Додати запис

Мальовничий куточок Волинської області між озерами Святе та Довге роздали без відома власника - Турської сільради

Мальовничий куточок Волинської області між озерами Святе та Довге роздали без відома власника - Турської сільської ради.

Карта на Google maps

Сьогодні мені подзвонив депутат Турської сільської ради Ратнівського району і повідомив, що село збиралося виготовити проектну документацю на пасовище для корів, яким багато років користується і було прикро здивоване, що дана земля роздана і приватизована учасниками АТО.
Громаду с. Тур запевнили, що земля вже давно приватизована і не варто з цього робити проблеми. Та проблема є. Створюється штучний конфлікт між громадою села та учасниками АТО. Адже це болотиста територія не придатна для ведення селянського госпадарства і індивідуального будівництва, а використовується лише як пасовище.
Переглянувши кадастровий реєстр, я звернув увагу, що більшість актів власності на землю видана 2.12.2016р. ЦНАП Турійської районної адміністрації (а ділянки в Ратнівському районі).
Хлопці, які отримали ці ділянки по 2га, проживають в селах Турійського району. Невже в їх рідних сільських громадах немає землі для ведення селянського господарства?.
Складається враження, що маємо велику аферу з дерибану привабливих земель в рекреаційних зонах під виглядом виділення ділянок учасникам АТО.
В чиїх руках завтра опиняться ці ділянки? Невже хлопці з Мокрецю, Годович ,с.Лукова будуть будуватися на торфовищі, яке щовесни затоплює, без світла, води і каналізації і в них вистачить коштів на таку будову.
Ще більше запитань, за яким принципом відбувався відбір претендентів на ділянки в рекреаційних зонах. Чому не інформували сільську громаду і не погоджували території для відведення земель.
На мою думку -це примітивна корупційна схема заробляння грошей використовуючи учасників АТО, завдяки якій вдалося відібрати ласі шматки землі в сільських громад.


З повагою, Бабійчук Борис.
www.facebook.com/babiijchuk
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.