Додати запис

Чому Ігор Гузь в істериці

Дивлюся на народнофронтівську істерію, покликану відбілити замурзаний у корупційних скандалах уряд Арсенія Яценюка, і в пам’яті спливають слова великої Ліни Костенко: «Шакали знову ошукали, тепер вони вже не шакали, тепер вони: то «за», то «проти», то шахраї, то патріоти».
Свою ноту у голосіння над урядом Яценюка нещодавно вніс і депутат від 19-го виборчого округу, голова Волинської обласної організації «Народного фронту» Ігор Гузь. Але нічого нового виборцям він не розповів. Проте, немов школяр, що два роки просидів в одному класі, повторив тезу своїх партійних босів: «Свобода» хоче розвалити коаліцію. Це ж як може розвалити коаліцію партія, яка в неї навіть не входить? Чи ті шість народних депутатів-свободівців так нагнали страху на «Народний фронт», що замість того аби провести чесне і прозоре розслідування корупційних зловживань в уряді і тим самим розставити крапки над «і», фронтовики почали відчувати фантомні болі.
У мене в друзях на Фейсбуці є чимало волонтерів. Одні танкістам протиопікові маски роздобули, інші у добровольчий батальйон передали 30-кіловатну автономну електростанцію. А деякі у місії «Чорний тюльпан» знаходять тіла та фрагменти тіл Героїв абревіатурної війни і вивозять їх з поля бою. Ці люди несуть на собі тягар війни. Мовчки, без скиглення та істерії. І терплять, як терпить весь народ України. Фінансові сили волонтерів поступово вичерпуються, бо народ з кожним днем урядування Арсенія Петровича, партійного боса Ігоря Гузя, біднішає. І оту гривню, яку б він мав кинути у волонтерську скриньку, тепер народ витратить на купівлю дорогих продуктів харчування чи оплату непомірних комунальних платежів. А без волонтерів хлопці там не виживуть, адже уряд так і не спромігся навіть нагодувати і вдягти свою армію. І коли ми у Володимирі-Волинському нещодавно зустрічали демобілізованих танкістів, то наше «Дякую», перегукувалося із їхнім «Дякуємо волонтерам». Але Ігор Гузь не бачив їхніх очей…
То може «уряд камікадзе» на чолі з «головним камікадзою» оті зниклі в чорній дірі корупційних схем 7,5 мільярдів гривень поверне у бюджет країни і спрямує їх на фінансування армії? Не можу собі уявити, щоб батьки та друзі американських солдат збирали кошти на купівлю їхнього обмундирування. Так само те, щоб американці збирали продукти, щоб прогодувати власних солдат. Адже вони платять податки і знають, що цими справами має займатися уряд. Якщо в нас за рік війни Кабмін не спромігся нагодувати і одіти свою ж армію, то що можна казати про сучасне озброєння? І хіба це не прояви корупції, які загрожують існуванню держави?!
На Волині завдяки пану Гузю та «фронтовикам» назріває ще один геноцид – шахтоцид. Спочатку нардеп від 19-го округу, де є шахти, голосує за програму уряду, яка передбачає їх закриття, а потім оголошує, що очолить мітинг-протест гірників у Києві. Це ж яка сосна мала стати на дорозі, щоб так різко змінити пріоритети?
І до речі, отой передвиборчий слоган, що довго висів на узбіччях доріг «Ігор прийде – порядок наведе» зараз актуальний. То може пора прийти і безпосередньо навести порядок на узбіччях?
Смішно чути, як у прямому телеефірі голова «Народного фронту» Волині Ігор Гузь малює з свого вождя Арсенія Яценюка образ сонцесяйного генія, від сидіння якого у кріслі очільника Кабміну залежить існування України і всіх нас.
Україна існуватиме незалежно від того, чи буде його бос очолювати уряд чи ні. Але українці мають право на гідне і заможне життя, і на системні зміни в державі, а не консервацію старих прогнилих порядків, які сьогодні ой як не хоче руйнувати команда прем’єра Яценюка і його друзів. А боротьба з корупцією не повинна зводитися до того, що хабарники максимум потрапляють у телевізійну камеру. Проте ніхто – в камеру реальну.
Якщо уряд Яценюка такий чесний і прозорий, якщо там немає порушень на мільярди гривень, якщо ніхто з оточення глави уряду не запускає свою брудну лапу в державну казну, то чому у нардепів від «Народного фронту» почалася фаза істерії? Чому ж вони проти створення тимчасової слідчої комісії? Чи може декому є за що боятися?
Усі мислячі люди чудово розуміють, що основним дестабілізуючим чинником, який провокує Росію на агресію проти України, є наша бездарна влада, яка займається балаканиною замість реформ і осідлала старі корупційні потоки часів Януковича. Слабка, корумпована Україна, в якій панує бідність і олігархічні клани – ось заповітна мрія Путіна. Бо таку країну можна завоювати без проблем. То про яку стабілізацію в державі говорить Ігор Гузь? Про стабілізацію корупції, олігархічного панування і бідності? Чи може його так обурює те, що «Свобода» і український народ не хоче жити так, як було до Революції гідності і терпіти корупцію у вищих ешелонах влади?
Дивно чому Ігор Гузь, цей словесний полум’яний борець з олігархами, не голосував за позбавлення посади голови парламентського комітету Андрія Іванчука, який блокував внесення на розгляд Верховної Ради закону, що мав позбавити олігарха Коломойського контролю над «Укрнафтою»? Чому не він і не його численна (поки що) фракція, а купка свободівців вимагала і таки добилася того, що «Укрнафта» тепер не є кишеньковим підприємством олігарха?
Поки Ігор Гузь і його політична сила займається відбілюванням «уряду камікадзе», в мене є для нього погані новини. Його чергова, здається шоста по рахунку політична партія, до якої він вдало притесався, стрімко втрачає свій рейтинг і популярність в народних масах. Напевно, це відбувається зовсім не тому що українці дуже вдячні прем’єр-міністру за покращення свого життя і бачать ефективну боротьбу з корупцією, реформи і послідовне виконання вимог Майдану.
Отже, Ігорю Гузю, який, за висловом одного волинського журналіста, має феноменальну схильність до «вчасної зради», варто було б вже зараз задуматися про своє політичне майбутнє. Замість того щоб звинувачувати «Свободу» в тому, що вона веде боротьбу за ідеї Революції гідності і вимагає чесного розслідування корупційних оборудок в Кабміні Яценюка, вождю «Народного фронту» пора серйозно замислитися, до якої чергової політичної сили варто гострити лижі…

Ярослава Вознюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гуся хочете? Типовий поц рійота...
Відповісти
Системна проблема провладних політиків - хвороба безгрішності й відстоювання "свого гівна"
Відповісти
Ця продажна шкіра ще в комуняках не була, а тепер вже і не буде, ВР постаралася. Гузь - позорище Волині у ВР України. Балабол в кубі і великий зрадник всіх попередніх політичних сил. ФЛЮГЕР загальноукраїнського масштабу!
Відповісти
Ви навіть не уявляєте які ми раді, що позбулися цього ГуЗя. Він безтолковий
Відповісти
Славка Вознюк є членом галицьких комуняків(тягнибакса)
Відповісти
Лицемірне об'єднання БЮТ та "Свободи" з "опозиційним урядом".
Тимошенко це робить не в перший раз. У 2009 році вже мало не створили коаліцію з Януковичем.
Про це у ВР чітко заявив Антон Геращенко 8.04.15р.
А тут "Путь на Голгофу", як путь на кар'єрну драбину, через пісеньки в стилі "а-ля Тимошенко". Пойте птички пойте.
Тільки тепер хто вам повірить, завербованим агентам Пуйла?
Відповісти
Знову маневиччанин щось переплутав. Це Ющенко створив коаліцію з Януковичем та повернув його у велику політику, а Тимошенко була для Януковича ворогом №1.
Відповісти
Янек посадив у тюьрму не Ющенка, а Юлю і Луценка. Вітя, ж отримав за зраду і за гасло "Проти всіх", що відтягнуло від Юлі 5%, державну дачу із двома басейнами. Не все гарне, панове, що блистить!
Відповісти
кажуть що Гузь зондує грунт стосовно майбутньої співпраці з Радикальною партією Ляшка. Оскільки його радикальний бурхливий світогляд більш відповідає запитам Гузя. в принципі це логічно. Батьківщина не захоче прийняти Гузя назад у свої лави. Самопоміч надто бліда і невиразна. Хоча пригадуючи вступ у Єдиний центр, не виключаю, що Ігор спробує себе у цій політсилі і очолить її на Волині... А з Блоком Порошенка у Гузя не складеться.
Відповісти
Гузь ще всім вам покаже. навіть якщо він і міняв партії, то лише тому, щоб служити Україні. і в Гузя чудово розвинута політична інтуїція. він вміє аналізувати ситуацію і відчувати реальність. здатний до прогнозів.
Відповісти
цікаво що придумає Гузь - цей борець з олігархами і вітряками, цей дон кіхот і дон жуан сучасної доби?
Відповісти
на гіляку:-))))
Відповісти
а де пІДГУЗК! де воно є кли приїждне до вибористів?
Відповісти
цікаво як Ігор Гузь пояснить мешканцям свого округу той факт, що ціни на харчі зросли удвічі і чи є це проявом політики мудрого Арсенія Петровича?
Відповісти
скільки ти бабо діхтівська будеш славити свободу, вони вже тобі гроші ніби не платять. сиди собі в едіка та пиши про те як твоя баба мак в ступі товкла. А то всі погані, одна свобода -ляля. А хто розганяв дідів у Львові на 9 травня, хто бив людей під верховною радою? Свобода!!! дадуть курнути дурману придуркам і керують ними, як хочуть.
Відповісти
Ігор, цить, а то грамоту не дадуть. Бо ж Свобода до влади все одно прийде, а що ти будеш робити як бос біологічним чином позбудеться влади? Будеш просити бабу діхтівську щоб тобі дозволила мак в ступі товкти))
Відповісти
економічні проблеми в Україні міряти Гузем, то треба заявити, що маємо злочинний і дурний уряд, а тому простіше здатись Путіну і визнати, що він був і є правим у всьому. Хто такий Гузь знають всі, окрім його виборців, які чомусь обрали його нардепом.
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=dfNTAsPnc2c
Відповісти
Гузь - політик року Волині! він у свій молодий вік досяг того, що не досяг жоден політик області. якщо заздрите, то азздріть мовчки.
Відповісти
Типова логіка гуся - він то може й досяг депутатської зарплати, а от що з його депутатсвом "досягли" виборці?
Відповісти
Це не Гузь досяг, це округ опустився.
Відповісти
Значить так.
Нема чого наїжджати на хлопаку. Для шахтарів робить все в рамках своїх компетенцій.
Для людей - теж.
Його видно, його чути, він постійно щось робить на окрузі, коли не в Києві.

Так що округу повезло, то не Мельник.
Відповісти
Ну хоч кому-то повезло! Мельник нервово курить. Лучани просто заздрять вам))
Відповісти
"Якщо у вас не має ворогів, вважайте, що фортуна від вас відвернулася".
Отже, я вітаю Ігора Гузя.
Відповісти
А чому б Вам не привiтати i всiх украiнцiв? Ворогiв нема? Фортуна обличчям повернута зараз?
Відповісти
Пані писака виконала партійне завдання статтю подала гроші взяла.
Відповісти
Просто запитайте Гузя: де, під час ЗАОЧНОГО навчання у ВДУ він проходив СТРОКОВУ військову службу у МИРНИЙ для України час, а також, що то за подання про розшук призовника, яке писав міськвійськомат до Луцького міськвідділу міліції.
Відповісти