Додати запис

«ХАЗЯЇН» ВОЛИНІ?


1) Багато присутніх на четверговій сесії облради і глядачів вчорашнього ефіру із Ігорем Палицею дуже тішилися із того, що він «показав» голові ОДА Володимиру Гунчику, «хто в домі хазяїн». Звичайно, ви можете не любити Гунчика чи не схвалювати його підходи до управління, але з яких пір свідомих, мислячих людей влаштовує статус «дому», в якого є «хазяїн» для Волині?

2) Я не маю ніяких запитань до суттєвої частки пересічних обивателів, яких цікавлять побутові проблеми і особисте економічне благополуччя. Для середньостатистичного громадянина цілком нормально вимагати від представників влади економічного розвитку, безпеки, робочих місць та фінансування соціальної сфери.

І справді, у результаті можливого втілення програми розробки ресурсів області комунальні підприємства зможуть поділитися частиною прибутків із місцевими бюджетами. Відповідно, інфраструктура має шанс покращитися. Проте як будуть витрачати кошти – це інше питання. І ми до цього розподілу не будемо мати відношення.

3) Під час відповіді на запитання депутата Сергія Слабенка Палиця заявив, що його команда «сіла на поїзд, який має дуже швидко привезти нас туди, куди нам потрібно. І якщо ми на своєму шляху не помічаємо світлофорів, вибачайте». Ці «світлофори» - це в першу чергу регламент обласної ради, думка опозиції та альтернативні думки взагалі. Іти напролом – іноді ефективно у бізнес-проектах. Проте Волинська область - не бізнес-проект. Тут повинна бути система стримувань і противаг, аналог парламентаризму та плюралізм політичних позицій. Інакше це буде такий собі Буковель – все дуже гарно і «по-багатому», але без будь-яких демократичних підходів.

4) При цьому посадовців, що працюють всупереч курсу Палиці, обіцяють, що «сидіти буде» (Василь Василенко), ставлять «незадовільно» (Володимир Гунчик) чи рекомендують звільняти (Олександр Кватирко). Я не маю на увазі, що ці люди безгрішні. Проте конкретні аргументи проти я почув лише щодо Кватирка.

5) Під час першого зіткнення приватної охорони Палиці із журналістами в облраді був досить масштабний скандал. Натомість під час останньої сесії про це все вже забули. Майже на всіх поверхах приміщення приватна охорона із сумками, у яких, ймовірно, вогнепальна зброя.

Біля новостворених «вертушок» на вході у облраду вимагають показувати посвідчення і перевіряють сумки не бійці Нацгвардії, а знову ж люди на зарплаті у Палиці - «Варта порядку». При цьому у них є спеціальний список ЗМІ, де потрібно ставити відмітку про «явку» представників. Ну а на третьому поверсі зліва, де розташований кабінет Палиці, вже давно «блокпост».

6) Висновок: щоб виправити таку досить невтішну ситуацію із політичними альтернативами в нашій області, потрібна активізація осередків інших політичних сил в області. На такий статус можуть претендувати (якщо серйознопрацюватимуть) «Батьківщина» (справжня, а не «розкольники», які співпрацюють із Палицею), «Самопоміч», «Солідарність» або ж, найбільш очевидно - група «Континіум». Останній варіант найгірший, бо це теж олігархічна група, проте найбільш реальний, адже бабло найкраще перемагає інше бабло. Під час виборів міського голови Луцька і виборів ОТГ вони показали, що в команди Палиці можна і треба вигравати.

7) P.S. Відповідь на запитання: «Антон, ну шо ти як мала дитина оці пости тут строчиш. Треба всім разом підтримувати комунальні підприємства і наповнювати бюджети, щоб піднімати волинську громаду. Люди вже стогнуть від бідності». Так от, друзі: парадокс у тому, що абсолютна більшість політиків, бравадні спічі яких я чую, кажуть про «зарплати, пенсії, дитячі садочки, школи, дороги, ліси…» і потім тільки доводиться дивуватися, де беруться корупціонери, напади на активістів, «тушки» в облраді, офшори і маєтки в Швейцарії.

До речі, дуже схожа мова у міського голови Володимира Петра Саганюка. Ну а що стоїть за мовою такого «хазяїна» («папи»), вам може розповісти Костянтин Зінкевич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сильний завжди правий.
Сильних поважають, слабим - співчувають.
А вони можуть грати і без правил і їхати без світофорів.
Відповісти
Правильно! Усі ми за справжніх господарників, а не за "господарів". За чесних підприємців, які додають до економічного розвитку Волині, збільшують безпеку, робочі місця та фінансування соціальної сфери! Але проти офшорних "бізнесменів".
Відповісти
Наполеон в своїх мемуарах у вигнанні писав: "Бог допомагає сильним батальйонам". Біблейська притча "Бог не в силі, а в правді" не виправдала себе. В світі відсутні мораль і закони. Є право сили. Той, хто сильніший, той і правий. А сила - це бабло.

Відповісти
Думали що народ хазяїн! Але знйшлись уроди які пограбували народ, привласнили гроші зароблені нашими дідами та батьками.Їх ще називають олігархи.
Відповісти
свавілля, жорстокість, аморальність, помножена на фальшивий націоналізм, оце ми сьогодні. Слава комусь чи чомусь...
Відповісти
Інна, Вам велике спасибі за істину, яка усе перемагає і пояснює-хто є хто (і цей п.чепчик теж). Розумниця!
Відповісти
Насправді життя - це вічна боротьба добра і зла. Притому як одне так і друге можуть постійно проявляються в найрізноманітніших формах. Сьогодні в Україні найбільше, найцинічніше, найвульгарніше зло проявляється у формі кланово-олігархічної системи влади. На Волині воно втілилося в палицях, нікітчуках, мартиняках, івахівах. Власне саме вони і діють за принципом "роблю, що хочу, бо для цього в мене достатньо бабла". Головний опір їм чинить дія тих громадян, які не вважають, що бабло може все. Ця дія складається з тисяч зусиль від правильного голосування на виборах до виходу на Майдан під кулі сторожових псів олігархату.
Відповісти
а буковель в заставі у приваті... а приват пороха
Відповісти
Цей журналіст вже років 5 гадить Палицю .... не дивно ...
на цій темі і виїзжає ..... придумай щось нове ...
Відповісти
Цей журналіст не гадить. Він просто оприлюднює факти з діяльності місцевого олігархика, тісно вплетеного в кланово-олігархічну систему країни, для якого участь у владі є лише одним з бізнесових проектів. Слід уточнити: одним з найвигідніших.
Відповісти
А ти гадиш всіх підряд. На цьому тримається твоє тлінне життя.
Відповісти
заказуха фуфуфу.і нічого посуті. а Гунчик нікудишній губернатор-така моя думка,свідомої думаючої людини
Відповісти