У Луцьку просять підняти вартість проїзду в маршрутках

У Луцьку просять підняти вартість проїзду в маршрутках
У Луцьку перевізники на міських маршрутах подали до міськради розрахунки на підвищення тарифів за проїзд у маршрутках – просять підняти ціну перевезення принаймні до 5-ти гривень.

Цю інформацію у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost підтвердив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

За його словами, перевізники дійсно звернулися до міської ради, аби прохати підвищення вартості проїзду.

«Всі перевізники маршрутні - це і «Луцьке АТП 10701», це і «Санрайз», по інших перевізниках, які працюють від ЛПЕ, дають свої обрахунки. На 10-те число вони мали дати свої обрахунки для департаменту економічної політики, ми мали дослідити і, зрештою, тільки після того приймати якесь рішення. Але це обов’язково буде і громадське обговорення, і регуляторна процедура, круглий стіл», - зауважив Недопад.

Наразі розрахунки подала лише частина перевізників, які пропонують підвищити тариф до 5-ти гривень. Обгрунтовують своє прохання зростанням вартості пального.

«При піднятті ціни на дизпаливо більше ніж на 10 % договір передбачає, що треба переглядати ціни. Попередньо було «забито», що ціна палива буда на рівні 19 чи 22 гривні, зараз вона становить більше 25 гривень», - додав посадовець.

Проте коли реально відбудеться перегляд цін поки невідомо, адже до встановлення нової вартості необхідно пройти низку процедур, включаючи голосування виконкому Луцькради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Того разу наобіцяли, як ціну підняли, що чистіше і кращі будуть наші маршутки, а по факту здерли гроші, що і продовжують робити. Ніякої совісті
Відповісти
наша пісня гарна й нова.........
Відповісти
Їм, перевізникам, то тільки в радість ціну підняти. А нам що? Плати 5 гривень, чи більше, за суцільний бруд і плісняву. Чекай ту маршрутку, доки водій захоче їхати, чи дивись як зневажають військових. Якщо у міських маршрутах ціни зростуть, то що говорити про села, якщо мінімальна ціна сягає 7-8 гривень. От дивіться, якщо людина з села працює в Луцьку, то за один робочий день мусить сплачувати від 20 гривень лише за доїзд. Це безглуздо.
Відповісти
хай піднімають, прибутки рахуватиме тролейбусне депо.
Відповісти
А хороше фото з водієм і з мобільним під час руху!
Відповісти
Пригадується, що коли весною цього року прийшовши до влади молода укропівська команда в особі Ігора Поліщука говорила про можливе зниження вартості проїзду, а тут за пів року вже підняття?
Відповісти
Дозволити підняти за умови встановлення автоматичних турнікетів і касових апаратів оплати вартості проїзду.
Водій не повинен приймати гроші і відволікатись від керування автобусом.
Прозора система оплати послуг - сплата податків до держбюджету.
Відповісти
виставте зразу по 10 грн щоб людей кожний місяць не замучувати і обов"язково введіть водіям не зупинятись на зупинках тай взагалі з наража не виїзджати.
Відповісти
Замість нити в коментах - пересідайте на тролейбуси!
Відповісти
Мені навпаки буде зручніше, а то постійно в кармані плутаються ті одинички (гривні), а 10 грн. буде на 2 рази! Але хай маршрутчики хоч підшаманять ті маршрутки, а то їдеш і вона на ходу розвалюється, та постійні перегони маршуток 9, 9а, 3 - зробіть щось з цим, а то буває страшно деколи!
Відповісти
підняти вартість проїзду до 100 грн., тоді перевізники швидше вдавляться)))
Відповісти
Тільки спочатку хай буде електронна оплата проїзду-побачим як вони заспівають
Відповісти
Разове підняття вартості не повинно перевищувати 15% в квартал.
Окрім того, кожне наступне підняття вартості повинно бути на 5% менше попереднього.
Суммарне підняття не повинно перевищувати державний статистичний розмір інфляції в транспортній галузі.
Відповісти
Збільшити кількість тролейбусів (закупити і нові), пустити кожні 10 хв. Маршруток мінімум.
Відповісти
це ж тепер Е у р о п а! Скачіть дрібненько.
Відповісти
Останнє підняття вартості в 2017 році з 3 грн. до 4 грн. це 33%.
За рік, що минув, офіційний рівень інфляції 12%.
Відповісти
За умов впровадження електронних квитків
Відповісти
Має бути перевізник держава, без варіантів!!!
Відповісти
В Луцьку проживає 135 000 працездатних людей, які щодня іздять на роботу і назад, тобто множим на 8 грн. Получається більше мільйона грн щодня отримують перевізники від людей що ідуть на роботу маршрутками небудем пахувати школярів, студентів, людей з сіл, або ж тих хто іде на ринок, чи лікарню, тобто по своім справам. І от є сумма 1080000 грн, в Луцьку зараз курсує чуть менше 150 маршруток, які власне і розподіляють цей дохід між собою, тобто один автобус заробляє більше 7000 грн щодня брудними. Паливо і зарплата водія максимум 2000грн нехай ще тисяча на запчастини і інші витрати, Ну але ж 4000 грн доходу щодня залишається. Ну невже вам мало?
Відповісти
Богдан, в міськрму режимі спалює близько 21 літри палива на сотню км. Середня довжина маршруту, якщо дивитись по програмі МАК, рідко перевалює за 15км. Вартість сотні км 21*22=460грн, і цієі сумми повинно хватити щоб зробити більше 6 рейсів, за день 12 рейсів ніхто неробить, відповідно на бензин витрати складають менше 1000грн на день. От вам і весь розрахунок
Відповісти
На ринок міських перевезень повинні бути допущені крупні закордонні перевізники.
Українські малі перевізники працюють в тіні і не платять реальні податки.
Відповісти
Ціна перевезення в громадському транспорті повинна розраховуватись від доходів громадян, а не від ціни на паливо. Зараз адекватна ціна проїзду 6-8 гривень.
Европа зарплата 2000 евро проїзд 4-5 евро. В нас середня зарплата 7000 проїзд може бути легко 8 гривень
Відповісти
Підняти ціну??? Та вони заради однієї людини зупинятися навіть не хочуть!!! Про що це свідчить? А про те що їм з головою вистачає заробітку!!! Особливо №19, на дорогу потрібно вибігати, щоб пан-водій зупинився!
Відповісти
А мені вам хочеться нагадати пане Недопад,як ви прийшовши до влади,звинуватили своїх "попередніків"що вони такі-сякі негідники,перед відставкою збільшили вартість проїзду в маршрутках.Певно забули?
Відповісти
Е влада а де ваш обіцяний тариф 3гр. Чи це обіцянка покі йшли до корита
Відповісти
Краще б бастували проти підняття цін на пальне, бо на самому малозабезпеченому населенні відіграватись на мою думку найлегше і не правильно!
Відповісти
Вигідніше машину купити,або взагалі пішки ходити
Відповісти
Пересікаємось на тролейбуси,інколи швидше і дешевше
Відповісти
Останні новини
У Луцьку просять підняти вартість проїзду в маршрутках
11 січень, 2018, 11:05