Додати запис

Корупція і дискримінація у Волинській обласній раді. Дно знову пробите.

Володимир-Волинський відокремлений підрозділ «Федерації мисливського собаківництва України» з 2009 року намагається отримати в користування мисливські угіддя на території військового полігону поблизу м. Володимир-Волинський. Але, так як це громадська організація, то ці угіддя нам просто не дають. На протязі 4-х років документи знаходились на розгляді у Волинській обласній раді і по ним не приймалось ніяке рішення. Тобто і не відмовляли, але і не надавали.

Звичайно, святе місце пустим не буває, з’явився ще один претендент – приватна фірма ТзОВ «Устилуг». І питання було вирішено дуже просто – Володимир-Волинському підрозділу Володимир-Волинський КЕВ свої погодження відмінив, бо як виявилось, до їхнього погодження необхідно ще отримати погодження в Міністерстві оборони України. Але, в той же час тричі намагались віддати ці мисливські угіддя ТзОВ «Устилуг», хоча ця фірма дозволу з Міноборони не має. По суті, ТзОВ «Устилуг» звалився в ту саму яму, яка була викопана для нас.

На профільній комісії у Волинській обласній раді я прямо запитував в членів комісії: «Чому від громадської організації вимагають дозвіл з Міністерства оборони України, а від приватної фірми не вимагають. Відповідь була шикарна: «То беріть своїх собак і протестуйте разом з ними під обласною радою».

Звичайно, так довго продовжуватись не могло – з’являється рішення суду, де чорним по білому написано, що дозвіл з Міністерства оборони України взагалі не потрібен в таких випадках, достатньо отримати погодження безпосереднього користувача, тобто Володимир-Волинського КЕВ. На підставі цього рішення Волинська обласна рада приймає рішення про надання мисливських угідь ТзОВ «Устилуг».

Але одне питання таки висить в повітрі: - а чому тоді не надали ці угіддя Володимир-Волинському підрозділу, якщо такий дозвіл від Володимир-Волинського КЕВ ми отримали на 4 роки раніше, ніж ТзОВ «Устилуг».

Звичайно, при такому рівні корупції і бардаку в країні це питання це довго буде висіти. Але – воно буде актуальним до тих пір, поки ця дискримінація громадської організації не буде припинена. Саме неприємне в цьому випадку те, що до цієї дискримінації причетні військові, адже коли військові займаються дискримінацією цивільних, то це називається хунтою.

Взагалі то кажуть, що зло неможливо перемогти, бо боротьба зі злом це і є життя. Так що для того, аби жити, необхідно боротись.
Хто стикався з таким рівнем корупції і дискримінації і добився справедливості – поділіться досвідом, він для нас буде дуже корисним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.