Як на Волині в 1978 році випробовували «КАМАЗи». ВІДЕО

Як на Волині в 1978 році випробовували «КАМАЗи». ВІДЕО
Переглядаючи кінохроніку минулих років, вдалось виявити відео, зняте на Волині в 1978 році. У короткому ролику йдеться про випробовування автомобілів "КАМАЗ" на території Волинської області.

Не дивлячись на технічну сторону експерименту, відео все ж містить природній колорит нашого регіону. Випробовування проходять на фоні мальовничої Волинської природи, в кадрах є лелека, ліси та волинська природа, напевно такі були асоціації у оператора.

Через рік, в 1979 році, радянському командуванню прийде ідея озброїти вантажівки "КАМАЗ" під час війни в Афганістані в 1979-1989 рр., адже постачання колонами по землі було одним з основних артерії для більшості підрозділів Радянської Армії по всій країні.

Спочатку більшість водіїв автомобілів "КАМАЗ" просто навішували на дверцята бронежилети, що спочатку врятувало чимало життів. Однак кількість важкого озброєння у моджахедів безперервно зростала і незабаром для вантажівок в польових умовах з підручних матеріалів "кулібіни" стали вигадувати справжні "лати". Найчастіше замість вікон залишалися крихітні бійниці розмірів у кілька долонь, кузови перетворювалися на справжні металеві коробки, а на захист кабіни йшли цілі листи сталі.



Текст - Тетяна Яцечко-Блаженко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: КАМАЗ, відео
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаве відео.
Відповісти
Природа схожа на Полісся ! Цікаво, де це?
Відповісти
Останні новини
Як на Волині в 1978 році випробовували «КАМАЗи». ВІДЕО
19 грудень, 2017, 08:13