Додати запис

Суд вирішить, чи справді інформація ОПОРИ завдала регіоналу моральних страждань та переживань

Начальник головного управління внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської ОДА Андрій Мельник подав до суду на координатора виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа. Чиновник звинувачує громадського спостерігача в заподіянні йому моральної шкоду та оприлюдненні інформації, що не відповідає дійсності.

У позовній заяві до Луцького міськрайонного суду Андрій Мельник заявляє, що Михайло Шелеп своїми «неправомірними діями» принизив його честь, гідність та ділову репутацію. Зокрема, позивач стверджує, що координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області 26 жовтня на прес-конференції повідомив про те, що Мельник як представник Партії регіонів (Мельник є заступником голови Волинської обласної організації Партії регіонів - авт.), навчав членів дільничних виборчих комісій фальсифікувати вибори. Тим самим, за твердженням позивача, йому було заподіяно моральну шкоду, що виразилась в моральних стражданнях і переживаннях.

«Неправомірними діями відповідача - Шелепа М.Р. принижена моя честь та гідність, ділова репутація, так як я працюю начальником Головного управління внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської обласної державної адміністрації, а також заподіяно моральну шкоду, яка виразилася в моральних стражданнях та переживаннях, оскільки відповідач принизив мене перед іншими людьми та поширив відомості стосовно мене про те, що я скоїв злочин. Я дуже переживав, хвилювався і на запитання про те, чи скоював я злочин, повинен був постійно виправдовуватись перед колегами, що ніякого злочину я не скоював», - пише Андрій Мельник у заяві.

Як доказ своїх позовних претензій Мельник надав суду прінт-скріни веб-сторінок видань: «Волинський інформаційний портал», «Подробности», «Українська правда» та сайту Громадянської мережі ОПОРА. Крім того в тексті позовної заяви він визнав, що справді брав участь у навчаннях членів ДВК, що проводились 12 жовтня у смт Турійськ.

У своїй позовній заяві позивач вимагає у суду: визнати відомості, поширені Михайлом Шелепом на прес-конференції 26 жовтня, такими, що не відповідають дійсності та зобов’язати його опублікувати спростування цієї інформації, а також стягнути з відповідача 1 гривню компенсації моральної шкоди.

Нагадаємо, що Волинське представництво Громадянської мережі ОПОРА 26 жовтня проводило прес-конференцію, на якій Михайло Шелеп, зокрема, оприлюднив аудіозаписи з навчань членів виборчих комісій, що організовувала Партія регіонів. На цих аудіозаписах чітко зафіксовано, як юрист вчить членів ДВК зумисне вчиняти «технічні помилки», що фактично є фальшуванням результатів волевиявлення виборців. На одному із записів зафіксовано й виступ згаданого вже Андрія Мельника, який поділився з присутніми своїми міркуваннями про розуміння закону: «Але закон можна трактувати по-різному. Ну, як кажуть: закон як дишло, куди повернуть там і вийшло».

На 4 грудня призначено судове засідання у цій справі, де сторони і будуть доводити свої позиції.

Додатки: Скановані версії позовної заяви та ухвали суду:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Может хоть одного болтуна прижмут?
Відповісти
цей мельник просто шматок чогоь непотрібного, організлвув фальсифікації на волині, а потім ще вимагає чогось, при нормальній судовій системі і прокуратурі він би мав бути на підписці, як мінімум, разом із своїм подєльніком башкаленком
Відповісти
Немає кому дати по морді цьому тупому блондину, місце якого - носити на будівництві цеглу. Таке враження, що совість залишила цей чиновницький персонаж ще в колисці.
Відповісти
Що можна прокоментувати щодо цього, вибачте, депутата? Соромно, боляче, що такі випердки правдами і неправдами лізуть у владу, не розуміючи зовсім, що це таке. Ні переконань, ні віри, ні розуму. Головна перевага - язик, і зовсім не для того, щоб висловлювати думки (хоч їх немає), а щоб лизати і гавкати.
Відповісти
Треба, щоб розумний журналіст взяв у цього гондураса інтервю про його "моральну шкоду і душевні муки". Та таке інтервю, щоб воно, оце нещастя, більше ніколи не злазило з нічного горшка.
Відповісти
Хам корчить із себе пана. Дупу лизав нужним людям й став начальником стратегічного управління.
Відповісти
Мені цікаво: люди, які коментують чого досягли у своєму житті? люди, дивіться на себе, досягайте своїх вершин! покажіть свій шлях успіху! як на мене, хай розбираються дві сторони між собою. кожен має конституційне право захищати свою репутацію! доказуйте результатом! ставайте начальниками, мерами, губернаторами! панове - проявляйте себе, шлях відкритий! обливати брудом кожен може (в міру особистої культури та моралі)
Відповісти
Нехай цей башкаленківський прищ на дупі не забуває, що чиновники для людей, а не навпаки. Якщо популярно для його небагатьох звивин, то він цілоденно сидить в теплі, в затишному кабінеті, зі зв`язком і комп`ютерами, з зарплатою без проблем її виплати, і усі ці блага - за рахунок податків тих, хто недоїдає, недосипає, недозаробляє, часто працює на холоді і під дощем, навіть в екстремальних умовах. Чим він заслужив ці блага!? Гроші на утримання армії чиновників на осиці чи вербі не ростуть. Вони для людей пахнуть власною кров`ю і потом, а для чиновників вони не пахнуть... В якій ще країні чиновник може судитись за такі примітивні, не варті виїденого яйця речі? Хіба що в Мозамбіку чи в Нігерії.
Відповісти
шановний (-а), далекий Ви від роботи чиновників. ясно, в суспільстві хтось заробляє фізичної силою, а робота чиновників - розумова. живуть на мінімальну зарплату. поспілкуйтесь з рядовим працівниками, а тоді висловлюйте свої думки і не ображайте інших. а ліпше, самі спробуйте попрацювати, а тоді поділитесь враженням!
Відповісти
Чудовий психотерапевт в одному з інтервю на запитання "Як ви визначаєте: хвора людина, чи ні?", якось сказав: про тих, кого я лікував, я з впевненністю можу сказати, що він здоровий і наскільки здоровий. Про інших...". Вважаю, що "чиновнику" було б корисно пройти курс психотерапії. Разом зі своїм підзахисним. І тому, завдяки кому він там протирає штани. І не лише йому, а багатьом його колегам. Особливо - чиновникам при владі. Аби вони не вважали, що тільки в них "розумова" робота.
Відповісти
Одна з гострих проблем влади на усіх рівнях – політичні утриманці так званих провладних структур, яких "внесли" у владу по партійній квоті, як кота в мішку. Створюється чітка уява про те, що багато «діячів» вважають, що життя вдалось, що вони опинились в потрібний час в потрібному місці. Вони переконані, що зловили Бога за бороду, і ніякої реальної політичної діяльності від них після цього чекати не доводиться. Банальна річ: цих людей цікавить не політика і навіть не вони в політиці. Вони навіть свою «честь, моральну шкоду і страждання» оцінюють однією гривнею. Їм потрібний факт перемоги над так званим кривдником, бо, за переконанням Мельника, владу кривдити не можна. Їм здається, що їх самодостатність вичерпується можливістю зустріти тих, хто вважається куратором політичного життя. Мельник зустрів Башкаленка. Це дуже серйозна проблема влади: замість політики люди мають профанацію, а влада зіштовхується зі злобою і невдоволенням громадян, які нудьгують за політичним самовираженням, виливаючи свої настрої в ненависницьких постах, статтях, блогах і коментарях. Різкі і справедливі коментарі вище - свідчення сказаного мною.
Відповісти