ТОП-10 найбільш непотрібних професій у 2013 році

ТОП-10 найбільш непотрібних професій у 2013 році
Експерти ринку праці України склали перелік з 10 професій, яких країна буде потребувати менше всього.

За словами експерта Германа Овчаренка, на першому місці металурги. Також постраждають працівники машинобудівної галузі, пише ТСН.

Без роботи можуть залишитися і представники банківської сфери, у яких вже є досвід 2008 року, коли знизився обсяг видачі кредитів.

Похвилюватися доведеться і страховикам - вони тісно пов'язані з банківськими послугами та кредитуванням, підкреслює Герман Овчаренко.

Експерти ринку праці включили в ТОП-10 працівників готелів і ресторанів, а також адміністративний персонал: секретарів і офіс-менеджерів, референтів, помічників директорів і кадровиків.

Також в даний момент проблеми з працевлаштуванням переживають економісти, бухгалтери і юристи. Спостерігається зниження запитів з боку роботодавців в таких сегментах, як робочий персонал, транспорт, логістика, маркетинг і реклама.

Але не все так погано, стверджує Овчаренко. За останні кілька місяців кількість вакансій збільшилася на 17%. Найбільше користувалися попитом медичні працівники, фармацевти, менеджери з продажу, продавці-консультанти, ТОП-персонал, будівельники і дизайнери.

Найбільш затребувана на сьогоднішній день сфера - це інтернет та телекомунікації й зв'язок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Єє.. будівельники все ще у грі)
Відповісти
Моя колега працює в студентській приймальній одного нашого вишу. І каже, що освіта наша настільки впала, що все більше дітей йдуть в гуманітарні вузи не того, що дуже хочуть бути вчителями, юристами, лікарями чи науковцями у цих сферах, чи може письменниками чи впертими журналістами. Ні.
Є такі, але 10-15 відсотків. ВСЕ!
Решта йдуть туди, бо ЗОВСІМ НЕ ЗНАЮТЬ МАТЕМАТИКИ! Перепрошую, ТОЧНИХ НАУК!
Запитайте в студентів мовних чи журфаку - скільки вони мали з математики?! Нехай поділять дріб при вас. Побачите той конфуз...
Не переживайте за банківську справу, судячи навіть з нашого міста, генделиків та банків, а також госпрозрахункових аптек, лікарень, приватних структур (де в основному крутяться гроші) не зменшилося, а, досить таки, навпаки!
Держава дбає за свої капітали, тобто люди десь там,далеко. А гроші, звісно, люблять рахунок і розумних капіталовкладень. Тепер будуть шукати креативних (які, як не дивно, небагаті, бо "голь на видумки хитра"), отож їхні задумки будуть купувати і втілювати в життя. Розумні багачі, такі як наприклад, Стівен Пол Джобс купуватимуть джерело витоку креативних ідей (у випадку з Джобсом, це історія взаємодопомоги.Стів Джобс не був винахідником й конструктором першого персонального комп'ютера Apple, його створив Стів Возняк. Але Стів Джобс привів ідею ПК в життя),триматимуть їх в тіні, підгодовуватимуть зарплатою і триматимуть до того часу, поки ідейник "нестиме золоті яйця". Перепрошую ))
Юристи теж не пропадуть. Єдине, кому перепаде на горіхи - бюджетна сфера, ті ж державні вчителі, лікарі, заклади культури і державні ЗМІ.
Вчіть математику та економіку,поки не пізно!
Відповісти