Бюджет, екологія та комуналка: про що звітував ковельчанам Олег Кіндер

Бюджет, екологія та комуналка: про що звітував ковельчанам Олег Кіндер
Передноворічні клопоти ковельчан витіснили на другий план звіт міського голови Олега Кіндера, який прозвітував перед громадою 28 грудня. Одні сприйняли це як чисту формальність, бо того вимагає закон, інші й досі діляться враженнями у соцмережах, коментують, обурюються, схвалюють. Думки різні.

Але той факт, що громаді не байдуже, – однозначно позитивний результат звітування посадовця. І неабияку роль тут відіграє довіра до влади чи її відсутність.

Переповнена зала щойно відремонтованого народного дому «Просвіта» свідчила про те, що ковельчани прийшли не лише послухати мера, а й поспілкуватися. Адже формат зустрічі – це не інформування про соціально-економічний розвиток міста, це діалог із присутніми. Що, власне, й відбулося. Міський голова відповів на всі запитання. Їх, можливо, було б і більше, але в самому звіті викладена вичерпна інформація щодо багатьох нагальних питань.

Олег Кіндер під час зустрічі з делегацією з-за кордону
Олег Кіндер під час зустрічі з делегацією з-за кордону


Олег Кіндер не зловживав цифрами, бо, як відомо, на слух вони сприймаються досить важко. А ті, кого цікавить детальне використання коштів, можуть познайомитися з фінансовими документами про доходи та видатки міського бюджету, які є доступними на офіційному сайті міської ради.

У звіті озвучено низку проблем, проаналізовано виконання поставлених завдань, перераховано зроблені справи. Фінансові ресурси, які нині має місто, дозволяють розвивати (не утримувати, а саме – розвивати) такі галузі, як медицина, освіта, культура і спорт. Чималі кошти виділяються також на соціальний захист ковельчан.

Не минув увагою міський голова й недоліки у роботі, розповів, що з обіцяного громаді не вдалося здійснити, та пояснив причини. Адже плани можуть бути досить амбітними (побудувати в місті аквапарк та аеропорт), але реальні потреби для міського голови є першочерговими. Зокрема, торік суттєві корективи внесла ситуація з ліквідацією наслідків на ветсанзаводі. Саме на ліквідацію наслідків екологічного лиха спрямовано значні кошти.

Олег Кіндер під час запуску першого рейсу Ковель-Хелм
Олег Кіндер під час запуску першого рейсу Ковель-Хелм


Топ-тема для усіх керманичів українських міст – комунальна галузь, зокрема дороги. Скільки грошей не вкладай – їх мало. Тому й не дивно, що відремонтувати за рік 167 кілометрів міських доріг нереально. Також через зміни у законодавстві не вдалося вчасно виконати всі заплановані роботи в житлово-комунальній сфері та чимало іншого.

Посадовці місцевого самоврядування по-різному бачать партнерство і співпрацю із громадою. Міська влада Ковеля якраз й усвідомлює необхідність такого діалогу. Адже щороку Олег Кіндер звітує на відкритих зустрічах із громадянами. Така публічність свідчить про його бажання спілкуватися з виборцями, які у різний спосіб висловлюють свої прохання та вимоги: в листах, зверненнях, через депутатів, на особистих прийомах, телефонних дзвінках та навіть у формі мітингів чи протестних акцій. До речі, останні нерідке явище у Ковелі. І хоч така форма діалогу влади з громадою не є найкращою, та все ж приносить свої позитивні результати, а отже, має право на існування.

Звіт Олега Кіндера відбувся. Його схвалено. Громада впевнено увійшла в новий 2018 рік, що, як і попередній, сповнений щоденними клопотами про забезпечення життєдіяльності міста Ковеля. Хоча ухвалення міського бюджету проходило досить гаряче, Олег Кіндер запевнив, що проблеми, озвучені ковельчанами, міська влада вирішуватиме цьогоріч за наявності коштів у бюджеті. Понад те, він і далі налаштований на конструктивний діалог із громадою, бо ковельчани – направду патріоти свого міста, яке хочуть бачити його красивим, затишним, комфортним.

Зліва направо: Олег Кіндер, народний депутат Степан Івахів, директор фонду «Патріоти Волині» Денис П'ятигорець під час відкриття другої черги набережної в Ковелі
Зліва направо: Олег Кіндер, народний депутат Степан Івахів, директор фонду «Патріоти Волині» Денис П'ятигорець під час відкриття другої черги набережної в Ковелі


Текст - Олександр КРЕМІНЬ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бюджет, екологія та комуналка: про що звітував ковельчанам Олег Кіндер
04 січень, 2018, 15:24