Додати запис

Десять аргументів, чому варто відвідати фестиваль «БАНДЕРШТАТ»

3-4 серпня, вже сьомий рік поспіль на теренах Волинської області відбувається фестиваль українського опору «Бандерштат», що став візитівкою нашого краю. Краю, де зродилась Українська Повстанська Армія.

Очевидно, більшість з тих, хто читає цей допис, знає про фестиваль і має свою думку про це дійство.

Але я хотів би переконати тих, хто сумнівається, чи варто прийти/приїхати на фестиваль цього року. І ось чому:

1.

«Бандерштат» присвячений пам’яті Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери, людині, котра стала символом національно-визвольних змагань українців.

Вшановувати Героя України можна по-різному, та ми обрали саме такий сучасний підхід як фестиваль для української молоді. Якщо ти шануєш Героїв України – тоді приєднуйся!

2.

Цього року оргкомітет прийняв рішення назвати наш фестиваль – фестивалем українського ОПОРУ. Ні для кого не секрет, що в Україні відбувається повзуча колонізація та системне знищення всього українства. Лідери опозиції перебувають за ґратами чи змушені переховуватись за кордоном, міністр Табачник-Валуєв вбиває українську освіту, нас втягують до Митного союзу-Російської імперії, політичні упирі намагаються запровадити диктатуру однієї особи, трон якої розміщений у Межигір’ї. Цей список можна продовжувати...

Якщо ти усвідомлюєш небезпеку, яка нависла над країною і готовий до опору: культурного, громадського чи політичного – ми чекаємо тебе на фестивалі!

3.

Цьогорічна музична фестивальна програма дуже насичена. Окрім хедлайнерів – гуртів Скрябін та Тартак, на головній сцені виступлять ще п’ятнадцять гуртів, зокрема із Східної України, а також наші білоруські друзі.

Також під час нічної акустичної сцени можна буде почути ще з десяток чудових виконавців.

Любиш українську музику? Приєднуйся!

4.

Як і завжди окрім музичної програми у нас присутні гутірки з відомими людьми.

Цього року на фестивалі побувають політики: Юрій Луценко, Микола Княжицький та Олесь Доній; журналісти Юрій Макаров, Мустафа Найєм, Роман Вінтонів та Наталка Тарасовська; історик Сергій Годлевський; ветерани УПА; представники націоналістичних організацій Східної Європи.

Також відбудеться презентація ініціативи «Наступна республіка» та збірки націоналістичної поезії «Голос крові», представлення тізеру фільму Михайла Іллєнка «Толока», фільму «Українська революція», а також фінал фестивалю соціальної відеореклами «Молодія».

На фестиваль завітають організатори кампанії «Свободу Павліченкам», що борються за волю двох безневинних людей.

Цікаво? Чекаємо!

5.

Як і завжди на фестивалі присутня літературна сцена. Цього року її учасниками стануть понад 35 літераторів з цілої країни, а також з Білорусі. Окрім молодих поетів, цьогоріч до фестивалю приєднаються і «кити» волинської літератури.

6.

Історична реконструкція. Цього року оргкомітет фестивалю організовує театралізоване військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти підрозділів німецького «Вермахту».

Особливо для юних відвідувачів фестивалю, споглядання на реконструкцію бою відділів УПА з окупантами, справляє незабутнє враження. Одна справа книга, фільм чи просто розповідь, а інша справа – спроба перенести ті події у сьогоднішній час.

7.

Цьогоріч у нас дуже багато спортивних заходів. Це і кубок фестивалю з міні-футболу, конкурс на кращого стрільця з луку, змагання з армреслінгу, рукопашного бою та ознайомче заняття з йоги. Всі тематичні заходи відбуваються під гаслом: «Спорт. Здоров’я. Націоналізм.».

8.

Для молодих мам та дітей на території фестивалю буде діяти дитяче містечко. Всі бажаючі зможуть разом з дітьми навчитися робити ляльки-мотанки, ляльки з трав, виготовити найрізноманітніші фігури з повітряних кульок. Майстер-класи валяння з вовни та соломоплетіння навчать створювати неповторні речі.

Розпис еко-торбинок стане у нагоді при розмальовуванні та декоруванні готових лляних сумочок.

9.
В програмі фестивалю також передбачені лицарські бої, театр вогню, зачіска-стрижка усім бажаючим в стилі «Джура», збір коштів на будівництво пам’ятника Степану Бандері у Луцьку, величезний флеш-моб, що передбачає викладання з людських тіл «Тризубу», патріотичне татуювання та боді-арт.

Також всі бажаючі зможуть відвідати село Новий Загорів, де у вересні 1943 року в Загорівському монастирі підрозділ УПА - на чолі з бунчужним Андрієм Марценюком «Береза» декілька днів тримала нерівний бій з військовими підрозділами «Вермахту» (у цьому монастирі був відзнятий прекрасний патріотичний відеокліп гурту «Тартак» - «Не кажучи нікому»).

У неділю вранці відбудеться Служба Божа за участю священників Української Православної Церкви Київського Патріархату. Також усі бажаючі зможуть розміститись у наметову містечку, що буде знаходитись на території Парку ім. Лесі Українки (Іподром).

10.

Але найголовніше на Бандерштаті – це його дух! Дух свободи та вірності своїм ідеалам, поваги до героїв Української Нації! Дух побратимства та патріотизму! «Дух, що тіло рве до бою, рве за поступ, щастя й волю!» (Іван Франко).

Вирішуйте і до зустрічі на Бандерштаті!

Слава Україні!

p.s. Всі деталі тут:

bandershtat.org.ua
http://vk.com/festbandershtat
facebook.com/bandershtat
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Признавайся,скільки цього року бабла намутив?
Відповісти
До чого тут бабло?
Тобі, плебею, одне тільки в голові, а може в "головці"?
Відповісти
вашу бендеру...
Відповісти
бендер - це робот із "Футурами" , такий же тупий як і ваш янукОВОЧ
Відповісти
цей гузь мягко стелить-а твердо спати. наживається на цьому псевдофесті щороку!
Відповісти
куди дивиться прокуратура?
Відповісти
И посмотреть на клоуна-гузя который просрал выборы на западной укр. от опозиции!!! Только недоумок мог проиграть Стёпе из ПР на Волини. Лузер!!!
Відповісти
Ігорка, тєбя посодют,а ти нє воруй!)
Відповісти
"Гавкають на нас собаки, значить ми йдемо!" Євген Коновалець
Відповісти
100 грн вхід - це задорого. особливо для молоді.
Відповісти
Нажитись на нас хочуть.
Відповісти
Менше на водяру залишеться.
Відповісти
Что бы вам не говорили, речь всегда об украденных деньгах
Відповісти
Що таке "БАНДЕРШТАТ"? По іншому не можна назвати,щоб всім було зрозуміло?
Відповісти
вслід за конозвальцем...
Відповісти
Коменти самі говорять за себе) та вони відстійні)
Відповісти
Фестиваль - класний!
І не тільки тому, що були в основному прихильники, а й тому , що був введений СУХИЙ ЗАКОН! Доброзичливо, спокійно і толерантно спілкувалась молодь між собою, слухали виступи провідних науковців і журналістів, політологів і ветеранів національних змагань. Ось так виховується молодь всупереч табачників і колісніченків.
Відповісти