Ціна краси: головні новорічні ялинки Волині

Ціна краси: головні новорічні ялинки Волині
На прикрашання головних новорічних ялинок у містах та містечках Волині витратили понад 650 тисяч гривень.

Аби з’ясувати, у скільки платникам податків обійшлося прикрашання головних новорічних ялинок на Волині, до місцевої влади було надіслано запити. Відповіді надійшли із 12 міст обласного значення та райцентрів.

1. Луцьк – понад 245 тисяч гривень

Прикрашання новорічних ялинок у Луцьку обійшлося майже 183,6 тисячі гривень. Це придбання нових іграшок, гірлянд тощо. Ще 61,5 тисячі гривень коштувало встановлення Новорічного і Різдвяного містечка.

Однак це далеко не всі витрати на те, аби причепурити Луцьк із нагоди свят. Зокрема КП «Луцьксвітло» передбачили 500 тисяч гривень, які які призначалися на світлову кулю-інсталяцію, світлові арки тощо.



2. Ковель – понад 186 тисяч гривень

Відповідь із Ковельської міськради, на жаль, так і не надійшла. Але раніше повідомлялося, що на ялинкові прикраси з міського бюджету влада витратила майже 132 тисячі гривень, а послуги з монтажу святкових ілюмінацій на головній ялинці міста обійшлися у 54,2 тисячі гривень.



3. Володимир-Волинський – 75 тисяч гривень

«У 2017 році на прикрашання головної новорічної ялинки у м.Володимирі-Волинському було витрачено 74997,0 грн», - йдеться у відповіді за підписом міського голови Петра Саганюка.



4. Рожище – понад 36,4 тисячі гривень

Головна новорічна ялинка у Рожищі опинилася серед «найдорожчих» на Волині. На її прикрашання витратили 36,428 тисячі гривень. Із них майже 21 тис грн. – на огорожу та нові іграшки. Безпосередньо прикрашання лісової красуні коштувало 4,444 тисячі гривень.



5. Нововолинськ – 31,4 тисячі гривень

На прикрашання головної новорічної ялинки у Нововолинську та закупівлю нових світлодіодних гірлянд витратили 31,4 тисячі гривень.



6. Ратне – 22 тисячі гривень

На прикрашання новорічної ялинки у Ратному витратили 22 тисячі гривень. «Новорічна ялинка (саме дерево) вирощена комунальним підприємством і кошти за ялинку не сплачувалися», - відповіли на запит у селищній раді.



7. Шацьк – майже 18,4 тисячі гривень

Як повідомляє секретар Шацької селищної ради Цевух, прикрашання головної новорічної ялинки у Шацьку обійшлося у 18,355 тис грн.



8. Горохів – майже 17,2 тисячі гривень

Трішки дешевше, ніж у Шацьку, причепурили новорічну ялинку в Горохові. Тут на ці потреби витратили 17,16 тисячі гривень. Зокрема гірлянди та ялинкові прикраси коштували 15,2 тис грн.. Ще майже 2 тисячі – витрати на паливно-мастильні матеріали.



9. Локачі – понад 11,9 тисячі гривень

У Локачах на прикрашання головної новорічної ялинки витратили 11,9 тисячі гривень. «Більшість новорічних прикрас є предметами довгострокового використання (елементи електричних гірлянд, пластикові іграшки, тощо) та будуть використовуватися в наступні роки», - запевнили у селищній раді.



10. Турійськ – 7 тисяч гривень

У Турійській селищній раді зазначили, що прикрашання новорічної ялинки в райцентрі коштуватиме «в межах 7 тисяч гривень».

11. Любомль – майже 5,7 тисячі гривень

Доволі економним виявилося прикрашання головної новорічної ялинки у Любомлі. Тут на ці потреби із бюджету витратили 5,65 тисячі гривень.



12. Маневичі - майже 5 тисяч гривень

На прикрашання головної новорічної ялинки у Маневичах використали 4,98 тисячі гривень.



13. Камінь-Каширський – 0 гривень

Найдешевшим прикрашання новорічної ялинки виявилося у Камені-Каширському. У цьому місті взагалі не витратили ані копійки, обійшовшись іграшками із попередніх років.



Мирослав Ватащук,
для Інформаційного агентства ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Горохів, принаймі на фото, виглядає найкраще, а враховуючи ціну 17,2 тисячі - взагалі ідеально, то в Луцьку 500+245 = 745 тисяч!!! Укроп обікрав місто.
Поліщук і Пустовіт бездарні, пихаті дерибанщики бюджету і землі громади, ще буде проти вас і вашого хазяїна майдан і відповісте за свої злочини!
Відповісти