У Луцьку на замерзлій річці оселився лебідь. ФОТО

У Луцьку на замерзлій річці оселився  лебідь. ФОТО
На замерзлому руслі річки Стир, поблизу заповідника "Старий Луцьк" оселився лебідь.

Рибалки і перехожі бачили його тут ще в останні дні грудня. Тоді ж, стурбовані долею птаха, який міг просто замерзнути, люди стали повідомляти про лебедя екологам.

Лебідь ходить по замерзлій частині річки і, схоже, не дуже боїться людей, які до нього підходять. Правда, ближче метра-півтора не підпускає - шипить.

Як розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда, водоплавного птаха вже оглядали фахівці. Їм довелося навідуватися на водойму кілька раз: еколог каже, що лебідь там буває не постійно, а перелітає в іне місце.

Птаха оглядала директор зоопарку Людмила Денисенко. Зі слів Гламазди, вона зазначила, що це - молодий лебідь. Він не поранений.

За словами Гламазди, в погодніх умовах несуворої зими лебідь може перезимувати на таких водоймах. Цей лебідь харчується корінням водорослей. Тож, цілком можливо, що саме тому й ходить по кризі - шукає корм.

Лебедю нічого не загрожує, тож у відділі екології не бачать проблеми в тому, що лебідь живе на Стирі. Він не поранений, тож якщо йому стане холодно, він просто полетить, запевнив еколог.

Анатолій Гламазда розповів, що в Луцьку є ще одне місце, де зимують лебеді: на ставках "Луцькводоканалу", де зараз живе до 18 цих птахів. Уже не перший рік щозими їх підгодовують активісти й екологи.

Уже після того, як ця новина була опублікована, до редакції ВолиньPost зателефонував начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда і повідомив, що лебедя піймали й оселили в Луцькому зоопарку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это у него такой зимний окрас?
Відповісти
Віковий.
Лебедятко весняне.
Відповісти
Останнє фото дуже гарне ! Збережу собі
Відповісти