Додати запис

Благословенна єси, Корупціє!

Побувала я сьогодні у гнізді луцької корупції, так званому Бюро технічної інвентаризації, служби для служивого люду прибуткової, непильної, правда, іноді, нервової, бо це все, пардон, бо про нас з вами, бидло зі своїми житловими проблемами зовсім псує враження. Черги, листочки з записами (вже й журнали позабирали, а вони все записуються і записуються), матюки, прокльони. Добре начальству - закрив кабінет на ключ і два тижні його не відкрива. Хіба ж погано? І не проконтролює ніхто, бо у прокурорів, мерів і решти мохнатих лап теж хати є, які треба інвентаризувати, оцінювати, реєструвати... Та й не БТІ це вже зовсім, а, не мало, не багато - ціла реєстраційна служба. І що служба в цьому вислові центральне слово нікого не хвилює - стань, собако, в чергу і ночуй чотири доби під кабінетом, тоді тебе, може, соблаговолять прийняти чи плюнути у твій бік, бо ще якогось папірця не доніс.

Але про все по порядку. Ви думали, в Україні проблема квартиру в кредит взяти? Та, дрібниці той ваш кредит. От, зняти його з державного обліку - це квест! Більше того, усі колись кредитні квартири, які реєструвалися до 1 січня 2013 року треба перереєстровувати, тобто (та-дам!) оцінювати, переоформляти, тобто, подарувати ще якихось 3-5 українських кілотугриків на вертолітний майданчик чи золотого унітаза. Оцінка і перереєстрація, незважаючи на недешевість процесу, - штука затяжна. Якщо вистачить сили достоятися (ну, що таке, глобально якихось чотири доби нервів?) і достукатися, то чекати на реєстрацію треба "не раніше листопада, бо все зайняте!". Реєстраторів же теж поменшало. Там, де нормальні державні структури боряться з монополією, тут росте і квітне одним одна контора.
Але й це не все. Перереєстрували? Молодці! Думали, профіт? Ха! Наступне коло. Знову черга, бо ж тепер тільки можна зняти заборону на відчуження (тобто, отримати право продавати власне житло). А що ви думали? Держапарат у сотні тисяч голодних і спраглих ротів треба годувати.

А вихід? Чи є вихід з цього реєстраційного пекла? Звісно є. І всі ми його знаємо. Що таке зайва тисяча гривень при цих витратах часу, нервів і грошей? Дрібниці. А вже у порівнянні зі світовою революцією - взагалі, порох до пороху.

Цьогоріч ми реєстрували народження дитини, її місце проживання, оформляли допомогу на народження, пройшли усі інстанції в отриманні багатодітності і пільг, які до цього прикладаються. Жодної черги. Жодної проблеми з оформленням. В міру привітні тітоньки, запис по телефону, віконечка для прийому документів, "бланків немає, зателефонуйте, БУДЬ ЛАСКА, у вівторок. І це ж я ходила отримувати послуги від держави.

Забрати ж у держави своє не можу. І що робити? Очевидно ж, що ночувати під приміщенням БТІ в надії доступитися до тіла котрогось з найманих на гроші податкоплатників служак я не буду. Діти, імідж, все таке. Іти розвалювати по цеглині приміщення - теж не мій метод.
То що? У когось є хоча б маленька мохната лапка у цьому осередку покращення? Чи мінімальна ідея, як змінити? Віконечко якесь відкрити для прийому документів? Посадити реєстратора на повний робочий день з 9 до 18, як в усіх нормальних людей? Зробити прийомними не два-три дні на тиждень, а кожен робочий день? Покарати керівництво, якого протягом двох тижнів немає на робочому місці?
А знаєте, що найбільш прикро? Мохната лапа знайдеться швидше, ніж рішення. Можна бігати по приміщенню, розмахуючи журналістським посвідченням і фотоапаратом, розпитувати дійових осіб про те, що відбувається, можна писати і скаржитися, стібатися і тицяти пальцем, абсолютно нічого не зміниться. І буде, як з Дорожнім контролем: "Из-за этих с..к гаишники перестали брать взятки!" Благословенна єси, Корупціє! З тобою погано, а без тебе ще гірше!

Щиро бажаю всім, хто прочитав, не мати проблем із власною нерухомістю.
Шануймося.

Юля Смаль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви шановна ще в міській араді не були і в інспекції архбудконтролю
Відповісти
слава всім богам
Відповісти
те гніздо треба спалити, сам вистояв там цілу ніч, щоб документи здати, підараси там одні, начальник взагалі "нєбєсний", синок чийсь, на роботі не буває, ніхєра не робить, хабарі чекає мабуть тільки.
Відповісти
там в реєстраційній службі та БТІ різні начальники, оби два діти не "простих" батьків, авто в кожного по 50-70 тис. долірів, на з/п держслужбовця куплені мабуть :-)
ви якщо журналіст, то вже проводьте свою роботу до кінця, називайте прізвища керівників, родинні звязки, тоді і зрозумієте, чому там все так відбувається і буде відбуватись далі.
Відповісти
З чого починається корупція?
З брехливих людей,
з партійних керівників партій, які з початку обіцяють, а потім її ж самі організовують.
Чесні і сміливі журналісти наводять конкретні приклади...
Відповісти
До чого весь цей висер?
Відповісти
підешь реєструвати право власності на нерухомість - зрозумієшь.
Відповісти
Був сьогодні 02,09,2013р.в реєстраційній службі Луцького району, кабінет 102, в чергу записався приблизно в четвертій сотні, вірніше 405. Приймають по шість людей в день, три дні в тиждень. В січні - лютому 2014 року приймуть і мене. ЦЕ ЖАХ!
Відповісти
Начальник-Дмитрук Олег син колишнього голови обласної ради.Хабарник ще той-без 100 доларів в кабінет і не зайдеш
Відповісти