Додати запис

Вибори у Луцьку: мої особисті висновки

Дозволю собі поділитися своєю думкою про вибори на окрузі №5 у Луцьку.

Передусім наголошу: це моя особиста думка, а не офіційна заява. На її висловлення я маю повне право, як і кожен громадянин.

Мені прикро за поразку, оскільки це поразка у Західній Україні на фоні Майдану. Поразка у протистоянні з людиною олігарха. Палиця поки що не має поразок у Луцьку.

В цілому наша команда і кандидат попрацювали на максимумі сил в умовах мінімального фінансування, мінімального залучення ЗМІ.

Микола Федік отримав 880 голосів, дуже достойний результат. У 2010 році Андрій Калахан отримав 401 голос.

Стосовно причин поразки і висновків на майбутнє.

Констанкевич, як і Поліщук, здобули перемогу на фоні дуже високої (як для проміжних виборів) явки виборців (майже 40%) і більшої кількості голосів: 937 у Поліщука і 972 у Констанкевич.

Така явка може означати, що близько 20% усіх виборців округу були відповідно простимульовані. Це та критична маса, на яку у Луцьку можна вплинути матеріально.

Перевагу Констанкевич дали голоси тих, хто голосував на дому. На моїй дільниці з 36-ти, хто голосував вдома 32 - за неї. На іншій - ще більше.

В останні дні перед виборами велика кількість людей були простимульовані. Значну роль у цьому процесі відіграли вчителі та директор школи №2, а також священник автокефальної церкви, якій Констанкевич виділила лише офіційно 30 тис. грн.

Священик агітував голосувати за неї як захисницю віри. Що це, якщо не приклад того, як релігія може бути опіумом для народу?

Також попрацювали з малозабезпеченими, хворими, інвалідами, старими немічними людьми та з соціально люмпенізованими елементами. Бідних людей у нас вистачає, а отримати пару сотень гривень багато хто не відмовиться.

Причинами поразки я вбачаю кілька факторів:

1. Палиця і його команда відчувають себе дуже комфортно, про його діяльність мало хто знає, немає критики у ЗМІ і іншої критики. Відверте боягузство у питанні протистояння та критики Палиці, відсутність системної роботи на цьому полі впродовж багатьох місяців сформувало фальшивий імідж Палиці та його команди. Якщо так буде тривати далі - на місцевих виборах команда Палиці матиме свою більшість у раді. А може - і свого міського голову.

2. Відсутність диверсійної роботи проти суперника, персональної інформації про тих, хто купує і хто продається, списків цих осіб, їхнього "тролінгу", осуду і інших видів переконання. Штаб суперника мав бази даних та всі номери телефонів. Не була проведена робота з тими, кому пропонували фінанси чи інші блага, аби вони відразу інформуванли штаб про такі спроби.

3. Наївне переконання, що з шулерами можна виграти. граючи вузько в рамках закону, некреативно і не застосовуючи нестандартних ходів.

З поразки мають бути зроблені висновки. Інакше нема сенсу у виборах і будуть нові поразки. Самонавіювання, відсутність самокритичності, боягузство під різними масками - все це психологічна основа поразок.

P.S. Я не був керівником штабу. Це моя власна думка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми такі хароші, зовсім не роздавали чорнуху про Палицю. Ми ні в якому разі не хотіли нечесної боротьби з опонентами, тому звинувачували їх тут, на свому порталі - то в намаганні підкупу виборців(а самі в останній день ідею з маршрутками до дільниць спіонерили, хороша ідея), то в тому, що одне слово в агітці не таке. Ми все зробили через портали "Вголос", "ВолиньПост" для того, щоб перемогти, але ж не вийшло. Тому те мінімальне залучення ЗМІ, ті 100 чоловік, які працювали во благо наших лучан, все марно і треба якось виправдатися. Ми розкажемо вам нову історію міста на нових виборах... Тепер, як каже Володимир Пащенко: усім сміятися
Відповісти
Та там і боротьби не було-Вітів продав Палиці округ, а тепер щоки надуває. Ображені блін!!!
Відповісти
а чого Вітів, якщо це був важливий округ такий, не ходив з Федіком чи сам по округу, не спілкувався з виборцями, не переконував? та одна його поява дала б плюс і менше людей би продавалося. мандат заважав?
Відповісти
Тарас, видно, що не мешканець. Намагалися купити голоси на виборах саме свободівці
Відповісти
Хто сумнівається, що Палиця буде мати як мінімум 15 депутатів мажоритарників, а потім купить ще 15 з інших партій та сформує щось подібне "Рідна Волинь" у облраді.Та безперечно проведе свого мера!!!Той в політиці ні чого не розуміє!Комсомол Волині радіє такій тенденції, так як яка різниця хто буде біля кормушки міста! Але при наймі "Палиці" не лізуть до перейменування вулиць та дошок різним фашистам.Яка різниця Лучанам капіталісти зі "Свободи" чи від "Палиці"? А ми з "двох зол" вибираємо най меньше!!!!
Відповісти
А ХТО КЕРІВНИК ВИБОРЧОГО ШТАБУ У СВОБОДІВЦІВ?
Відповісти
керівника не було, кожен робив свою ділянку роботи. якби керівник був, то вдалося б виявити і знизити кількість людей, які продалися. так само вивести на чисту воду вчителів, вихователів дитсадків і самого священника-агітатора.
Відповісти
між дуже поганим і поганим... При існуючій системі немає про що говорити.
Відповісти
Петро, думаю, якщо відверто - ви маєте визнати, що Свобода дуже активно звозила людей мінібусами і окрім того, є достовірна інформація про прямий підкуп зі сторони Свободи. Ходили по деяким хатам і пропонували по 200 грн. Деякі люди приходили на дільницю і запитували де дають за Свободу.
Відповісти
Якщо відверто - ви маєте писати не від імені аноніма. Готові назватися і навести докази того, що пишете?
Відповісти
люди від палиці за лічені дні до виборів ходили по хатах до хворих, немічних, бідних ті й інших соціально не захищених людей та відверто заставляли їх писати а то й самі писали заяви про те щоб вони голосували на дому, ну і відповідно за матеріальну винагороду, а під час самого голосування особи від І. М. Костанкевич ходили разом з комісією по хатах та й детально записували хто з стереньких і закого проголосував і трусилися коли коміся в першу чергу їздила до виборців за НСП, а не по заявах...ось так...
Відповісти
Слушно. Я вже давно не перестаю дивуватись, як легко Палиця своїми подачками скуповує Луцьк. Завжди вважала Луцьк містом розумних і свідомих людей, а чим далі, тим більше розчаровуюсь в лучанах. А що пишуть в коментарях, як дякують "благодійнику", що "працює" на Луцьк. А ця фраза взагалі мене вбила-Дякуйте і вмійте сприймати адекватно багатих людей! Дожилися! Як писав Шевченко "за шмат гнилої ковбаси..."
Відповісти
Навіть революція не завадила сволотівцям продавати округи. Продали Пилипишину 223 округ в Києві. В Луцьку продали Палиці округ покійного Калахана. Не здригнулася рука.
Відповісти
Той незначний відрив, із яким виграла ставлениця олігарха Палиці, був майже стовідсотково забезпечений за рахунок голосів, які привезли з голосування на дому. Судіть самі: на ДВК-10 із 36 привезених голосів 32 були за Палицю, а на ДВК №11 - 50 із 54-х за Палицю! Як відомо, розрив між голосами на ДВК-10 був 31 голос, тобто без "домашньої скриньки" Палиця тут програв би...
Відповісти
Цікавий випадок щодо застосованої технології голосування на дому розповів Юрій Вега, котрий був головою на ДВК-11. Увечері йому на дільницю зателефонувала розгнівана бабуся і вимагала дати їй телефон когось із фонду Палиці. Вона, мовляв, як і домовлялись, проголосувала на дому за Палицю (зверніть увагу: не за Костанкевич, а саме за Палицю!), а обіцяної "подяки" їй так і не привезли!!!
Відповісти
Так, це 100% була бабуся когось із тролів-свободівців
Відповісти
А що, свободівці не були в складі дільничної комісії і не ходили по виборцях? Навіщо дурите людей?
Відповісти
То Вега пересвяткував з Вітівим вдалий продаж округу. Зловив глюка. З ким не буває...
Відповісти
Тролям - наперед: не тратьте даремно часу й енергії. Штабісти Палиці дали нашій команді відмінний "технологічний" урок, за який хочу їм подякувати. Кажу це щиро, без тіні злорадства. А ще можу подякувати за те, що цим зорганізували, згуртували, зміцнили нашу команду. Як кажуть, додали спортивної злості. Ми стали сильніші. А висновки обов'язково зробимо. Приємного всім святкового вечлора!
Відповісти
Твій урок з хабарником Вікторовим, був лучанам ще кращий.
Тому і програли. Йдете у владу тільки щоб збагатитися!
Відповісти
Старий анекдот: Збори в колгоспі, пастух розказує новину: вчора і позавчора бик трахнув рябу корову. Голова колгоспу наказує замінити в розповіді нецензурне слово на "здивував". Пастух продовжує: А сьогодні бик дуже здивувув рябу корову. Всі: як це??? Відповідає: та трахнув руду.
P.S. Замінити слово "здивував" на "згуртував" чи "зміцнив"
Відповісти
Вашу команду тепер отак будуть зміцнювати на кожних виборах. Будете далі гуртуватися втрачаючи мандати. Бо народ бачить, як ви можете тільки прапорами махати та кричати "ганьба". А користі-як з козла молока.
Відповісти
Сашуню,дорогенький! Ваші хлопи ніколи не будуть керувати державою. Дві-три-чотири області з найменшим населенням, які ще якось симпатизують Тягнибоку і його фашистському лозунгу "Україна - понад усе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", не вирішують успіху свого симпатика. Це все - тимчасова гра в схованки або гра раннього дитячого віку "в кого піська довша". Ми вже це проходили. Нехай ваші герої пошукають в колодязях наших дідів - ще не всіх знайдених. Тобі теж приємного "вечлора"!
Відповісти
Саша питання а де бабушка взяла тел дильници и вега тут и свобода бонд виходной
Відповісти
Номера дільниць поширювались у запрошеннях!
Відповісти
А хто винен, що ніхто не доносить людям інформацію про Палицю? не працює і не виводить на чисту воду тих, хто купує і хто продається? думаю тепер Палиця виграв би в Луцьку у Вітіва, не кажучи вже про Шибу, Бондаря чи Пустовіта. Пацани ви так і не поняли цього. а коли поймете буде пізно. Директорія фореве
Відповісти
я хочу почути пояснення за поразку від керівництва Свободи, а не читати особисту думку. командир має пояснювати причини, а не рядові солдати. взагалі про це мав би сказати керівник організації чи штабу! Свобода продула вибори в Києві. Тепер продула місцеві. Це вже стає тенденцією. проблема не в програші в тому що ніхто не пояснює причин і не робить виводів.
Відповісти
Якщо бути чесним,то Констанкевич не мала права по совісті там балатуватись в депутати.Бо на вулиці Потебні 50 не проживає,а просто ще там прописана.А за цією адресою проживають найближчі родичі її.А проживає вона в побудованій хаті її чоловіка адвоката-корупціонера Миколи Сорокопуда.На якого УБОЗ мав намір скласти протокол про коруцію.Але справа в суді розпадалась не доходячи до логічного кінця.На врядчи їй потрібні Ваші буденні проблеми.
Відповісти
про агітацію в церкві теж чула від багатьох.Палиця скупляє всіх і все за гроші регіоналів, які йому платять за потрібне їм голосування у ВР.
Відповісти
Причина поражения Свободы очень проста: отсутствие спланированной работы на победу. Некому просто работать, причем их учили и IRI, и NDI, но не учли американцы, что к созидательной работе люди, поведенные на идеологии, на невосприятии других национальностей, других мнений просто не приспособлены генетически ибо люди эти сами по себе ущербные по жизни, но принять это им стыдно. Зато их научили, как оправдывать поражение: мы молодцы, а они погань, быдло, как и те, кто за них проголосовал. Ну и, конечно, "мы стали сильнее", " за одного битого двух небитых", "выводы будут сделаны". Нет, не будут. Просто не дано, вас уже использовали в обществе. "Мене, текел, фарес."
Відповісти
Про київські вибори: http://www.volynpost.com/articles/331-bandytski-vybory-teatr-absurdu-scho-ne-maie-navit-snytys . Насправді вони не однакові , але результат той самий. Проблема в тому, що в "Свободі" одні справді б'ються, як лев, а інші відсиджуються в окопах. Пора міняти командирів
Відповісти
Шановний Петре! Я препрошую, а хіба ваші люди не "тролили", не ганьбіли у своїх листівках ваших опонентів??? Я проживаю якраз в районі тієї церкви за яку ви написали, і хочу сказати що ваші люди раз в день як мінімум приносили ганебні листівки!!! І пропозиції фінансового стимулювання були. Визнайте свою поразку свого кандидата гідно.
Відповісти
списки б цих продажних людішок мати і тих вчителів, працівників дитсадків, бюджетників та всіх, хто пропонував продати голоси і погоджувався на це. от тоді ми запляшемо. відомо як вчителі школи №2 агітували батьків дітей і не лише.
Відповісти
релігія може бути опіумом для народу...

релігія Є опіумом для народу.
релігія - це не ВІРА. Богу гроші не треба...
але вони треба "матеріалістам" - служакам культу.
Відповісти
В останні секунди свого життя Іоанна каже друзям:
Якщо хтось унизу вам скаже, що існує Бог, який невидимий,
Однак може вам допомогти — бийте того
Головою об бруківку, поки не здохне!

Бертольд Брехт «Свята Іоанна скотобоєнь» (1932). Наївний хід думок про навернення християн у боротьбу за пролетарську емансипацію. Брехт талановито описує процес, що приводить Іоанну, лейтенанта Армії Порятунку, до відкриття правди про соціальну несправедливість.
Відповісти
Религия была опиумом для народа. Майдан ее успешно заменил.
Відповісти
причини які тут написав автор, в цілому вірні. тільки хто заважав найти бази даних за 3 тижні? підозрюю, мав місце прихований саботаж зверху.
я не думав, що серед Свободи є люди з власною думкою, які не побоюються її прямо висловити та здатні до самокритики. якщо так, то для Свободи ще не все втрачено. побільше таких людей і в цій структурі і в Україні і спільні перемоги будуть. надіюсь вожді також спроможні визнати свої помилки.
Відповісти
агент поривняв палицю з витивим і т д як небо і земля
Відповісти
Лучше Палица, чем отморозки из "Сволоты" которые громят памятники нашим войнам освободителям. Дикари и отморозки.
Відповісти
наші діди воювали за україну а ваші діди під вивіскою упа нищили поляків українців москалів - ваші руки по локті в крові... ганьба вам - друзі женіть цих брехунів та вбивць слава україні
Відповісти
Саша може поясниш вашу чесність під час сесій Луцької міської ради не раз Вітів з Борудським в холлі керують голосуванням де пахне грошовими питаннями і не хватає голосів торгівля з Никітюком іде повним ходом це без пролем можна перевірити подивившись архівне відео це вся ваша сутність .
Відповісти
А може всіх вже просто дістали лозунги партії Свобода, яка нічого не робить для людей. Як не робив цього покійний Калахан, а зараз його батько виступив спонсором Федіка.Свободівці через свою безглузду політику втрачають виборців, бо треба щось і робити,а не просто кричати і вигукувати лозунги. Ті часи коли це було актуально минули )))
Відповісти
І дійсно, чого це Вітів і Боруцький досі нічого не пояснюють, не коментують? Нема що сказати?
Відповісти
в казармі?
Відповісти
Підсумуємо! Все те що тут пишуть фігня! Все покажуть місцеві вибори! Опозиція стикнулась з новими технологіями і вони мають рецепт знайти! При чесних виборах той Федік вигравби в одні ворота, забезпечивши таку явку свого виборця! Точно знаю на місцевих виборах цього сценарію не буде! Зарано відкрили карти(((
Відповісти
"Сволота" летить все нижче й нижче, опускаючись разом з іншою псевдопатріотичною шоблою з 80% підтримки у Луцьку до нуля. В людей є очі. В людей є хоч і не тривала, але електоральна пам"ять. Вже на наступних парламентських виборах цього сорому з переробленими партквитками в парламенті не буде. а що виграє Констанкевич, і так було ясно. Або банально здали округ Петровичу (за бабло), або банально прос*али роботу (зпи**ивши бабло). особисто схиляюсь до обох варіантів.
Відповісти
а чого на політиків гнати, якщо народ так продається?
ось й маємо, те що маємо...
Відповісти
Не хочу відповідати тролям, не варті уваги. Фактом є одне - в Свободі хтось програв, а хтось виграв, теж саме і у Палиці. Результати цих виборів нагадують битву під Бородіно, але чи горітеме земля в міськраді під ногами у переможців - питання залишається відкритим!
Відповісти
Свобода має визнати, що цього разу вони здобули свій перший і останній найкращий (хоч і не виграшний) результат на місцевих виборах. І в основному результат цей здобутий завдяки Майдану. Бо якби не було Майдану - 500 голосів за Федіка - це абсолютний максимум, на який вони могли б розраховувати.
Відповісти