На Різдво Янукович побував у монастирі на Волині

На Різдво Янукович побував у монастирі на Волині
Президент Віктор Янукович у Зимненському Свято-Успенському монастирі бажав українцям тримати силу духу, яку дає православ’я.

У жіночий монастир села Зимне, що у Володимир-Волинському районі, Янукович зайшов близько 11.20 7 січня, незадовго до завершення святкового Різдвяного богослужіння.

Його оточувала як делегація чиновників з Києва (Міністр культури України Михайло Кулиняк, Генпрокурор України Віктор Пшонка та Міністр юстиції України Олександр Лавринович), так і волинські владці (голова ОДА Борис Клімчук, голова Волиньради Володимир Войтович).

У прес-службі Януковича повідомили, що Різдвяну літургію у монастирі відправив Керуючий справами УПЦ, Архієпископ Бориспільський Антоній.

Перший національний транслював літургію у прямому ефірі.

Януковичу подарували чудотворну Зимненську ікону Божої Матері. Її вручила настоятельна монастиря, ігуменя Стефана.

Глава держави передав настоятельниці монастиря ігумені Стефані церковний посуд для здійснення обряду освячення хліба, пшениці, вина та єлею.

«В цей день ми приїхали у Зимненський монастир для того, щоб разом з вами помолитися цьому святу, цьому диву, якому ми молимося і завжди радіємо, що Господь-Бог послав на землю свого сина Ісуса Христа», – сказав президент у вітальному слові.

«Великий приклад – відродження цього монастиря… Іспити, які пройшов цей монастир за всю його історію, вказують на те, що наша віра православна непохитна, а святині, які ми бережемо і вклоняємося їм, завжди допомагають кожному поколінню тримати цю силу духу», – зазначив гарант.

«Зараз прийшла наша черга. І ми з вами повинні пройти всі іспити, які нам дає Господь-Бог. І зробити так, щоб наше життя, життя наших дітей і наших онуків на цій землі покращилося. І щоб той святий дух, який живе у православ’ї, завжди давав нам ці сили», – виголосив Янукович.

Опісля Президент подарував настоятельниці монастиря коштовну литійницю, вклонився монастирській святині – іконі Божої матері, а потому залишив монастир.

Після завершення Різдвяної літургії Віктор Янукович оглянув монастир і відвідав печери преподобного Варлаама та храм святої Юліанії княгині Ольшанської.

Нагадаємо, через візит Президента на Волині тимчасово був призупинений рух транспорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як такий візит називається? Прогулянка, каяття на землі Волинській? Чи це така нова форма офіціозу? Поясніть, хо розумний?
Відповісти
шо тебе объяснять...ты христианин...твой бог говорит тебе любить ближнего...вот и люби яныка...аминь
Відповісти
А накуа йому лавринович, кулиняк і особливо пшонка? Чи в нас за овочем вже всі лазять, як за ким чер ин-ом?
Відповісти
а пацани київські без краваток, наші - при параді :)
Відповісти
Пацанам краватки не положено. А наші - недопацани, Богу дякувати.
Відповісти
Лицемерной любви: «Люди досі жили у гріхах своїх, / З ними до Страшного Суду переходив гріх (ДВУязычный-ДВОЕдушный-лицемерный-ЛЖИВЫЙ-ложный); / Хай Різдво Христове дасть («лицемерной любви») життя нове (щире та побожне) / І (чесних-ОДНОдушних) радісних днів!»
Відповісти
Величезна підозра, що жодного місцевого в храмі не було. Бо присутні розглядали розписи з відвислими щелепами. Очевидячки, загнали всіх по списку - чиновників та їхніх дружин. Ще якось теоретично можна пояснити присутність в кадрі "Першого національного" обласного прокурора. Але змушувати туди їхати прес-аташе нашого СБУ - це напевно перебор. Чи усіх, як колись на 1 травня?
Відповісти
На палю зрадників українського народу ....
Відповісти
Ви у таке свято хоч би язички поприкушували громотеї!:(
Відповісти
Людмила Олександрівна? Що ж ви чоловіка на западэнщину відпустили? Не боязно?
Відповісти
Все так штучно, примусово і некрасиво, що як ніби це не літургія, а поминки.
Відповісти
шановні коментатори, вмієте ж ви собі і усім спортити свято. Любіть Різдво, насолоджуйтесь святом, колядуйте. а не як баби базарні під церквою аби потрандіти...
Відповісти
Останні новини
На Різдво Янукович побував у монастирі на Волині
07 січень, 2013, 12:25