Додати запис

Чи поверне мер гроші, сплачені лучанами за його помилки?

“Межа зловживання владою будь-якого чиновника встановлюється не його сумлінням, а тільки пильним суспільним контролем” - Макс Вебер

Задля уникнення закидів в упередженій критиці Луцького міського голови Романюка М.Я. нижче мною будуть використані виключно факти встановлені судовими рішеннями, що ухвалені у відповідності із законом та набули чинності.



Судами різних інстанцій встановлено, що Луцький міський голова Микола Романюк допустив порушення закону – не своєчасно виконав рішення суду про поновлення працівника на роботі. Рішення підлягало негайному виконанню, але було виконано Романюком М.Я. майже через три місяці. Пригадую, що виконання рішення суду було здійснено лише під тиском прокуратури, під загрозою порушення кримінальної справи.
Така бездіяльність Романюка М.Я. потягла за собою збитки для територіальної громади в розмірі 14 430,04 грн. Ці гроші сплатять з кишені лучан. Ось таку шкоду лучанам було завдано безпідставною і протиправною амбіційністю Миколи Романюка, його запопадливістю та правовим невіглаством.

Варто звернути увагу, що за цією ж справою, Романюком М.Я. вже раніше виплачено із місцевого бюджету майже 30 тис.грн. Також органами Державної виконавчої служби було пред’явлено більше як 2 000 грн. стягнень та штрафів за порушення при виконанні рішення суду.

Цілком очевидно, що в описаному випадку немає жодного значення ні обставини справи, ні прізвище позивача. Для оцінювання дій Романюка М.Я. достатньо лише вимог закону. В цій ситуації немає ніяких виправдань такій безглуздій поведінці міського голови. Вимоги закону треба виконувати. Програв суд – май мужність прийняти поразку і підкоритись вимогам судочинства. Більш того, міський голова служить територіальній громаді і в своїй роботі повинен керуватись інтересами лучан, а не власними емоціями чи мстивими намірами.

Ще й через свою недалекоглядність Романюк М.Я. ледь не потрапив за грати. Адже за частиною 3 статті 382 Кримінального кодексу України передбачено позбавлення волі на строк до 8 років. Врятувало Миколу Романюка від криміналу лише те, що він займає таку високу посаду. Та й прокурори були не надто принциповими.

Загальний рахунок незаконної діяльності Миколи Романюка в окремо взятій ситуації, що описана вище, становить більше як 35 000 гривень. І це якщо не оцінювати шкоди завданої авторитету міської ради та авторитету органів правосуддя. Ця шкода сягає кількох мільйонів гривень. Також Романюк М.Я. повинен подякувати позивачці у справі за те, що вона не пред’явила до міської ради вимог про відшкодування моральної шкоди, на стягнення якої мала повне право. Ця людина пошкодувала місцевий бюджет і спільні гроші лучан.



Таким чином більш як 35 000 гривень за помилку і впертість міського голови. Ці гроші будуть сплачені спільним міським коштом. Кожен лучанин, в т.ч. і діти, заплатять десь по 0,20 грн. Але це ж несправедливо!

Луцький міський голова людина заможна. Тож пропоную йому з власної кишені добровільно сплатити до міського бюджету усі грошові кошти, що було присуджено за судовим рішенням Луцького міськрайонного суду від 16.09.2013р. у справі №2а-6554/11 (суддя Олексюк А.В.), судовим рішенням Луцького міськрайонного суду від 20.03.2012р. у справі № 0308/2262/2012 (суддя Іщук Л.П.), постановами державної виконавчої служби від 20.10.2011р. та 31.10.2011р., а також іншими виконавчими документами винесеними у цій справі.

У випадку невиконання цієї пропозиції – пропоную усім бажаючим лучанам приєднатись до спільного судового позову про стягнення з Миколи Романюка в користь територіальної громади міста Луцька збитків завданих його незаконними діями і бездіяльністю.

Андрій Осіпов
учасник політичного об’єднання «Сила людей»
депутат Луцької міської ради

P.S. Хотілось би знати скільки всього збитків лучанам спричинено незаконною діяльністю мера Романюка М.Я. та його команди? Як дорого стане місту каденція цього керманича?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А суть справ, а то стаття якась бідна і гола!!!
Відповісти
Чи поверне Романюк гроші, сплачені лучанами за його помилки?

А при комуністах так жорстко питання ніхто не ставив!

Це вже якась Європа!!!
Відповісти
Якщо навіть Романюк завдав шкоди громаді на якісь копійки, то не прямої, а опосередкованої. А Осіпов своїми рекетирсько-рейдерсько-бандитськими схемами на користь Бондаруків завдав державі збитків на сотні мільйонів гривень. Я впевнений, що голова міста повернув би в міську казну ці 30 тисяч, якби цей горе-юрист разом з Бондаруками повернув мільйони. Тому епіграфи тут за авторством Макса Вебера - це філологічні піруети юридичного невігласа, злого і самозакоханого політичного юродивого карлика.
Відповісти
Оце скільки злоби і лайна в анонімного коментатора 666.
Вислів типу сам дурень. Як можна виправдовувати порушення закону Романюком тим що хтось ще більше порушив. Для чого переходити на прямі образи, на особистий рівень? Давайте розберемось в суті поставленого питання - я не сумніваюсь, що в цій статті написана правда, бо не стане Осіпов поширювати неперевірені дані. Отже Романюк зобов'язаний покаятись перед лучанами за свою поведінку і усі гроші повернути до загальної каси
Відповісти
Мера на мило, а мило народу.
Відповісти
Осіпов, що ти мелеш? Стаття ні про що. Може вистачить займатися власним популізмом?
Відповісти
Зачепило! Значить стаття правила.
Відповісти
Отак Осіпов тримати. треба гроші з Романюка стягнути. Якби цей мер був порядною людиною то він не допускав до того щоб йому нагадували про його борги. РОМАНЮК ПОВЕРНИ НАШІ ГРОШІ НЕГАЙНО. Не ДОВОДЬ ДО СУДУ. БУДЬ ЛЮДИНОЮ
Відповісти
Андрію, як ви не боїтесь так вперто іти проти влади? Браво.
Відповісти
Як би Вам один нардеп-благодійник стільки платив за мочіловку мера, як платить депутату-герою, то й Ви нічого не боялисяб
Відповісти
Для дурнів закон не писаний. А влада не з рогами - чого її боятись?
Відповісти
Ось ти слабий чи , що. ? В тебе що немає чим зайнятись. Займись краще спортом , як Чернецький. Займись сім'єю. Будь нормальною моральною людиною. А люди які йому вірять -це просто предмети в руках Осіпа. Шановні громадяни міста Луцька не ведіться на його байки. Читаючи цю статтю ось ти просто чипляєшся до всього , аби вчепитись. А ти краще не чіпляйся до мера , а піди і зроби щось корисне для міста , от тоді і піарся цим. А ти піаришся на бруді , як показує політологія - цей бруд працює , як бумеранг він повертається.
Відповісти
Це не той рейдер Осіпов який прикриваючись депутатсвом відбирав і відбирає майно громади і простих людей!
Відповісти
Шановні мерові союзники! Своїм роздратуванням ви тільки те і робите, що демонструєте своє безсилля. По-перше, навіть злочинець має право і повинен викривати іншого злочинця. По-друге, поясніть - ви маєте прямі докази рейдерства Осіпова, чи тільки для власного виправдання його "підозрюєте"? По-третє, хто вам заважає піаритись? По-четверте, чому ви вірити в святість можновладця. будь-який начальник, позбавлений контролю, рано чи пізно почне грішити. А тому не творіть кумира з того, біля якого вам затишно, бо самі знаєте - піде він з посади і ви його, гріючись біля "нового", обгадите своєю "об'єктивністю"
Відповісти
Абу ... ААА. Абу... Бу..Бу.. Бу Я такий страшний, я Андрій Осіпов... Я дпутат міської ради.... У..у.у.у.у!!!!
Слухай ми і тебе добре знаємо і його теж добре занємо. Йму не бачити наступного мерства і тобі не бачити наступного депутатства. Твоя доля команда душевно хворих правозахисників з волині )))))
Відповісти
Як добре і по європейськи правильно мати критично мислячого депутата!
Це Вам не продажний, напівкорумпований БЮТ!
Подяка від лучан за позицію. Так продовжуй і матимеш ще більшу шану від людей. Власне, яким покликані служити усі депутати.
Відповісти
А Романюк все рівно гірший за Осіпова!!!
Відповісти