У Луцьку планують встановити сміттєсортувальну лінію за 6 мільйонів

У Луцьку планують встановити сміттєсортувальну лінію за 6 мільйонів
У 2018 році за кошти бюджету розвитку міста планують придбати сміттєсортувальну лінію вартістю 6 мільйонів гривень. Її експлуатація дозволить продовжити термін використання сміттєзвалища у Брищі на 2-5 років.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Луцькради 20 грудня.

За словами очільника департаменту житлово-комунального господарства Юрія Крася, потужність лінії, яку хочуть придбати, – 60 тис тонн. Це на 20 тис тонн менше, ніж виробляє місто. Проте таким чином вже вдасться значно полегшити роботу лінії власне на сміттєзвалищі та дозволить позбутися людей, які ходять там і копирсаються у смітті.

Встановити лінію планують на вулиці Дубнівській, а передадуть її у відання комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс». Крась зауважив, що вдасться зменшити невдоволення мешканців через постійні «рейси» сміттєвозів, оскільки машини їздитимуть рідше. Крім того, вдасться зекономити ще деяку суму коштів. Також це дозволить продовжити термін експлуатації сміттєзвалища в Брищі на 2-5 років.

Відповідно, аби зменшити навантаження на полігон, запровадять роздільний збір сміття. Також зауважили, що наразі розглядають можливість купівлі двох нових сміттєвозів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот скільки грошей відмиють.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку планують встановити сміттєсортувальну лінію за 6 мільйонів
20 грудень, 2017, 15:41