«Дороге знесення»: луцькі муніципали просять грошей на демонтажі

«Дороге знесення»: луцькі муніципали просять грошей на демонтажі
У 2018 році на впорядкування та демонтаж тимчасових споруд у Луцьку департамент муніципальної варти просить передбачити 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Про це повідомили під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 грудня.

Підчас комісії обговорювали Програму впорядкування МАФів, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території міста у 2018 році.

Начальник відділу демонтажів Роман Кулик нагадав, що структура здійснює демонтажі на території міста з 2015 року. Відтак, створили відповідний відділ і нині йдеться про виділення коштів на наступний рік на демонтажі незаконних МАФів та інших тимчасових споруд.

«Ці споруди часто стоять з грубими порушеннями – на комунікаціях, проїжджих частинах, часто мають непривабливий вигляд», – зазначив посадовець. Відтак, суму, необхідну для демонтажу, вираховували із середніх показників - на 2018 рік муніципалам треба 1,7 млн гривень на знесення щонайменше 205 об’єктів.

Протягом 2017 року муніципали демонтували вже 221 споруду, та роботи ще тривають. Представник варти зауважив, що цьогоріч під час демонтажу дерев’яних гаражів з’явилася ще одна проблема – після них зазвичай залишається багато сміття. Його прибирання теж планують включити у програму впорядкування тимчасових споруд.

Депутати поцікавилися, чому у доповіді йшлося лише про демонтажі, якщо у назві програми фігурує слово впорядкування. Кулик уточнив, що йдеться не лише про знесення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крадіть і далі .
Відповісти
Відпустку сиротинській в Європі хто оплатить ? Тому і дорого виходить
Відповісти
а там точно ніхто нічого не курить? беруть гроші з бюджету на знесення, беруть гроші на "ніби оренду" техніки, мають гроші з "ніби орендованою землею для зберігання" + гроші від того, що здають на металобрухт і продають цілим...
хм... дивно що цим "бідакам" майже 2 лями виділятимуть... чому не 5-10??
ще одну коробку поремонтуйте в "колгоспній" машині за 5000 у.о. і точно новий гелік вийде комусь.... МРАЗІ
Відповісти
Останні новини
«Дороге знесення»: луцькі муніципали просять грошей на демонтажі
21 грудень, 2017, 12:10