Волинська влада змушує передплачувати лояльні до себе газети, - депутат

Волинська влада змушує передплачувати лояльні до себе газети, - депутат
Ігор Гузь (на фото) вважає, що влада змушує передплачувати «районки» та лояльні до партії влади газети.

Про це політик заявив 26 грудня на позачерговій сесії Волинської обласної ради, основним питанням якої був розгляд обласного бюджету на 2013 рік, повідомила прес-служба депутата.

Один із запитів політика адресувався прокуророві, в якому Ігор Гузь попросив розібратися з ситуацією та провести службове розслідування стосовно того, що йде вказівка згори районним адміністраціям та керівникам органів влади оформити передплату на місцеві газети, так примусово заставляють школи, бюджетні установи, сільради передплачувати ці видання.

«Структури, які підпорядковані Борису Клімчуку, заставляють передплачувати окремі видання і, на превеликий жаль, не передплачувати інші. Наприклад, на минулій сесії чи то пан Клімчук чи то пан Башкаленко порекомендували виписувати «Волинську газету», яка більш лояльно та більш конструктивно висловлюється про діяльність партії влади, натомість іде вказівка не передплачувати найбільше видання нашої області - газету «Волинь нова». Газета, яка показує ту дійсність, яка є без купюр, без «шо такоє харашо, шо такоє плоха». Тобто, яка показує свою позицію, своє бачення тієї ситуації, яка є в області», - сказав Ігор Гузь.

Запит опозиційного депутата не підтримали.

Напередодні ж сесії, під час засідання бюджетної комісії, яке відбулося 24 грудня, депутат облради Ігор Гузь підняв питання щодо будівництва шкіл у селі Любохини Старовижівського району та Білин Ковельського району, а також будівництво спортзалу у селі Смоляри Старовижівського району.

«Переконаний, що варто виділити кошти на будівництво навчальних закладів, адже у цих селах є нагальна потреба у нових школах. Кількість дітей зростає, села перспективні, тому маю сподівання, що область віднайде кошти з держбюджету», – зазначив Ігор Гузь.

У свою чергу керівництво області запевнило, що гроші на будівництво шкіл будуть.

Під час сесії обласної ради депутати підтримали запит голови фракції «Фронт Змін» Ігоря Гузя щодо виділення коштів на ремонт доріг в населених пунктах Волинської області, а саме: поточного ремонту автомобільної дороги від села Сьомаки Старовижівського району до Зачернеччя Любомильського, ремонту доріг з села Смідин Старовижівського району до села Кругель Ковельського району, ремонту дороги села Луків Турійського району, а також ремонту автошляху від села Текля Старовижівського району до смт Ратне.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нА як на рахунок зміщення з посади ректора інституту удосконалення вчителів? Климчук - хам, якого треба ще пошукати. Сташенко - освічена людина , яка працює на свому місці. А вчителю історіїї захудалого розряду місце в с...і. Проте нічия думка його не цікавить - ні пан-отця, ні ректора іншого університету, ні депутатів. Климчука відправляють у відставку, потрібно нове місце для працевлаштування. Шановний губернаторе, їдьте працювати у рідну 7 ковельську школу, може буде більше толку. Може..., а може і ні...
Відповісти
так.це правда!працюю у РЦСССДМ ,тож змусили передплатити на цілий рік "Волинську газету" і районну газету...200 грн. в ****...Регіони при владі..що хочуть,те і роблять((((
Відповісти
Останні новини
Волинська влада змушує передплачувати лояльні до себе газети, - депутат
26 грудень, 2012, 16:15