Я хотів би, щоб мінімальна зарплата була 10 тисяч, – Ігор Лапін

Я хотів би, щоб мінімальна зарплата була 10 тисяч, – Ігор Лапін
Президент анонсував, що мінімальна заробітня плата у 2018 році може бути 4 тис. 100 грн. Відповідна норма про коригування мінімальної заробітної плати в залежності від стану економіки закладена в проголосованому парламентом бюджеті на наступний рік.

Про ключові цифри, закладені в бюджеті 2018 року розповів народний депутат від Луцька Ігор Лапін в ефірі «112.UA».

«Я б хотів би, щоб мінімальна зарплата була 10 тисяч грн., але потрібно виходити з реалій. Водночас черговий крок зробили, підняли мінімальну заробітню плату».

Лапін не вважає зростання соціальних гарантій політичним кроком, адже, на його думку, якби Володимир Гройсман говорив би це перед тим, як стати Прем’єр-міністром, то, можливо, сумніви і закрадалися. Зараз такі кроки він розцінює як прогнозування бюджету, інфляції, курсу гривні до долара.

«Хто, як не Прем’єр-міністр, може проаналізувати розвиток подій запущених нами реформ 2 роки тому, ще за уряду Яценюка. І тенденція до росту в нас все-таки є. Як би не кричали «зрада», в минулому році та позаминулому, що «під ялинку прийняли бюджет», бюджети були виконані і зарплати піднімаються»,- сказав Лапін.

Народний депутат зауважив, що зараз помітні наслідки реформи, які були запущені ще урядом Арсенія Яценюка і, незважаючи на пусту казну, яку отримали в 2014 році, зараз казна наповнюється і не лише за рахунок зовнішніх запозичень.

«Коли Гройсман став прем’єр-міністром, прогнози були різні. Я тоді говорив, що часи закручування гайок пройшли, тепер треба пожинати плоди того, що назакручували. Тому доведеться йти на непопулярні кроки, але й доведеться займатись соціально-економічними питаннями, реформами. І, думаю, найближчі два роки перші результати реформ 2017 будуть, і будуть успішними», - підсумував народний обранець.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб волинський мрійник прожив останні свої роки на мою пенсію!
Відповісти
реформи- "геноцид" української нації з боку МВФ. Бідність назва реформ. Папір і друк грошей. пусті слова. Один закон України прийняти і зарплата 1000$, 3 млн робочих місць...Лапін один з 42 мільйонів і все...який нічого не вирішує, лише слова і балачки...
Відповісти
...зарплати піднімаються. І ці теж. Думаю, що цей "реформаторський уряд" Гройсмана добряче розжене інфляцію своїми популістськими діями.Кінцевий результат для простого українця - вся та ж дуля з маком.
Відповісти
Останні новини
Я хотів би, щоб мінімальна зарплата була 10 тисяч, – Ігор Лапін
11 грудень, 2017, 14:42