Як жартували про політику на Волині 80 років тому

Як жартували про політику на Волині 80 років тому
У луцькій пресі міжвоєнного періоду вдалось натрапити на цікаву інформацію з життя нашого міста 80 років тому. В ті часи в нашому місті ще не було телебачення, інтернету та такої кількості ЗМІ, але політичне життя в регіоні як зараз вирувало, особливо перед виборами, як це буває завжди. Погодьтесь політики актуальна завжди.

Так ось різні політичні партії задля своєї перемоги намагались задіяти усі можливі ресурси, в 1930-х роках одним із найпопулярніших був театр. Волинський театр полюбляли шанувальники, далеко за межами нашого міста, про це свідчить щільний графік вистав та запрошені до постановок популярні актори, які залюбки приїздили до Луцька.

Так ось, після Різдва Христового в місті, за участі місцевого театру було презентоване таке собі політичне шоу під назвою «Волинська політична шопка». Головними героями вистави були найпопулярніші політики Волині того часу, в публікації їх прізвища не вказуються, можливо, глядачі повинні були самі дізнатись хто є, хто.

Прем'єра як то кажуть пройшла з великим успіхом, настільки, що комічну виставу захотіли побачити в інших містах тогочасної Волині. Саме тому театром був складений графік і «Волинська політична шопка» поїхала в багатоденне турне по Волині.

Це відбулось в лютому та березні 1935 року. Білети розкуповували миттєво. Напевно тодішнім волинянам не вистачало політичних баталій та видовища.



Текст - Тетяна Яцечко-Блаженко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас теж можна зараз ще не таку шопку придумати.
Відповісти