У волинській лікарні готові здійснювати пересадку серця

У волинській лікарні готові здійснювати пересадку серця
Кардіохірурги Волинської обласної клінічної лікарні готові проводити складні операції. Наприклад – пересадку серця.

Про це повідомляє прес-служба Волиньради.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор звітував перед депутатами про діяльність закладу в період з 2012 до 2017 року. Зокрема він розповів про те, яка робота проводилась в плані підвищення фахового рівня лікарів.

«Були укладені угоди із високоспеціалізованими медичними центрами та клініками Європи. Це дозволило нашій клініці розширити міжнародне співробітництво. Протягом року біля 50 спеціалістів обласної клінічної лікарні проходять міжнародне стажування на робочих місцях у тих клініках. Загалом протягом 6 років було підготовлено понад 300 спеціалістів», - наводить статистику головний лікар.

Увагу депутатів зосередили й на договорі про співпрацю із професором Кьорфером - німецьким кардіохірургом із світовим ім’ям. Друга угода була підписана із Сілезьким кардіоцентром. На цій базі пройшли стажування на робочих місцях 45 спеціалістів обласної клінічної лікарні. Кардіохірурги лікарні спільно із польськими кардіохірургами провели біля 50 оперативних втручань на серці на базі обласної клінічної лікарні із застосуванням сучасних технологій та нових методик.

Обласна лікарня співпрацює також із кардіохірургічною клінікою Кракова, де понад ЗО спеціалістів пройшли стажування на робочих місцях. «Авторитетно заявляю, що при прийнятті закону України про трансплантацію органів наші спеціалісти будуть готові до пересадки серця», - повідомив Іван Сидор.

Згідно з довідкою, в лікарні працює 31 високоспеціалізоване стаціонарне відділення. Загальний ліжковий фонд становить 733 ліжка. Протягом року на цих ліжках отримують медичну допомогу біля 30 000 осіб. Щороку проводиться понад 15 000 оперативних втручань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спробуйте на депутатах
Відповісти
Останні новини
У волинській лікарні готові здійснювати пересадку серця
07 листопад, 2017, 21:36