Додати запис

Кандидат Єремеєв «засіває» 23-й округ подарунками

Кандидат-самовисуванець по виборчому округу № 23 Ігор Єремеєв щедро всіює виборців найрізноманітнішими подарунками, залучаючи до цього свій благодійний фонд «Волинська родина».

У неділю, 7 жовтня, Ігор Єремеєв вітав працівників Маневицького відділення поштового зв’язку із професійним святом. Прийшов кандидат до виборців не з порожніми руками. Так, він подарував поштарям 10 велосипедів та 35 чайників.

Згодом кандидат урізноманітнив спосіб агітації: уже з коштів благодійного фонду «Волинська родина» (до виборів його керівником був Єремеєв – авт..) у селі Оконськ Маневицького району близько 60-ти тисяч гривень було виділено на ремонт приміщення у дошкільному навчальному закладі “Льонок“ для роботи 3-ї групи дитсадка. Так, у п’ятницю, 12 жовтня, відбулося відкриття оновленого приміщення, куди завезли й нові меблі.

Участь у заході взяв й кандидат в депутати Ігор Єремеєв. Він перерізав символічну стрічку, оглянув відремонтовані приміщення та подарував дітям іграшки, книги. Натомість діти підготували для Єремеєва концерт.

У суботу, 20 жовтня, у сквері біля Центру дитячої творчості дітей та юнацтва смт. Маневичі відбулося відкриття дитячого майданчика. Профінансував будівництво майданчика фонд «Волинська родина», щоправда знову до відкриття долучився Ігор Єремеєв. Саме за підтримки кандидата й було організоване свято в честь відкриття дитячого майданчика. Підтвердженням цьому є й повідомлення про цей захід, що було напередодні розміщене на вулицях селища.


Участь в цьому святковому дійстві взяв й Маневицький селищний голова Ярослав Левко.


На святі було кількадесят дітей і батьків. Їм роздавали надувні кульки із передвиборними гаслами кандидата: «Ігор Єремеєв. З турботою про людей! З вірою у Волинь!»

Крім того в населених пунктах округу за підтримки Єремеєва організовуються різного роду розважальні та культурні заходи. Так, у Маневичах розклеєні оголошення про вечір танців для пенсіонерів, а в с. Седлище Любешівського району – молодіжну дискотеку.



Тим часом упродовж вересня-жовтня Центральної районної бібліотеки надходила велика кількість книг для поповнення фонду сільських бібліотек Маневицького району та Центральної районної бібліотеки смт. Маневичі від того ж таки кандидата Ігоря Єремеєва.

Про це сповіщають оголошення на вхідних дверях бібліотеки зі словами вдячності. Причетність до такого «благодійництва» кандидата не заперечували й самі працівники установи у розмові зі спостерігачами ОПОРИ.

Книги бібліотекарі приймали по Акту підготовленому Волинським обласним благодійним фондом «Волинська родина» окремо на кожну сільську бібліотеку. Так, як представників сільських бібліотек не було для написання прізвища та ім’я, то для цього було залишено місце в документі.

На фото вище зафіксовано, що 9 жовтня Актом № 435 книги передаються до сільської бібліотеки с. Будки (Маневицький р-н).

А на цьому фото вище – книги проходять реєстрацію у відділі обробки Маневицької ЦРБ, і в подальшому будуть передаватися до сільських бібліотек Маневицького району.

Згідно, ч. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» такі факти надання виборцям та установам безоплатно товарів, послуг, робіт та інших матеріальних цінностей, що супроводжується згадуванням імені кандидата трактуються як непрямий підкуп виборів, що заборонено законодавством.

Марія Доманська, прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

Детальніше:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пані Доманська! В сховищах українських бібліотек 90% літератури, яка починається зі слів "... в свєтє решеній 25 -го с*єзда КПСС...". Усе можна, якщо розумно, обережно і з користю для людей. Як шкода, що ти - нечитаюча людина і все бачиш лише з одного боку. Нашукати "бліх" і розкидатися ними - справа невдячна. Щось самому зробити - зовсім інше.
Відповісти
Ну і коли ми вже зрозуміємо, що такі дії - це чистої води кримінал? Та якщо він так хоче допомогти школам, то будь-ласка, але ж не за пару днів до виборів і не з стократним згадуванням його прізвища...
Цікаво, а якщо завтра Росія відкриє нам ще пару дит майданчиків, подарує ще більше книжок у бібліотеки, роздасть не по 200, а по 220 грн, вставить в кожній школі на одне вікно більше, то що ми тоді проголосуємо проти своєї незалежності??? Люди кров проливали за відновлення держави, а ми її за 220 грн продамо...
Які ж ми, українці все-таки продажні (((
Відповісти
Я тебе після виборів як "засію", то ти довго будеш дупу чухати.
Відповісти