На Черкащині село повстало проти свавілля циган. ВІДЕО

На Черкащині село повстало проти свавілля циган. ВІДЕО
Національне питання збурило село Іванівка, на Черкащині: тамтешні селяни вимагають примусового виселення з їхнього села всіх осіб ромської національності.

Приводом до таких радикальних вимог став напад ромів на двох чоловіків, один із яких загинув, інший із ножовими пораненнями - у лікарні, пише ТСН.

Тепер жителі Іванівки планують через суд добитися примусового виселення всіх циган із села.

Уся Іванівка повстала проти односельців ромської національності. Збурило селян чергове вбивство, у якому підозрюють 20-річного цигана.

За даними правоохоронців, кілька циган, що приїхали до своїх знайомих у село, пішли по домівках засівати. В одній із хат, із досі невстановлених причин, вони напали на двох чоловіків. Господар оселі загинув на місці, а його товариш із ножовими пораненнями - у лікарні.

Підозрюваного в нападі чоловіка ромської національності затримали. Утім, іванівчан це не заспокоїло. Селяни домагаються примусового виселення з Іванівки всіх ромів. Запевняють, за останні кілька років у селі це вже четверте вбивство, у якому винуватять циган.

В Іванівці офіційно прописані лише дві родини ромів. Утім, фактично, каже голова сільради, циган тут живе більше.

"На території нашої сільради проживають дві сім'ї ромської національності. З ними в нас проблем не виникає, але коли до них приїжджають, то ситуація стає неконтрольована", - скаржиться сільський голова Юрій Пустовий.

Нині селяни створили ініціативну групу, яка збирає підписи за примусове виселення ромів з Іванівки. Далі селяни домагатимуться цього в суді.

Щоправда, і тепер у хатах, де мешкають роми, - порожньо. Циганські родини, що живуть в Іванівці, відразу після вбивства зникли. У селі кажуть, що виїхали, побоюючись самосуду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підпалити хати і забути що вони колись тут жили. Правдою в судах ви нічого не добєтесь.
Відповісти
Коли у нас словян-українців прокинеться ПОМСТА!!! Коли перестанемо всього боятися, як вбивають рідних, забирають останню зернину( в 30-х)?(( Коли брати і сестри!!!!????
Відповісти
Лінчувати на місці...мєнти не будуть шукати винних, спишуть на самогубство
Відповісти
Для початку підійшов би до Луцького районного суду по вул. Шевченка, коли там судять когось з циган і підтримав би потерпілих від їх злочинів. Задачка ще та. На суд приїжджає кілька десятків крикливих, вульгарних, грубих тіток і дядьок, які практично затюкують потерпілих.
Відповісти
Після подібного, кілька років тому в Польщі, село розгромило їхній табір, кого треба забили, іншим набили морди і табір з того місця зник. Було багато шуму й після того держава взялась за цю проблему - поставила циган в рамки закону. Але то не в нас...
Відповісти
***и повие вытер вогнений з Холодного яру***
Відповісти
око за око.
Відповісти
Богдана Шибу відправити до них він їм буквара циганського випустив,нехай забавляє
Відповісти