В Україні вперше звільнили з тюрми засудженого до довічного ув'язнення

В Україні вперше звільнили з тюрми засудженого до довічного ув'язнення
Уперше в історії України з-під варти звільнили чоловіка, якого було засуджено до довічного ув'язнення.

За інформацією ЗМІ, це лідер злочинного угруповання Олександр Каверзін, який здійснив цілу серію розбоїв і вбивств, - пише 24 канал.

Про це повідомив екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький на своїй сторінці у Facebook.

"У Вінницькій області від відбування покарання було звільнено першого довічника. Виявилось що його хвороба перешкоджає подальшому відбуванню покарання у вигляді довічного позбавлення волі. На ньому було декілька трупів. Що скажете, Генеральна прокуратуро?" – підкреслив він.

Як пише ресурс "Обозреватель", йдеться про лідера злочинного угруповання Олександра Каверзіна, якого було засуджено до довічного ув'язнення у 2002 році за вбивство сімох осіб.

44-річний Олександр Каверзін відсидів у в'язниці 17 замість 25 років, як належить у таких випадках. Суд відпустив його на свободу через втрату зору.

Журналісти додають, що чоловік здійснив цілу серію розбоїв і вбивств. Його жертвами виявилися два міліціонери – співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю у Хмельницькій області. Крім того, він важко поранив ще двох правоохоронців, які у підсумку, на щастя, вижили.

Прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак зазначив, що восени 2014-го спеціалізована медична комісія "підтвердила, що засуджений є сліпим на обидва ока, але зробила висновок, що хвороба не становить загрози життю та не перешкоджає перебуванню в місцях позбавлення волі".

Чиновник також зауважив, що в місцях позбавлення волі Каверзін поводився не найкращим чином і мав 16 стягнень, втім, сьогодні їх усіх погашено.

До слова, з висновками медкомісії погодився Вінницький міський суд, куди Каверзін звернувся з проханням про звільнення від покарання за станом здоров'я. Проте Вінницький апеляційний виніс рішення на його користь, мотивуючи це тим, що захворювання входить до переліку недуг, які є підставою для звільнення від покарання.

Отже, наголошує ресурс, "виявили юридичний казус, на який не звертали уваги ні до, ні після 2001 року, коли було ухвалено нову редакцію Кримінального кодексу України".

"Довічне ув'язнення передбачає, що людина задля спокути провини залишається в місцях позбавлення волі до самої смерті. А стаття 84 КК свідчить, що ув'язненого можуть звільнити від покарання за станом здоров'я. Мова йде про засуджених узагалі, про довічно ув'язнених у ній нічого не йдеться", – пояснив Сергій Старенький.

Зауважимо, що Каверзіна звільнили в понеділок, 6 листопада. Останнім часом він перебував у лікарні при Стрижавській виправній колонії.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За такі злочини нехай би там в тюрмі і закінчив своє життя.
Відповісти
словоблудство по-новому!
Відповісти
Останні новини
В Україні вперше звільнили з тюрми засудженого до довічного ув'язнення
09 листопад, 2017, 18:36