У Луцьку засяяла ще одна новорічна ялинка. ФОТО

У Луцьку засяяла ще одна новорічна ялинка. ФОТО
Напередодні свят біля новорічної ялинки ПрАТ «Волиньобленерго» облаштували різдвяний вертеп заввишки 2,5 метра.

На замовлення генерального директора товариства Володимира Купчака шопку виготовила Тетяна Мялковська, керівник дитячої арт-студії «Пятерня». Зі слів автора, над вертепом кропітко працювали понад тиждень. Майстрині асистував художник Андрій Соломін, учасник АТО, - повідомили у прес-центрі товариства.

Шопка має вигляд дерев'яної хатинки заввишки 2,5 метра і завширшки 2 метри. У композиції 12 фігур. Тут можна побачити ясла зі святим дитятком, фігури Марії, Йосипа, інших біблійних персонажів. Елементи шопки намальовані професійними акриловими фарбами і покриті лаком. За традицією, на долівку різдвяного вертепу поклали пахуче сіно й солому.

Шопка стала окрасою товариства, що додаватиме новорічно-різдвяної атмосфери і настрою. Сюди уже приїжджають жителі Луцька, аби зробити світлини на пам'ять.



Довідка

Різдвяну шопку – оригінальну символічну композицію вифлеємської стайні – традиційно встановлюють у час Різдва Христового у християнських храмах та на вулицях цілого світу.

За легендою, найпершу композицію різдвяної стайні – її у нас звуть шопкою (за польською традицією) або вертепом – встановив святий Франциск близько 1223 року. Таким чином бідний італійський монах хотів підкреслити, що головне у Різдві – не гамірне світське свято, а духовна подія, тобто народження Ісуса Христа у бідності та простоті звичайного хліву. Саме тому в шопці завжди зображають не тільки Пресвяту Родину (Ісуса, Марію і Йосифа), але й вола, осла тощо. Також у вертепі можна знайти трьох царів, мудреців зі Сходу, пастухів – тобто всіх героїв різдвяної містерії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.