У Луцьку створили центр для навчання дітей з особливими потребами

У Луцьку створили центр для навчання дітей з особливими потребами
У Луцьку з 1 вересня 2018 року функціонуватиме інклюзивно-ресурсний центр Луцької міської ради.

Статут центру затвердили під час 34-ї сесії Луцької міської ради у середу, 29 листопада.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що згідно з законодавством необхідно за 2 місяці утворити інклюзивно-ресурсний центр Луцької міської ради з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах. Тож роботу нового центру планують розпочати із 1 вересня 2018 року.

Так, за її словами, на 12 тисяч дітей необхідно створювати один центр, а тому в Луцьку необхідно створити три. Працівники будуть фінансуватися з державних субвенції, окрім технічних та медперсоналу.

Центр планують створити шляхом реорганізації медико-психолого-педадогічної консультації. На базі консультації створять окремий комунальний заклад.

Лещенко зазначила, що нині в управлінні освіти розглядають варіант приміщення на першому поверсі у «Будинку Вчителя». За словами начальника управління освіти, увесь персонал має відповідну освіту, перекваліфікацію та переатестацію.

В проекті рішення про створення такого центру йдеться про те, що створення та діяльність таких Центрів у місті сприятиме забезпеченню дітям з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки, з урахуванням їх індивідуальних потреб, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких осіб на освіту, сприяння розвитку їх особистості, поліпшення стану їх здоров'я та якості життя, підвищення рівня участі у житті громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку створили центр для навчання дітей з особливими потребами
29 листопад, 2017, 13:09