Додати запис

Маскарад по-українськи триває

Так співпало, що саме в розпалі новорічно-різдвяних свят з їх барвистими бал-маскарадами та вертепами було оголошено проміжні вибори до обласної ради, оскільки двоє обранців пройшли до Верховної Ради за результатами парламентських виборів-2012. Як безпосередній учасник (був кандидатом в одномандатному виборчому окрузі №20) поділюся враженнями і роздумами.

Умовно кажучи, у цих виборах брали участь два гравці – бренд та олігарх. І увесь спектакль був розіграний для нас з вами. Правду ж ми побачили, коли спектакль закінчився і всі зняли свої маски. І відразу стало очевидним і зрозумілим, що все у нас залишилося без змін, а то й погіршало. Якщо на попередніх виборах за Партію Регіонів проголосувало людей більше і Азарова обирали прем’єром 242 депутати, то у 2012 році правляча партія втратила аж 2 мільйони своїх прихильників. Але (о, парадокс!) за Азарова проголосувало уже 252 народних обранці («слава» комуністам!). За віце-спікера «свободівця» взагалі «засвітилося» аж 305 «за». Оце так фокус.

Призначивши Королевську міністром соціальної політики, влада продемонструвала, що для українців проходить будь-яка локшина. Театр продовжується і кожен у ньому грає відведену йому роль. Вже ніхто не згадує кількості фальсифікацій в округах, навіть призабули, що їх повинно бути 450. А депутати знову з пільгами! Вони, як і раніше, можуть розраховувати на отримання близько 30 000 гривень допомоги на оздоровлення, безкоштовні путівки для санаторно-курортного лікування, на грошову допомогу для створення «належних житлових умов». Пільги повернули і до колишніх нардепів, які будуть отримувати матеріальну допомогу, безкоштовно лікуватися в елітних клініках…

На апарат Верховної Ради в бюджеті було передбачено 876 мільйонів гривень. Однак у фінальному варіанті, що так і не з’явився у відкритому доступі, витрати за цією статтею збільшилися на 60 мільйонів. Словом, вони знову наче на іншій планеті, знову «тушки», знову депутати відгородилися від народу велетенською стіною, за якою живуть своїм життям, ділять сфери впливу і малюють нові корупційні схеми, захищають власний бізнес і нікому немає діла до ям на дорогах, до смертності в Україні через відсутність медицини, чи то до безробіття.

Дуже здивували так звані опозиціонери, які «без бою» здали регіоналам найважливіші комітети включно з бюджетним. Такого ще в новітній історії українського парламентаризму не було!

А хто ж ми? Виходить, спостерігачі без права на зміни. Бо фактично нам не дали ніякого вибору. І закон про відкликання депутата треба приймати таки всенародним референдумом, бо самим обранцям це не під силу. Хто ж рубатиме гілку, на якій так зручно і затишно сидіти? Незабаром кожного з нас доведуть до крайньої бідності і не вистачатиме грошей навіть на квиток до Києва, доведеться йти на столицю пішки. Можливо, нас тоді хтось побачить і почує. Бо, не доведи Господи, відберуть паспорти у селян, як це було колись, і «слався, Отечество!» будемо кричати в чуже голе поле.

Переходимо з великої зали театру в малу, з виборів до Верховної Ради на проміжні вибори в обласну. «Може хоч тут є якась правда?» - подумалось мені , і я звернувся до керівництва «Батьківщини». Враховуючи підтримку людей 29-го виборчого округу, що в Турійському районі, А. Грицюк погодився , що на виборах перемога буде за мною. Але знову якась темна рука переставила шахи так, що ні мені, ні жителю Турійщини, який на місцевих виборах балотувався від «Батьківщини» і зайняв друге місце, не знайшлося місця в опозиційних силах. Для повного програшу-продажу у Турійськ був закинутий «парашутист» з Луцька. Завдання виконано. Програли: 14% набрала опозиція і 80% влада. Напевне настала пора у них запитати: «Чому так стається?». Відповідь очевидна: комбінатори далі продають «Юлін колгосп». «Колгосп»? Бо після того, як вона потрапила за грати, створене нею господарство стало колективним, а це значить, що буде воно розпродуватись до нуля. Сценарій той самий, що й на виборах до Верховної Ради, і результат аналогічний. Невідомо, хто більше приносить нам лиха: чи влада, чи ось така опозиція. Гарно влаштувалися, програють і …всім добре. Це ж який треба мати «талант», щоб при 80% опозиційно-налаштованих волинян програвати. Тут ненароком і батька Махна згадаєш, доводиться боротися і з владою і з так званою опозицією.

На проміжні вибори не балотувався, бо «об’єднані» не підтримали, а самовисування немає. Але здаватися ніхто не збирається. Нам усім потрібно далі згуртовувати патріотичні народні сили і виступати вже своїми шеренгами, які стають значно потужнішими.

Мені пройти в «лігво» не вдалося. Але в ході передвиборчої агітації «Волинські патріоти» серйозно і дошкульно вдарили по рейтингу Партії регіонів. Дякую всім, хто не зомбований брендом і не продається за 11 копійок в день (якраз стільки виходить, якщо 200 гривень поділити на 5 років). Гуртуймося, мужніймо і мудрішаймо, адже нинішня Верховна Рада навряд чи допрацює відведений їй термін. А вибори до обласної були лише проміжними.

Боротьба попереду. І ми переможемо!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знов боротьба попереду...коли ж боротьба буде позаду і настане світле майбутнє?
Відповісти
"Узок круг этих революционеров. Страшно далеки они от народа" (с)
Відповісти
цікаво так автор пише: не пішов, , бо опозиція не підтримала, а самовисування немає.

Для чого людей мати за ідіотів?

Хто не розуміє, що якби було бажання балотуватися - партію знайти не проблема???? На Об"єднаній опозиції світ клином не зійшовся.

Пояснення насправді просте: Роман Микитюк "правильно" вплинув на красулю - от він і не висунувся.

Є чим заперечити?
Відповісти
Не судіть всіх по собі. Красуля міг іти тілки від обєднаної опозиції, а так він правильно зробив, що не мішав опозиції вигравати вибори. Друге діло який результат, це уже потрібно питати організаторів виборів.
Відповісти
Красуля - це продажна "тушка", який за бабло продався Мартиняку і зробив все аби відібрати голоси від опозиційного кандидата. Якби не цей доларовий патріот, то опозиція мала б ще одного депутата в парламенті. Дешевий зрадник і заробітчанин.
Відповісти
Не судіть всіх по собі та своїй політсилі, вас створили для продажу, замаскували і скоро в повній мірі використають. Красуля та Волинські патріоти нормальні хлопці, побільше б таких, бувби лад на Волині.
Відповісти
Красуля пропонував опозиції іти об"єднаним і це всі знали. І ще знали: що, якщо буде іти обєднаним то виграє вибори. Але гроші нашій доблесній опозиції бли вже уплачені за програш. Тому красулі обєднаного ніхто не дав. А будучи самовисуванцем,- він би теж програв. Ясна річ, з не таким ганебним рахунком у процентному відношенні.))))))
Відповісти
Що ти мелиш, красуля тушка, тушка. тушка, а а ті 8-9 тисяч голосів, це зрадники, які голосували не за обєднаного нашого кандидата Карпюка. А КАРПЮК ПАТРІОТ ВОЛИНІ !!!!
Відповісти
Красуля - гарний хлопець, розумні речі говорив, а очі не блукали як в шулера, дивилися просто і щиро. Він не позував і хотів зробити щось краще для нас, волинян. А хто документально докаже, що він був "тушкою" в Мартиняка? За брехню можна і по морді отримати!
Відповісти
Цей нікчемний зрадник Красуля, який за 30 срібляків воював і воює з опозицією є продажним мерзотником, є найманцем влади, який лише прикривається гарним словом. А за цим гарним словом ховається Юда. І ще вистачає совісті когось звинувачувати та поучати. Поменьше б таких самозакоханих "красуль" і Україна була б набагато кращою. Ганьба запроданцю!
Відповісти
Неможу зрозуміти, чим Вам особисто Красуля та Волинські патріоти помішали ? Хтось з ними з цього приводу вів переговори чи просив підтримки гурт "Брати Володимира Красулі" на виборах в Верховну Раду і обласних ? Чому ви тільки їх обзиваєте, а що ви робите, продаєте округа і отримуєте гроші. Хто ЮДА ?
Відповісти
Поменшеб таких патріотів які сьогодні є в волинській опозиції і побільшеб таких як Волинські патріоти та Красуля
, був-би толк.
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=2WB-hyEarOg - так запроданець говорити не може. Це патріот.
Відповісти
Прочитавши плач Єремії-Красулі,хочу на майбутнє йому сказати:"Красуля не шмарклі розпускати треба,а перемагати.Концерти давати в тебе получається,а от нардепа люди в тобі не побачили і правильно зробили.Людей концертами не купиш".
Відповісти
Не хвилюйся, прийде час - побачать.
Відповісти
Якщо тенденція - обирати зрадників не мине, то у "тушки" Красулі є шанс ще трохи підзаробити. Фу, гидота! Ганьба Турійська!
Відповісти
Красуля щось робить, а ви трепещете язиками і брендами. Продали Юлю. Юди.
Відповісти
це ви напевно через власну образу так пишите, як то кажуть - папір все витримає... як можна бути прибічником "Батьківщини", а поза очі таке от виписувати?! залиште власні амбіції в стороні, вони нікому не потрібні!
Відповісти
За скільки Красуля продався Мартиняку, відтягнувши голоси від кандидата від обєднаної опозиції? Він дійсно ЩОСЬ робить, але КОМУ на користь? І ще рветься повчати.
Відповісти
Цікаво за скільки ? І скільки тобі платять, чи в тебе чвого розуму хватає, щоб писати цю арханарію. До чого Мартиняк до Красулі ? Які він відтянув голоса, Карпюк сам нехрена не робив, а чекав кошти від Загреви. Вот той-то відтянув !!! Чи це не рахується ?
Відповісти
А що той кандидат від Об"еднаної опозиції робив? Він в"яло вів виборчу роботу, ніби для відмазки, не у всі села і райони побував. Це йому Бренд допоміг вийти на друге місце і тоді він забігав по судах. А Красуля самовідано і щиро працював.
Це все ваші запізнілі видумки, щоб виправдати поразку опозиціонера.
Відповісти
Тобі завідно ! Роби щось і ти, а Красуліну роботу на Україні видно. Напиши і виконай стільки патріотичних пісень і іди продаватися... Провокатор. http://www.youtube.com/watch?v=xZ7cHx5nyYg ПОДИВИСЯ !
Відповісти
Тобто, щоб так вигідно продатися як Красуля потрібно написати трохи патріотичних пісень? Ох тушки-тушки. Красулі аби тільки комусь продатися...
Відповісти
Пиши патріотичні пісні, які піднімуть Дух Козацтва по всій Україні продавайся . Але чи зможеш писати та продаватися ? Знову-ж не суди всіх по собі.
Відповісти
циганська шістка обізвалася. в індію чи румунію їдь і там байки розказуй,кросулька
Відповісти
Собаки гавкають- а караван іде.
Відповісти
Це не собаки, це шавки паскудні.
Відповісти
Красуля ніякий не патріот, -він тушка циганської крові,вискочка. я не розумію-як може бути циган громадянином України. хто їм паспорти видає?
якби не пан Гут, який зараз в Турійську нотаріус, не було б цього вискочки.
той же Гут всунув всіх трьох братів до божидарника в політех.
молодший красуля сидів за згвалтування своєї односельчанки,
старший-криса - краде і в своїх і в чужих...
Кому потрібні такі циганські патріоти? )
знаючі люди в курсі цього всього - а тут правду видаляють, щоб громада не дізналася істинний стан речей
Відповісти
А ще вони літають на мітлах,опівночі у них виростають ікла і вони їдять людей. Знаючий чоловіче-звернись до психіатра.Але навряд чи він вилікує твою жабу.
Відповісти
У нас Швондєрів, таких патріотів не має !!!!
Відповісти
Якщо безграмотні, недолугі пісеньки Красулі і компанії - прояв патріотизму то я - іспанський космонавт!
Сільська рада твій рівень, голубе поки що.
Відповісти
Товариш Іспанський космонавт. Якщо не подобаються пісні Красулі- слухай Поплавського, а рівень визначить громада!
Відповісти
Який він Красуля, він через свою патологічну любов до грошей є "Крисуля". Ну то що шо зрадник - головне пісні патріотичні фальшивим голосом "скігліть"!
Відповісти
Душить? Заспівай краще, а ми по слухаємо.
Відповісти
Руки геть від Красулі! Він вміє на політиці заробляти гроші, а ви від заздрості називаєте його зрадником. Вам же ж не заплатили щоб ви відтягнули голоси від опозиції от вам і заздрісно. Молодець Красуля! Ми чекаємо тебе у нас в партії регіонів.
Відповісти
Ні, ми Красулю Вам не віддамо, хто тоді буде наших обласних швондєрів розганяти ? А то що БЮТ проданий вщент, знають всі,але не хочуть цього чути як страуси очільники обласної Батьківщини - комбінують і думають щось ще прикурити !
Відповісти
А що опозиція була вся "об"єднана"?
Он з Рокинь група "Жайвір" під керівництвом Лілі Прийми їздила з піснями по виборчому округу і агітувала за Івахіва, в той час, коли являється членом партбюро Луцької районної організації "Батьківщина", депутат райради, фракції БЮТ. А Ігор Гузь там падав, вибиваючись зі всіх сил.
Можливо тих голосів йому і не вистачило, щоб стати Нардепом.
Відповісти
Красулі,як проститутки хто платить тому й співають.
Відповісти