Михаїл та Ніфонт привітали вірян із Різдвом. ВІДЕО

Михаїл та Ніфонт привітали вірян із Різдвом. ВІДЕО
Владики Михаїл та Ніфонт привітали волинян із Різдвом Христовим.

Вітання керівника Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

«Щороку, святкуючи Різдво Христове, свята Церква нагадує нам про те, що Бог не залишив і тепер не залишає світ у цілому та кожну людину зокрема без своєї любові й опіки.

Христос навчав, що істинна мета земного життя людини не на землі, а на Небі, і що тимчасове слід розцінювати через вічне, духовне. Він не лише сказав, а й показав на Собі, що наша земна мандрівка починається колискою і закінчується могилою, між першим та останнім є скорботи і радощі, однак по смерті нам приготовано воскресіння й вічне життя.

Різдво Христове спонукає нас завжди обирати Бога і все світле, добре й вічне. Нехай Усевишній надихає нас на християнську любов, єдність і мир. Завжди молімося, щоб милосердний Господь зігрівав теплом наші домівки, зміцнював наше здоров’я, вселяв віру і любов у наші душі. Адже воістину: хто має любов, той сам стає джерелом правди і справедливості».



Вітання керівника Волинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.

«У ці особливі дні різдвяних свят сходить не просто сонце, а народилось Сонце Правди Христос Бог, Сонце Божественної Істини, яке зігріває своїми променями застуджені від гріховного холоду людські душі. Через Богомладенця Іісуса усі ми стаємо дітьми Всемогутнього Бога. Яка ж невичерпна любов Божа до роду людського?! Спаситель наш Іісус Христос крізь тисячоліття крокує до нас ради нашого оновлення і спасіння. Час і простір підвладні Йому. Тому, скільки б років не минуло, яка б відстань не відділяла нас від Віфлеєму, Христос знову і знову входить у наше життя, сповіщаючи нам тайну Богоєднання.

Живучи на цій землі, ми в більшості подібні до тих жителів Віфлеєму, які не відкрили своїх дверей для Пречистої Діви Марії і праведного Йосипа Обручника. Але любов Божа закликає нас брати приклад зі східних мудреців, які будучи вченими, з глибоким смиренням серця прийшли вклонитись народженому серед ягнят Іісусу. Вона вчить уподібнитись і тим убогим пастушкам, життя і труди яких не були відомі для світу цього, але своєю простотою вони удостоїлись першими вклонитися Новонародженому Христу.

І радіє серце від того, що у нашому краї є такі ж прості скромні люди, вбогі на вигляд, але багаті душею, сповнені вірою в Іісуса Христа і збагачені любов’ю до ближніх. Їхні щоденні добрі справи не відомі для світу цього, але вони безперестанно творять добро, не сподіваючись на подяку чи нагороду. Їхня любов не знає меж, вони не ділять людей на ближніх чи дальніх, у всіх бачать творіння Боже, своїх братів і сестер у Христі. Саме ці люди, істинні християни, яких не розуміє цей світ, для Бога дорогі та рідні. До таких людей прийшов Спаситель і саме для них готує Свої райські обителі».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Михаїл та Ніфонт привітали вірян із Різдвом. ВІДЕО
07 січень, 2013, 11:15