На Волині суд не визнав зниклого під Іловайськом бійця померлим

На Волині суд не визнав зниклого під Іловайськом бійця померлим
Відбулось судове засідання у справі зниклого бійця 51-ої бригади Сергія Жука, якого військова частина спочатку хотіла визнати померлим, а потім - офіційно безвісти зниклим. Представник військової частини запевняє, що основна їхня мета - це облік особового складу. Однак, у сторони захисту своя думка - військова частина просто не хоче виплачувати зарплатню сім’ї бійця.

Судове засідання відбулось у середу, 1 листопада, у Володимир-Волинському міському суді. Суд відбувся за участі народних присяжних.

Під час розгляду судової справи представник військової частини, що у Володимирі-Волинському, звернулась до суду із проханням перекваліфікувати справу та визнати хлопця не померлим, а офіційно безвісти зниклим. Пояснюють це тим, що таким чином відбувається облік особового складу частини.

Варто зазначити, що під час першого судового засідання військова частина подала позов до суду, аби Сергія Жука визнали померлим.

Однак, якщо військовослужбовця офіційно визнають безвісти зниклим, то йому не виплачуватимуть заробітню плату. Адже наразі матеріальні виплати хлопця отримує його мама.

У свою чергу, мати зниклого військовослужбовця Зоя Жук категорично проти того, аби визнавати сина померлим. Вона впевнена, що її дитина - у полоні, і вона має докази.

«Не хочу визнавати сина померлим, адже в мене є докази, що він в полоні. Я вірю, що він живий, хоч він ніразу не дзвонив», - зазначила Зоя Жук.

Суд відхилив клопотання військової частини щодо визнання Сергія Жука безвісти зниклим.

Адвокат Василь Нагорний зазначив, що таке рішення суду є справедливим.

«Змінилась різко риторика військової частини. Вони зрозуміли, що доказової бази щодо визнання хлопця померлим в них немає. Таке припущення зараз робити не можна. Тому переформатували заяву та вирішли робити Сергія безвісти зниклим. І одна, і друга заяви дають військовій частині можливість не виплачувати грошового забезпечення мамі хлопця. Мета, яку вони описують у своїй позивній заяві, - облік особового складу. За цією метою приховується бажання не виплачувати гроші матерям, сини яких перебувають у полоні», - зазначив адвокат.

«Фактично сьогодні суд визнав безпідставними вимоги військової частини про визнання військовослужбовця 51-ої бригади Сергія Жука офіційно безвісти зниклим. Відповідно, не порушують права мами хлопця, а вона продовжує його розшук. Основою стало те, що є відомості антитерористичного центру про те, що Сергій Жук перебуває в полоні. І що проводяться заходи по його розшуку. Ми дивились відео з полоненими, на якому мама впізнає свого сина. Однак, військова частина може подати апеляцію. Думаю, так і буде. Але сьогодні було дуже очевидне і справедливе рішення по відношенню до цих хлопців», - додав Василь Нагорний.

Нагадаємо, 8 квітня 2014-го року Сергія Жука мобілізували до війська. Тоді хлопцю було 24 роки і він готувався до весілля. Після навчання на Рівненському полігоні його разом із іншими військовослужбовцями відправили до Волновахи. 22 травня під час «волноваської трагедії» він був на сусідньому блокпості, який знаходився за 5 кілометрів. Згодом, після додаткових навчань в Миколаєві, Сергія відправили в Луганську область, а пізніше - в Донецьку. Коли починався Іловайський котел, зв'язок із хлопцем обірвався.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині суд не визнав зниклого під Іловайськом бійця померлим
01 листопад, 2017, 11:24