Волинь за рік стала серйознішим конкурентом

Волинь за рік стала серйознішим конкурентом
Волинь посіла 11-те місце у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України. У порівнянні з 2011 роком її індекс конкурентоспроможності зріс на 0,11 бала.

Рейтинг на основі інфомарції за 2012 рік оприлюднив фонд «Ефективне управління», повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Основний показник – індекс конкурентоспроможності – базується на 12 складових, що об’єднані у 3 субіндекси. Базова інфомрація, яку враховують у рейтингу - інституції, інфраструктура, макроекономічне середовище, охорона здоров'я та початкова освіта.

Підсилювачами ефективностіу підготовці рейтингу вважалися вища освіта та професійна підготовка, ефективність ринку товарів, ефективність ринку праці, рівень розвитку фінансового ринку, технологічна готовність, розмір ринку.

Фактори розвитку та інноваційного потенціалу - рівень розвитку бізнесу, інновації.

У цьому рейтингу Волинь посідає 11 позицію з індексом 3,99 (в середньому по Україні – 4). Попереду - міста Київ і Севастополь, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Одеська, Запорізька, Полтавська та Львівська області.

У порівнянні з 2011 роком область піднялася на одну позицію, індекс конкурентоспроможності зріс на 0,11 бала.

Область лідирує за оцінками використання бюджетних коштів, фаворитизму в рішеннях чиновників, охороні інтелектуальної власності у бізнесі, надійності захисту інвестора, рівнем стандартів аудиту та звітності. Також гарні показники має область рівнем розвитку фінансового ринку, ефективністю ринку товарів.

Щодо рівня розвитку бізнесу область займає лідерські позиції за оцінками кількості та якості місцевих постачальників, готовності передачі повноважень та орієнтації на професійне управління.

Вищезазначені оцінки стали можливими завдяки ефективній співпраці влади, бізнесу та громадських об'єднань Волині, йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.

Одним із найважливіших чинників цієї співпраці є діяльність консультативно-дорадчих органів, які утворені при облдержадміністрації. Найперше це: Регіональний комітет з економічних реформ, Регіональна рада підприємців в області, Рада вітчизняних та іноземних інвесторів, Координаційна рада з питань розвитку підприємництва в області. Крім керівників органів влади, до їх складу входять представники суб'єктів господарювання та громадських об'єднань області.

Довідка

Конкурентоспроможність - здатність певного об'єкта або суб'єкта перевершити конкурентів у заданих умовах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: рейтинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.