ще й підлоги помити?» - іронізував у таких випадках герой одного радянського фільму.


Тут якраз треба сказати оце, що набило всім оскому: надіятися треба тільки на себе. Але від цих слів накриває ще більший песимізм… Бо українська дипломатія за рік часу програла все, що може програти. Бо чиновники далі крадуть. Бо в Україні і далі мільйони байдужих…

Бо на Західному фронті – зрада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане авторе, Я недавно писав про Эвреїв у Верховній раді під Вашою попередньою статтею, зараз хочу теж відповісти Вам єврейським анекдотом (вибачте що на рос. мові): - Изя, а вы таки слышали шо на Донбассе Россия с США воюет?
- Нет, а шо таки воюют?
- Да. У русских 6000 убитых, 500 БТР взорваных, 2 истребителя подбитых.
- Да вы шо. А у США какие потери?
- А США не приехали воевать....
Відповісти
Бачу Ви знавець єврейської культури і фольклору )))
+100
Відповісти
Трішечки =)
Відповісти