Януковича на Волині зустрічали червоною доріжкою і церковним передзвоном. ФОТО. ВІДЕО

Януковича на Волині зустрічали червоною доріжкою і церковним передзвоном. ФОТО. ВІДЕО
Президент України Віктор Янукович 7 січня відвідав Зимненський Свято-Успенський жіночий монастир у Володимир-Волинському районі.

Ще за тиждень до події володимирчани говорили про приїзд глави держави. Подейкують навіть, що напередодні Різдва, у неділю, 6 січня, латали дірки у дорожному покритті, кудою їхатиме сам Президент.

У перший день Різдва, 7 січня, уже о 9:00 головну вулицю Володимира-Волинського – Ковельську – ретельно розчищали три трактори у супроводі службового автомобіля ДПС. Саме цим шляхом пізніше їхав кортеж Президента, прямуючи до Зимненського жіночого монастиря.

На шляху Януковича у кращих традиціях «пострадянського чолобицтва» розмістили великий біл-борд із написом «Волиняни щиро вітають главу держави».

Як відомо, коли у травні 2012 року планувався візит Януковича на Волинь, в області теж розвішували вітальні біл-борди.



Майже десята – містом повільно проїжджає міні-кортеж. Як відомо, Президент ось-ось має прилетіти. Згодом стає відомо, що прибув він на волинську землю на вертольоті. Приземлився на території району міста «військове містечко», звідки пересів у кортеж.



Тим часом у Свято-Успенському соборі триває служба Божа. Людей усередині – трохи більше сотні.

У храмі, а потім під ним, вже були ті, кого громадянський порив і службова необхідність покликали відсвяткувати Різдво разом з Президентом. Серед них - луцький міський голова Микола Романюк. Біля Романюка - власник однієї з найбільших будівельних компаній області Віктор Чорнуха та голова правління "Луцькавтодору" Юрій Ольховий. Фірма Чорнухи "Луцьксантехмонтаж" за рік освоїла майже 200 мільйонів гривень державного бюджету. Знайдеться робота і керівнику "Луцькавтодору": Волині цьогоріч пообіцяли 90 мільйонів гривень на реконструкцію і ремонт доріг.



Чекає президента і начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. Поряд з ним - заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк та начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк.



На території монастиря повно представників правоохоронних органів та державної служби охорони. Стежать за порядком.

Десь за 20 хвилин до приїзду Януковича, просто під час святкової літургії монашки почали стелити червону доріжку та килим при вході до храму. Частину людей попросили вийти – треба було зробити прохід для Президента.



Янукович вже поряд: охорона стала метушиться. Не менш показова ознака наближення гаранта – стали дзвонити у дзвони.

На подвір’я монастиря заходить Віктор Янукович (певно, кортеж зупинився під ворітьми). Спеціально до його приїзду відкрили центральний вхід, попід дзвіницею. Прихожани до цього заходили бічними ворітьми.

«Христос народився», - гукає Віктор Янукович людям.

«Славімо, його!» - чути у відповідь.



З Януковичем у монастир прибула волинська свита: голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, його заступники Олександр Башкаленко, Олександр Курилюк і Станіслав Ющик.



Само собою, були й місцеві – районного рівня – «вельможі»: міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, його друг, бізнесмен і екс-кандидат в нардепи Сергій Ковальчук, голова Володимир-Волинської РДА Валентин Скуба.



Відвідали у Різдво монастир й голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, головний прокурор області Андрій Парака, його попередник Андрій Гіль.



А з Вікторем Януковичем приїхали генпрокурор України Віктор Пшонка, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, міністр культури України Михайло Кулиняк, Міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Очевидно, що на всій службі Президент не був. Загалом на перебування у храмі він витратив близько 40 хвилин: побув до кінця служби, поцілував Зимненську чудотворну ікону Божої матері, поставив свічку, керівництву монастиря вручив подарунки та привітав усіх присутніх зі святом Різдва Христового. Після чого покинув храм.



Цікаво, щойно Президент вийшов, килими, які йому постелили, одразу почали забирати з-під ніг мирян.

Опісля Президенту зробили невеличку екскурсію територією Зимненського монастиря.





Близько 13:00 Президент завершив свій візит та покинув волинську святиню, ще раз привітавши волинян із Різдвом Христовим.



Як відомо, цей приїзд Януковича на Волинь - перший його візит у Волинську область в якості Президента України. Попереднього разу, у травні 2012 року, візит Віктора Януковича відмінили через несприятливі погодні умови.

Текст, фото і відео Марії ДОМАНСЬКОЇ (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Янукович
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 62
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
навіщо він сюди приїхав? Морально неповноцінна людина він, я вважаю
Відповісти
Зйомки не журналістів а папараці!
До жовтезни скочуєтесь!:(
Червоний килим у тому храмі постійно!
Людей було близько 300!!!
А Доманська... тільки и працює на обсер влади! Тьфу!!!
Відповісти
Матушки там постійно за килимами слідкують! Зайшло багато людей і він став мокрим від снігу - от і прибрали!
Доманській треба частіше святині відвідувати, а не у щілини підглядати і неправду писати!
Відповісти
Так ви все-таки Лариса чи Олег? )))))
Відповісти
А й справді, це не інформаційний матеріал, це текст, насичений якоюсь жовтизною і особистим неприязним ставленням до влади :(((
Відповісти
як приємно писати фееее про януковича!)
Відповісти
На що през заслуговує, так про нього і кажуть. Відчепіться від Марії, вона молодець. І відколи це будинок неканонічного патріархату став святинею?
Відповісти
Козолупу хто сказав що це будинок неканонічного патріархату,ваш московський олігарх кірил,Україна незалежна,Церква незалежна від московії!
Відповісти
Дак цей монастир не московського патріярхату?

Тоді тра цілувати ноги Януковичу.
Відповісти
Конфесія: УПЦ МП

((
Відповісти
Романюк і його бізнесова свита там взагалі ні до чого! Романюк мав би святкувати з лучанами, якщо там хотів публічності. а він поперся на поклон до царя аж у Володимир-Волинський район!. яке відношення має мерчик до іншого району області? там своїх вистачає підлабузників.
Відповісти
на стрєлку з генпрокурором коля паєхал, вопрос уладіть па поводу деревяних мальчиков, а то вакруг них тучи враждєбниє вєют...
Відповісти
Романюк взагалі у відпустці на 2 тижня!:)
Відповісти
Романюк і на цей раз не уникнув моральної і інтелектуальної катастрофи - поїхав у Володимир-Волинський собак дражнити. А щодо бізнесової свити, то коло його дружби вкрай обмежене і специфічне, як в базарниці, яка торгує з термоса сурогатною кавою на розлив.
Відповісти
editor та Mirna працівники сайту, а що ви зробили для цієї статті? Сиділи в теплі і святкували, а тепер ще свої "розумні" коментарі додаєте?!
Відповісти
а аффтарка цієї статті є тут десь на фото чи відео?
Відповісти
мммда,... фоткі жесть. А яник оказується нормальний пацан. Он в церкву ходить, молиться дома напевно :))))
Відповісти
Шо там робив Романюк?
Полизати поїхав? За рахунок відпустки?
Ну з Чорнухою та Ольховим більш- меньш ясно- державні гроші рікою течуть у їхні кишені. Треба відповідати надлояльністю. А мер?
Напевне комсомольське минуле, як безумовний рефлекс-бути біля "Папи", хоч постояти- але БІЛЯ!!!
Щоб всі бачили куди він "вхож"
Гидота!
Відповісти
к сожалению,прошли времена,когда в штате каждого СМИ работал профессиональный фотограф.Журналист+мыльница=репортаж.Хотя в данной ситуации сильно ругать автора за некачественные фото не стОит,так как работать там было реально тяжело из-за участвия Президента,каким бы он ни был.
Відповісти
Вам журналісти інфорацію свіженьку подають, а Ви слюні пускаєте, мовляв, фото не таке, відео розмите...
Хочете фото?, фотоапарат в руки і вперед!

Відповісти
Суцільна показуха
Відповісти
Пропоную нагородити Романюка Миколу Ярославовича орденом за заслуги першого ступеня у зв'язку з чесним служінням на благо глави держави Віктора Януковича та Партії регіонів, а також враховуючи його заслуги перед розвитком бізнесу Ігоря Палиці і партнерів, покращенні економічної ситуації бізнесової еліти.
Відповісти
Не переймайся, там уже все нагороджено і віддячено.
Відповісти
Перед Богом все равны, но перед церковью есть "самые равные" (почти по Оруэллу). Спасибо автору за позицию. Кто привык к хвалебным одам, тому может и не нравиться.
Відповісти
Тут мова не про "хвалебну оду", а про об'єктивну подачу інформації! А "позиція" якась - однобока...
Текст - це таке ...
А хто їм заважав звернутися наприклад у прес-службу ОДА за якісними фото і відео матеріалами?
Відповісти
Ну да, еще и за текстовым сопровождением к качественным фотоматериалам можно обратиться. Пресс-служба ОГА именно то место, где поправят и помогут. :) Автор имеет право на субъективную подачу, она выразила свою позицию и поставила свою подпись.
Відповісти
Я сказав тільки про ВІДЕО і ФОТО!!!
Відповісти
:) А зачем? Чай, не художественная выставка. В этом вся и прелесть, материал то авторский. К слову, я Рычука ругал за качество фоток, когда он еще ВН командовал. Но, здесь не "тот" случай. ИМХО.
Відповісти
Стандарт-матеріал інформаційного характера не може бути упередженим.
Стандарт-оперативеість, об*єктивність, неупередженість.
Матеріали суб*єктивного характера мають право на існування в публіцістичних, аналітичних рубриках.
Новини не можуть містити оцінок.
Оцінка за читачем, глядачем.
Ці норми взяті з Internews.
Відповісти
Вы правы. Просто надо было размещать не в новостной колонке, а на стене или авторские статьи.
Відповісти
Оно таки Да!
Но тогда "новости" в одном месте.
А рейтинг определяет новостная лента.
Кадровые проблеммы ВП видно невооруженным взглядом.
Именно поэтом ЮР вынужден брать материал МД. Другого нет.
Мой прогноз-если ИЕ не купит ресурс -то ВП загнется через полгода.
Відповісти
Знаю больше. Нас и "их" ждут перемены. :)
Відповісти
Искренне-УДАЧИ!!!
Відповісти
Це ви про шо, шановні?....
Відповісти
пЄТЮНЯ, анекдоти писати не пробував, добре буде получатись.З хвалєбними одами тухловато, досить смердючі, про обєктивність не згадуйте, для глиста гавно господаря - рай! А процес випорожненя - смерть, засохне разом кизяком!Раптов влада змінеться, до чужої дупи привикати......Треба було ще порадити до Ганьки Герман звернутись, щоб кращу промову написала і наголоси правильно розтавила Гаранту, а то знову хотіли єфектно, а вийшло як завжди .
Відповісти
Не орденом а іменним пасталєтом, ну щоб потім було чим виконать долг честі
Відповісти
Вірогідно, що іншого фоторепортажа і вийти не могло. Гляньте, скільки там охорони... Як могла Марія, так і сфотогарфувала. Та й які надзвичайні знімки там можна було зробити? Але, вважаю, що людей на службі у храмі таки було не сто. Знаючи цей храм, і бачачи, як щільно стоять люди, все таки там далеко не сто людей було. І, врешті, ніхто нікому не заважає вірити у хатха-йогу чи Єгову, тому не варто висувати претензії - та ще й з такою злобою - до людей, які ідуть у цей храм, у цей патріархат. Але народ у нас злий і несправедливий. Коментарі переважно злі, не по суті.
Відповісти
Гидке, убоге видовище!
Блюзнірство, раболєпство, цинізм........святкова літургія, повинно б було бути якесь духовне піднесення, а замість того рвота і відраза! Ліцедєство, цинічній спектакль.
Ніби це не Волинь а якась Макєєвка. Тфу!
Були колись славні волиняки,.... а стали чухонцами-полішуками.
Відповісти
Якщо відокремити призвища - все це відбувається всі роки незалежності і при любому президенті! А Ющенко взагалі екстрім полюбляв - повтікати від охорони!:) Так що заспокойтесь!
Відповісти
"А Ющенко взагалі екстрім полюбляв - повтікати від охорони!" - ну і....???????
Хто від цього страждав? Міста перекривали, людей розганяли, відтісняли...? Так страждає твій гарант від народної любові, що скоро "папа-мобіль" купить. Таке відчуття було що БОДІ-ШАВКИ не тільки від людей, а і від ікони хотіли загородити, мало що , раптом що...?
Ющ він то говно, але це говно хомячка в порівняні з говном слона.
Відповісти
Це була велика "стрєлка" впливових бандюків! І про яку св'ятиню тут може йти мова? Всім відомо що цей монастир логово проституток на чолі з головною агенткою московських спецслужб!як це стерво посміло подарувати таку старовинну ікону? Це надбання народу, наша історія, віра.....Паскудство!!!!
Відповісти
Почему у нас в стране о журналистике перестали говорить, как о четвертой власти? В то время, как нетоталитарные страны считают ее важнейшим рычагом в контроле общества за властью. Почему вырождается профессия? Наверное потому, что почувствовав вкус публичной власти сюда ломанулись проходимцы всех мастей: И на выборах мы видим толпы бритоголовых " журналистов" со сбитыми на кулаках костяшками. И не дружащие с Законом особы вдруг становятся представителями СМИ.Так же как и те продажные "журналисты",которые прислуживоют тоталитарным режимам власти,игнарируя при этом интересы общества со здравым умом,
иллюзируя реальность, которая не отвечает действительности!
И только такие представители СМИ,как Мария снимают пылину
этого наигранно-иллюзорного представления в откровенно открытой информационной форме,ущемляя тем самым "достоенство"тех журналюг,которые работают в обратном направлении,подигрывая свом дережерам!!!
Відповісти
продажні журналісти це ви про тих, хто оспівує владу та грошових мішків? так на Волині їх кількість просто зашкалює...
Відповісти
Зараз у принципі будь-хто може стати журналістом. З виборами, то окрема історія. Бритоголовим просто штампують посвідчення на один місяць. Але ж реально працюють у редакціях особи, які часто й писати чи говорити толком не можуть. Бо потрапили вони туди тому, що вміють похвалити багатого дядю, який фінансує те певне ЗМІ. Причому, він сам не здатен оцінювати професійний рівень журналістів. Головний критерій «творчих здібностей» – вміння плазуватися перед засновниками-спонсорами. Через що протягом останніх 10-15 років редакції заполонили працівники, м’яко кажучи, далекі від журналістики. Якщо так і далі піде, то скоро в редакцію на роботу братимуть принципово будь-якого, тільки не журналістів )))
Відповісти
усі ЗМІ України, що підхопили цю новину, пишуть як через "зіпсований телефон" - одні пишуть про копію чудотворної ікони, яку подарувала ігуменя, інші - про нібито саму оригінальну чудотворну ікону Х століття (зокрема це написала "Волинська правда"!)...то що, брати журналісти? коли буде ЯКІСНА журналістика? коли вже перестанете перепостами займатися? одне в одного списують, як шкодливі школярі, от і виходить - недочув, недозрозумів...(Це немає стосунку до саме ціїє статті, просто - до слова...)
Відповісти
І, до речі, оригінал чудотворної Зимнівської ікони Богоматері насправді зберігається в ігумені у келії, у храмі лише її копія. Інакше вона мала б охорнятися не так, як зараз. Це ж легко зрозуміти. Копії ікони - на різну ціну і різного розміру, продають у монастирських лавках. Президенту подарували виготовлену для ВІП-персон, це видно з сюжету по ТБ. Розкішно оздоблена, але лик - той самий.
Відповісти
де ви бачили щоб таким "великим людям" дарували копії??? Саме копії і прикрашають музеї і келії, а справжні полотна прикрашають маєтки таких сволот!
Відповісти
Можно заметить и такую тенденцию - журналисты перестают быть некой кастой, избранным сообществом, от которого зависят информационные потоки и коммуникации в обществе. Монополия традиционной журналистики на информацию закончилась!!! Нынче каждый человек при желании может быть эффективным журналистом посредством интернета, и доносить информацию со своего двора, города всему миру оперативно и непредвзято. А людям надо учиться думать сердцем и душой, а не промытыми мозгами, которые поддаются манипуляциям))) Стране нужны пяток журналистов, три десятка репортеров и несколько сотен корреспондентов, чей труд ценен качеством информации. Остальных, включая союзы, профсоюзы и банды полужуриков - в село, огороды копать и коз пасти))). Нужна система формирующая ценность СМИ!


Відповісти
лУЧАНКА, ПРОСВІТИ НАС!
Ти видно при ділах і в курсах? Скоріше ти наврят чи лучанка, в кращому випадку клімчуханка.
Ну а що стосується президента, то якусь підробку, чи якесь "фе" він не візьме, там забаганки о-го-го.Так що, що "уплыло" в колекцию сімейки, ще колись вспливе. Не мішало б експертам перевірити справжність Зимненськї ікони що залишилась!
Відповісти
А вам би шановний манерам пристойності не завадило б повчитися!
Відповісти
Єдине, на чому хочу наголосити: "Волинь-пост" - єдине інтернет-видання, котре зуміло (чи поставило за мету) побувати у монастирі й написати про візит Президента, побувавши там і побачивши. Зауважте, попри відсутність акредитації і решти журналістських робочих нюансів. Не полінувалися - молодці!
Відповісти
Зрадники України.....
Відповісти
Репортаж про перебування Президента України В.Ф.Януковича на території монастиря Успіння Пресвятої Богородиці у селі Зимно ,Володимир- Волинського району журналісткою підготовлено професійно, з охопленням практично всіх можливих описових критеріїв. Адже коли журналіст перебуває серед висопоставлених персон які охороняються, дуже важко , а інколи навіть неможливо вибрати необхідний ракурс для фото.
Тож шановній репортерці бажаю гарного Різдва та професійної удачі!!!
Відповісти
Та не робіть ви героїні з Доманської! Просто акредитації журналістів не було, а вона дізнавшись про приїзд ломанулась туди. Офіціоз у ОДА надали, а решта - що Доманська "роздобула". Був би офіційний захід, то кожне видання написало б на свій погляд. Просто трохи перекручена інформація і з одного джерела - от і вийшло стільки неоднозначних коментарів.
Відповісти
А какие на Волыни журналисты? Кучка неоперившихся молодых людей, которые "вооружившись" ноутбуками и получив свободный доступ к информации и вседозволенность интернета пишут что-попало?! Грамотной, аналитической информации - НОЛЬ! То что можно читать?:)
Відповісти
Новости.
Відповісти
Читаю волинські Інтернет-видання, точніше, переглядаю, для того щоб знати що відбулось в регіоні. Як на мене, майже усі повідомлення - просто інФОРМАТИВНІ, як у протокольний репортаж. І все. І не про яку аналітику мова не йде. А тут у коментах дискутують між собою виключно журналісти. І "інкогніто" один одного гидять. Кожен волинський журналіст купується, тому що думає як вижити. Якби вони у своїх редакціях: чи-то друкованих, чи-то електроних, отримували гідну зарплату, тоді усі журналісти "співали" б по-іншому. А так, думають як вижити. А обіс....ти любого може кожен, тим більше позаочі, а тут у коментах = ще простіше. Така вже украхнська ментальність. Так що, як казав Ющенко, любі друзі, подивіться насамперед відкритими очима на себе.
Відповісти
У тому і справа, що всі ЗМІ - підконтрольні і "співають" під власника! А якщо деякі молоді думають, що вони незалежні і можуть нести всяку пургу, то помиляються, бо не знають хто у них у виданні "криша"! Коли терпець уривається - видання закривають, або перепродають, ну це вже інша історія...
Просто їм треба трохи попуститись і не вважати себе "зірками" інтернет-журналістики, бо ще дуже зелені!
Відповісти
да, все практично сказано, і, як завжди в українців, виходу так і не знайдено. а він є: об'єднатись і створити нормальний інтернет-портал, навчитися заробляти контентом і бути професійними. волиньпост, в принципі, до цього дотягує, але, схоже, він став привабливим Єремеєву і Ко, може, комусь іншому. тому все-таки - виходити і робити новий продукт
Відповісти
це повинен бути новий формат, що виходив би за рамки інтернету, ставав масовішим.
Відповісти
У тому і справа, що ви мовчите і тихенько купуєтеся, а про "підконтрольність" лише в кулуарах або у коментах.Спробуйте протестувати. Ви ж це вмієте. Щодо Доманської, як зуміла, так і написала. Якщо ви "журналісти" інколи моніторите інші інтернет=видання, то про офіційні візити усі лише пищуть про те, що за чим відбулося. Так і вийшло у пані М.Тепер Їй створили гарний піар і вона = зірка :=)
Відповісти
"Спробуйте протестувати" :)
__________________________________
А хто хоче без роботи залишитись?
Он "Перець" закрили і тиша... і де журналістська солідарність? Аверс би вже волав на право і на ліво, але ж до закриття люди Палиці причетні от і... :) У цьому болоті давно все зрозуміло!!!
Так і тут буде, якщо когось конкретно "достануть"!:(
Відповісти
Останні новини
Януковича на Волині зустрічали червоною доріжкою і церковним передзвоном. ФОТО. ВІДЕО
07 січень, 2013, 20:08